Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Matylda 20:19, 17 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
Faktycznie Dorotka, warto się wybrać, ale trzeba się też naszukać, bo to spory obszar do obejścia jest.

No nie miałam pojęcia, że jest tak duża ta giełda. Myślałam, że nie wiele tego.
magdaw 22:57, 17 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
pokazuję moje niedzielne zakupki, trzeba się było wybrać na giełdę po brakujące bukszpany więc przy okazji przygarnęłam kilka innych gatunków

Trzydzieści cisów Hilli na obwódkę wokół huśtawki

Szałwia - co prawda sprzedawca nie znał nazwy, ale spośród kilku odmian, które spotkałam, ta naprawdę mi się spodobała i kupiłam.

Dwie odmiany żurawek

Hej a gdzie te cisy? Już posadzone? ZDJĘCIA!!! jak gęsto posadziłaś? Ile na mb? koniecznie napisz mi na priv gdzie kupione i jaka cena ja się naszukałam znalazłam u nas jedne ale zdechloki! Nadrabiam oglądanie i super się u ciebie zmienia! ja już wrzucę wkrótce fotki bo codziennie do zmroku walczę z sadzeniem i dziś mój mąż osobiście zrobił mi w końcu sesję zdjęciową efektów mojej i jego walki!
co za chaos wmoich słowach ale padam na twarz rozgrabiłam przez ostatbi tydzień 3 wywrotki po 27 ton ziemi... wybacz

lindsay80 23:52, 17 maj 2015

magdaw napisał(a)

Myślałam właśnie dziś o Tobie Magda więc chyba telepatycznie Cię przywołałam do siebie
Twoich drzew nadal nie widzieliśmy, mam nadzieję, że wszystkie się przyjmą, bo przy kopanych z gruntu zawsze jest ryzyko.
A o cisach napiszę na prive.
ren133 00:07, 18 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
I żeby nie było, że ja tylko zakupy robię zdjęcie wiśni i obwódek - efekt weekendowej pracy - do końca zostały 2 szt.

Świetnie wyszła Ci ta rabata
Bukszpany rozrosną się i będzie pięknie A kiedy planujesz ich cięcie? Moje też już posadzone ... ale muszę dokupić jeszcze z 15 szt... co ile sadziłaś umbry? i co będzie między nimi?
lindsay80 00:17, 18 maj 2015

ponoć teraz trzeba poczekać aż młode przyrosty stwardnieją, dobry czas na cięcie, z tego co podczytuję, to koniec czerwca.
Umbry są w środku każdego przęsła, odległość między nimi to ok. 300 cm.
Oczywiście będą i inne rośliny wewnątrz obwódek i pomiędzy nimi np. hosty, berberys goldalita, bluszcz, zawilce whirlwind, ale z sadzeniem muszę się powstrzymać, aż do czasu, gdy założone zostaną przęsła, bo inaczej moja praca poszłaby na marne.
IzaK 09:56, 18 maj 2015

ależ cudnie ta rabata się zapowiada... już teraz wygląda obłędnie... nie mogę się doczekać efektu końcowego!!!! super
lindsay80 16:02, 18 maj 2015

dzięki Iza, niestety ta robota musi być rozłożona na raty - reszta roślin po założeniu przęseł, a ja jak dosadzimy te dwie ostatnie wiśnie przenoszę się z sadzeniem w inne miejsca ogródka.
magdaw 23:40, 18 maj 2015

hej zapraszam do mnie w końcu kilka zdjęć...
magdziam 08:35, 20 maj 2015

udane zakupy, piękne i dorodne roślinki. A o której trzeba jechać na giełdę, aby zrobić takie fajne zakupy?
lindsay80 09:14, 20 maj 2015

Madzia ja nie jeżdżę jakoś wcześnie, czasami nawet między 9 a 10 rano, ale pewnie im wcześniej tym lepiej.