Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 09:20, 18 maj 2015

Do góry

Grubej dyni zmagania z naturą 09:19, 18 maj 2015

Do góry
gruba_dynia napisał(a)

Donica wygląda super...wszędzie elegancki minimalizm ... pięknie, a kompostownik oczywiście też z klasą
Ja poproszę o zdjęcia z bliższej odległości
Rododendronowy ogród II. 09:17, 18 maj 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 09:15, 18 maj 2015

Do góry

Piwonie Irenki jak z bajki a moze i ładniejsze.

Ogród u Kasi 09:15, 18 maj 2015

Do góry
kasia napisał(a)
u mnie kwitną już różaneczniki i azalie. Zakochałam się w nich gdy zobaczyłam ogród Danusi. Tylko moje bardzo kolorowe

A jak tu masz kolorowo bardzo ładnie ale czekam ta foto Twojej lawendy z różami oczywiście w tym najpiękniejszym momencie jak kwitną, ja jednak kupiłam róże w markecie na O. ale masakra chyba nic z nich nie bedzię, po paru dniach pojawiła mi sie mszyca i hmm kupiłam środek co psikłam padał deszcz więc znów piskałam sądząc że nie działa i tak hmm dość sporo razy, efekt taki że spaliłam karzaki chyba z 3 nie do uratowania no cóż takie początki, w tym roku zostaną może sie uratują w przyszłym roku najwyżej wymienię ale już kupię sobie na miejscu może lepsze krzaczki
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:14, 18 maj 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)

Też w piątek koło takiego chodziłam i cóż muszę wpierw przygotować dla niego miejsce. A rh percy wiseman spotkałaś może??
Rododendronowy ogród II. 09:13, 18 maj 2015

Do góry
No to biorę sie za relacje. Zaczynam od końca czyli od pobytu u Irenki i jak zwykle w takich wypadkach stwierdzam że mam mało zdjec. Zawsze jak się spotkamy to jest tyle gadania i śmiechu i oglądania roślinek ze ze zdjęciami zawsze sie zagapie i albo wcale nie zrobie albo zrobie mało.Ogród Irenki i Zygmunta zaskoczył mnie wielkością , jest wielki i pełen niespodzianek tzn ukrytych zakątków i kącików do medytacji, fajne to jest bardzo gdy sie je odkrywa.To ze ma sporo egzotycznych roślin jakich nikt wiecej z nas nie ma to wszyscy wiemy , co dziwne one u Niej rosną a np paulownia jest wielka i pewnie niedługo zakwitnie bo w Wojsławicach widzielismy ją kwitnacą.Własciciele z sercem na dłoni. Dziekujemy jeszcze raz za miłe i pyszne przyjęcie nas. Buziaczki dla Was.
Daję zdjecia.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:11, 18 maj 2015

Do góry
i jeszcze kilka ... no narobiłam się więc się chwalę

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:08, 18 maj 2015

Do góry
Wstawię kilka fotek z moich poczynań sobotnich, i powiem szczerze wolę sadzić niż szykować ziemię pod trawnik .... masakra jakaś...na razie tylko kawałek trawnika naszykowałam.
Kawałek trawniczka

i takie tam

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 09:06, 18 maj 2015

Do góry

za rok napisz czy coś działa, jak pozytywnie sie wypowiesz to też się zmobilizuję w tym roku skutecznie go niszczyłam bez wykorzystywania
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 09:00, 18 maj 2015

Do góry
Mój tez ma pierwsze kwiatki .
Ja rozciągnałam siatkę i ładnie się wspina ,tylko teraz siatki trzeba dokładać

Narodziny ogrodu Eweli 09:00, 18 maj 2015

Do góry
W końcu jakies zdjęcie udało się zrobić
Oto i moje tuje
Ogród z łezką II 08:58, 18 maj 2015

Do góry
Teraz tylko migawki wiosenne z kwiatuszkiem

Moja codzienność - ogród Oli 08:54, 18 maj 2015

Do góry

jak każda rabatka u Ciebie i ta zachwyca
Ogród Ani :) 08:54, 18 maj 2015

Do góry
Zrobiłam skany.
Poprawiłam trzy rabaty. Rabatę nr 5, 9 i 10. Mam spory dylemat czy wybrać wersję 1 czy wersje 2.

W wersji 1: rabata nr 10 ma w najszerszym miejscu 4 metry długości i 5 metrów długości w rogu (stad moje wczorajsze pytanie o tło dla roślin). Czy ja amator, jestem w stanie zapanować nad tak dużą rabatą?

Wersja 2: rabata nr 10 ma w najszerszym miejscu 3 metry długości i 4 metrów długości w rogu działki.

Rabaty 10 i 7 zostały połączone metrowym przesmykiem. Cycek z rabaty nr 5 też się stracił. Nie wiem czy 5 też nie jest za duża? Help!

Podobają mi się wszelkie ekrany, zwłaszcza z cisa. Na chwilę obecną planuję ekran z cisa (jako tło) na rabacie nr 5 - jest tego 15 metrów.

Nie wiem czy tak może być. Co myślicie? Każda sugestia na wagę złota
Wilcza Góra 08:50, 18 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ewa ,wieczorny ogród magiczny,a i cała reszta czaruje. czy u ciebie Elizabeth jeszcze kwitnie? mam w głowie mętlik bo umie juz dawno przekwitła a też miała być Elizabeth
Ewka jaki odcień mają u ciebie kwiaty
kremowy ?żoltawy ?.mam lekki kłopot z identyfikacją.Elizabeth powinna mieć żółte zabarwienie. pozdrawiamy

Elizabeth razem z Susan bardzo ładnie jeszcze kwitną
E. ma nawet jeszcze sporo pąków.
odcień...zdecydowanie żółtawy...bardzo delikatny ale żółtawy i lekko pachnie...ma charakterystyczny wydłużony kielich, płatki mocniej żółtawe przy szypułce, rozjaśniają się w kierunku brzegów (już prawie wanilia)

zdjęcia niestety wieczorne, więc ciężko o kolorze rozmawiać
ale daję słowo ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:46, 18 maj 2015

Do góry
Ale się nawzdychałam Ten zielony to fotoszop, prawda?

I Marta coś pokazała! Te kawałki tu i owdzie składają się na piękny ogród! Ech czemu nie ma Twojego wątku, Magnolio!!! buu

Gosia, ciemierniki sa moim zdaniem teraz tez ładne, te które przekwitły maja mega wielkie zielone nowe liście, a niektóre maja ładne kwiatostany. Wrzucę parę zdjęć, daj znać ze widziałaś to usunę

Tu za palibinem-foty dzisiejsze (ciemiernik zielony, obok śmierdzący)

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:46, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A jakiej wielkości ta rabata? Co to za obwódka?
Nie ma jak doradzić, bo nic nie widać
Zrób zdjęcie z daleka

Zdjęcia porobione, choć rabata sie lekko powiększy, i docelowo będzie miała 1,5 x 1,8
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:30, 18 maj 2015

Do góry
Rożowa majtkowa piwonia - pierwszy kwiatek; maki strasznie śmiecą, ale kolejne kwiaty sie otwierają

miłego dnia!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:29, 18 maj 2015

Do góry
Tarczownica tarczowata - eksperyment - wyłazi z ziemi. Pewnie za sucho u mnie będzie miała, ale próbujemy obok paprocie, które w czerwcu kończą swój żywot z powodu suszy. W tym roku będę podlewać, obok linia, zresztą tarczownica nie była tania

Hosty i linia przy tarasie

Tunelik z papryka, przed nimi pomidory sie zadomowily juz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies