Poduchy z floksów, też z żagwinów. Są wieloletnie.
Efekt jest szybko. Nabywasz pierwszą sadzonkę, ona szybko się rozrasta, dzielisz na mniejsze a z nich rosną duże.
W 2010r. dla porównania.
2011r.
2013r.
2014r.
Nie tylko floksy rosną. Niektóre rośliny zmieniły miejsce, bo byłby już busz, np. pęcherznica, weigele, tawuły wczesne...
Na koniec jeszcze moje malutkie turzyce Ice Dance, które oddzieliłam od roślin matecznych (genialnie się rozrastają). Malutkie są jeszcze więc pewnie ich nie widać, ale przecież urosną, a kasa zostanie na inne chciejstwa .
Takich grzybów mam mnóstwo. Bałam się czy to nie jakieś pasożyty. A według portali grzybowych to są smardze stożkowe
Te grzybki, jeśli rosną dziko są pod ochroną. Do mnie pewnie przyjechały z korą. Urzekły mnie ich fantazyjne kapelusze
A na innej działeczce obok host mam posadzone miodunki,brunery i serduszki,wiem że jeszcze mogą być ułudki,przebiśniegi,zawilce gajowe,runianka,napewno coś fajnego wybierzesz w swoim stylu
Ta właśnie dzialeczka zawiera sporo host
Haniu pozdrawiam baardzo i udanych kompozycji zyczę
Sebek ...ścieżka wyprostowana zgodnie z waszymi sugestiami .
wrzosy jeszcze z cierpliwością moja igrają ale będę cierpliwa -postanowiłam .no tak jeszcze zostało wysypanie korą .już czeka w workach .
Bogdziu, wrażeń z Twojego kolorowego ogrodu nie da się zapomnieć.
Dodałaś nam otuchy, więc chyba podołamy.
Twoja goryczka zaczyna kwitnienie.
Las się zmienia.
Nawet dostał trawkę cieniolubną.
Przyglądałam się dzisiaj mojej edence i nadziei już nie ma
Zaskoczyły mnie za to inne róże, bo niektóre mają już pączki. Normalnie w szoku jestem, bo myślałam że do pączków jeszcze daleko.
Trochę dzisiejszych zdjęć:
Nie wiem czy nie lepiej by było gdyby po obu stronach wjazdu były jednakowe odmiany? Czy tak zostawić jak myślicie?