Ależ dawno tu byłam, czas niezmiernie szybko leci
Aniu - Anabuko, witam w moim wątku

Hostowisko już się powiększyło

obszarowo nie ilościowo, hosty tylko dzieliłam lub przesadzałam. Najbardziej lubię te wielkorozmiarowe a one szybko zapełniają przestrzeń. Lubię też wiele innych roślin cieniolubnych, niektóre już mam a może jeszcze cos dokupię
Kasiu WB - ja też mam jasnotę w wielu miejscach ale jeszcze nie muszę z nią walczyć

Runianką mam zarośniętą jedną rabatę doszczętnie, trwało to jednak ponad dziesięć lat. Takie ma u mnie tempo

Mam zamiar jeszcze teraz pobierać sadzonki i przenieść ją wokół złotych cisów pod brzozami, bo też bardzo ją lubię jako roślinę zadarniającą
Ewo - tutaj chyba wszystkie ogrody mają cudownych ogrodników

Każdy się stara jak może, według swoich możliwości i potrzeb

My też robimy co możemy, by rośliny jakoś sobie radziły
Kasiu - tak jak pisałam mam go kilka lat, chyba piąty sezon. Starzenia nie mogłam zauważyć, bo dzielę go, więc nie dałam mu szans

Pokuzując jego urodę myślę, że wyraziłam tym swoje zdanie, że lubię go
Aniu Mała - wszystko wyjaśniłam

Teraz po drugim już Twoim wezwaniu

wreszczie będą
Aniu Monte - tak pięknie kwitnie a liście od samgo początku wiosny cieszą
Izo Kukliku - nie przeszkadzasz, cieszę się, że do mnie zawitałaś

Dziękuję za piękną wiązankę pochwał

Zarumieniłam się podobnie jak kukliki, których pewnie zauważyłaś u mnie nie brakuje

Zapraszam Cię z radością na majową odsłonę mojego ogrodu
Karolino - duża działka to dużo pracy

Zapełniłaś ogród to teraz będziesz już go tylko podziwiać
Paniprzyrodo - może u Ciebie będzie się rozsiewał, nie wiem ale jeśli chciesz uzyskać więcej sadzonek dziel go każdej wiosny, on to bardzo dobrze znosi i chyba lubi
Ewo, Aneczko, Agnieszko, Karolino, Agnieszko (Napia), Aniu Mała, i Wszyscy zaglądający

długo mnie nie było, dziękuję za cierpliwość

dzisiaj wreszcie znalazłam siły i czas na forum. Będą zdjęcia mojej wiosny