Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:51, 14 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ana, proszę napisz mi co to trawki na zdjęciu, te po lewej stronie? Potrzebuję wysokich traw jak najbardziej jasnych, bo będą rosły raczej w miejscu zacienionych i na ciemnej macie wiklinowej, chcę żeby mi rozjaśniły kąt. A te Twoje wydają się dość jasne.
to Morning Light, prawdopodobnie białozielone liście w trawach nie lubią głębokiego cienia, ale czy tak jest nie powiem Ci własnego doświadczenia. Z białym marginesem będą też Variegatus lub Cabaret
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:51, 14 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ana, proszę napisz mi co to trawki na zdjęciu, te po lewej stronie? Potrzebuję wysokich traw jak najbardziej jasnych, bo będą rosły raczej w miejscu zacienionych i na ciemnej macie wiklinowej, chcę żeby mi rozjaśniły kąt. A te Twoje wydają się dość jasne.
to Morning Light, prawdopodobnie białozielone liście w trawach nie lubią głębokiego cienia, ale czy tak jest nie powiem Ci własnego doświadczenia. Z białym marginesem będą też Variegatus lub Cabaret
Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:34, 14 kwi 2015

Do góry
Dziękuję za gratki, kfiatki, wizytę i takie tam

U Madżen przeczytałam, że czarna trawa słabo rośnie.... w innych miejscach mi tak sobie radzi, ale na froncie szaleje.. sadzona jesienią 2013 .. sadzonki malutkie..

I rozlazłą się już jak runianka. Już brałam sadzonki z niej.

A może to dzięki temu tak rośnie, że Misiek ciągle na niej leżał? A ja głupia mu płota postawiłam

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 01:43, 14 kwi 2015

Do góry
O Carola, dopiero teraz zauważyłam, że ci pierwsza stówka w nowym wątku "trzasnęła" ...wielkie gratulacje...i oczywiście kwiatuchy dla ciebie...

Wpadłam do ciebie, bo zapomniałam wcześniej zapytać czy już mogę ciąć hortensje i czy masz jakiś sprawdzony sposób.
Poproszę o czytelną instrukcję obsługi hortensji, bo jak wiesz, ja mało hortensjowa jestem (żeby nie rzec, że kompletnie zielona w tym temacie).
Ogród na piasku i z wielkim murem 01:29, 14 kwi 2015

Do góry
Alicjo, przydreptałam z rewizytą (sorki że dopiero teraz, ale w strasznym niedoczasie jestem i jak widzisz tylko w nocy mam chwilkę dłuższe zamarudzenie na forum).

W sprawie cięcia cisów. Zgadzam się z Sebkiem co do drugiego cisa. Straszny anorektyk jakiś...lepiej będzie wyglądał dosadzony do żywopłotu. Co do pierwszego cisa to wszystko zależy od tego jaki chcesz nadać mu kształt. Jeśli ma być stożkiem to Sebek ci narysował jak go ciąć. Jeśli ma mieć pokrój bardziej rozłożysty to ja bym go ciachnęła nieco inaczej...

W sprawie znienawidzonego muru. Widzę, że już rozwiązałaś ten problem...duże iglaki powinny być ok. Ja u siebie też mam dwa niechciane mury (czytaj: wstrętne, ohydne, paskudne, przeokropne, koszmarne, obrzydliwe mury). Problem w tym, że nie mogę nic konkretnego przy nich posadzić bowiem stoją tuż przy drodze dojazdowej do garażu. Ale na to też jest sposób...tylko dłużej trzeba było czekać na efekt.
Najpierw na tych wstrętnych, ohydnych, paskudnych...itd. murach powiesiłam zwykłe kratki drewniane (takie gotowe, kupione w promocji w NOMI panele drewniane). Były wsparciem dla posadzonego wkrótce winobluszczu (bo bardzo szybko rośnie i pięknie się przebarwia jesienią) oraz dla zwykłego bluszczu (bo jest zimozielony i zasłania niechciany mur przez cały rok).
Pozwolę sobie u ciebie wkleić fotki.Tak wyglądał jeden z murów w 2009 roku.

A tak po 4 latach, w 2013 roku...(drewniane kratki ledwo widoczne wśród liści). Roku temu był już calutki zarośnięty.

I jeszcze jedna fotka..."mój" mur piętrowego domu sąsiada...Też porośnięty bluszczem i winobluszczem.

Mam nadzieję, że ci co nieco pomogłam. Teraz już idę spać, bo budzik mam nastawiony na 6 rano. Będę do ciebie zaglądała. Pa, pa

PS. Jeszcze jedna sprawa, w podpisie masz dwa wątki. Gdyby był tylko jeden łatwiej byłoby odnaleźć ostatnie wpisy. Tworzy się lekki chaos. Proponuję wybrać jeden wątek, a w drugim zamieścić info, że wątek został zamknięty i uprasza się wszystkich odwiedzających do zaglądnięcia do drugiego (aktualnego) wątku.
Makowo na Kociewiu 00:28, 14 kwi 2015

Do góry

Tutaj jeszcze nie robiłam kancików
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:09, 14 kwi 2015

Do góry
W ogródku Iwony 00:06, 14 kwi 2015

Do góry
Iwonko, gdzie Ty?
Kwiatuszka Ci zostawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:05, 14 kwi 2015

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:55, 13 kwi 2015

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:50, 13 kwi 2015

Do góry
Scieżka szafirkowa

Makowo na Kociewiu 23:50, 13 kwi 2015

Do góry
I jesze trochę obrazków

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:48, 13 kwi 2015

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:41, 13 kwi 2015

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:32, 13 kwi 2015

Do góry
Makowo na Kociewiu 23:31, 13 kwi 2015

Do góry
I jeszcze kilka mgnień wiosny Po tych cebulach obrzydliwych
Zupełnie bez tulipków nie zostanę

Tysiąc radości i utrapień 23:21, 13 kwi 2015

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 23:19, 13 kwi 2015

Do góry
Wiosennie

Makowo na Kociewiu 23:01, 13 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
I to jest dowód na to, że dobre może stać się lepsze Karczowania współczuję, ale efektu gratuluję. Świetna decyzja i doskonała realizacja!

PS Stipy ciachnięte tylko na końcach? Moje zostawiłam bez cięcia, bo trochę się obawiałam...

Martuś dziękuję, już dawno sie z tym nosiłam ale po ostatnim przycinaniu szlag mnie trafił bo to za niczym wyglądało.
Stipy obcięłam tylko delikatnie końcówki ale one Martuś tylko udają, ze jeszcze żyją tylko w kilku zauważyłam zielone niteczki. Na rabacie są turzyce FC w w większości też są przycięte.
Mam dla Ciebie cebule - zrobiłam wykopki i wygląda na to tak, cebule się ukorzeniły a później ale nie wypuściły stożka albo jak wypusciły to stożki odpadają i gniją, listki sa maleńkie zdeformowane i wychodzą z ziemi

masakra jakaś i to tylko odmiany kupowane w Janinie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:00, 13 kwi 2015

Do góry
te ogródki przy chałupach zrobilam dla Was - pamięta ktoś takie ogrody ?

to nie było aż tak dawno - to tak w zderzeniu ostatniego odcinka Mai w Ogrodzie

w ogródkach widziałam wychodzące kępy floksów,liliowców, słoneczniczków, kwitnące narcyzy, marcinki a pod płotem maliny

na trawniku wychodziły masowo !!! małe jeszcze cudne pierwiosnki prawdziwe kluczyki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies