Mam trzy...znalazłam takie fotki,żeby bliżej widzieć.Mam je ze względu na liście...jak już kiedyś pisałam lubię takie pstrokate listki.Lepiej czują się w zacienionym miejscu,mam pod drzewami,wtedy nie mdleją od słońca.
Strasznie brzydko teraz wyglada to miejsce .
Dlatego po troszku szkoda mi teraz tego winogronu ,bo on dość szybko zasłaniał mi całą tą ścianę .
Z różami bedzie gorzej
Dlatego pomyślałam czy nie dołożyć tu bluszczu ?
Dwa czy trzy lata szału nie będzie, ale potem będzie ładniej
Tu już z posadzonymi różami
Wygląda to jak wyglada ,nic na to nie poradzę .
Tzn poradzę ,zrobię tu ładną rabatkę
Witam po raz pierwszy w Twoim ogrodzie. Nie sposób przestać czytać, nie sposób się nie zachwycać.
Mój ogród przechodzi metamorfozę - oczywiści czerpię pełnymi garściami z doświadczeń i wiedzy Ogrodowiczan.
Zachwycam się u Ciebie wszystkim!
Ale nie jest tak łatwo być na bieżąco, więc czytam wątki trochę od przodu, trochę od tyłu, więcej czasu na czytanie nie mogę poświecić, chyba że wydłużę sobie dobę o kolejne godziny
Beatko, te przepiękne kule - gdzie się takie kupuje?
Pozdrawiam, będę zaglądać
Reniu, o hosty się nie martw...na pewno wzejdą. One pokazują swoje kły w różnych terminach. Wiem coś o tym, bo mam u siebie 44 odmiany. W sobotę też podglądałam swoje hosty i na razie wyrżnęły się tylko 3 sztuki.
Wcześniej czytałam też, że kupiłaś białą hostę (White Feathes). Posadź ją w pełnym cieniu...będzie dłużej biała. W słońcu bardzo szybko ci zzielenieje.
Mam nadzieję, że spotkamy się 25.04. Buziaki przesyłam
Ewa, jeśli komuś nie przeszkadzają liście, to sam tulipan jest sliczny, ale mnie z roku na rok one coraz bardziej drażnią, więc będą różne odmiany żonkili, jest tyle pięknych, nie trzeba się bawić w wykopywanie, że ułatwię sobie gdyby na tej rabacie jeszcze byłyby fioletowe hiacynty, juz byłoby idealnie
a tu kolejny wilczomlecz, od Dzidki
i kolejny od Alinki
te rośliny bardzo lubię
a tu tulipany, które lubię, ich liście długo zdobią i nie sa aż takie wysokie
Beaciu nawet nie mam teraz fotki tego miejsca
Wcześniej jak był na stodole winogron to podsadzony był tylko żurawkami
Teraz pomyślałam ze można tam coś ładniejszego zrobić.
Jest tam zamiast tego winogronu pięć Edenek
Pewnie troszkę upłynie czasu zanim te Edenki się tam rozrosną ,ale to jest takie dość centralne miejsce więc warto je upiększyć.
Kiedyś mi podsyłałaś zdjęcie rabaty która robiła Danusia chyba w Ogrodzie z lustrem
Było tam cos na pniu ,trawy jeżówki ,miłorząb
Musze odszukać to zdjęcie ,podobała mi sie ta rabata ...może by tam pasowała .
Mogę tę rabatę poszerzyć
chyba troszkę za dużo tych trójkątów tam jest... nie chodzi żeby 3 rośliny były w trójkąt, ale zarys rabaty, albo rośliny po drodze się układały w trójkąt i żeby rzeczy "rosły" po bokach trójkąta. Wieczorem odszukam tego wideo na youtube i dam linka.
Jeżeli chodzi o kanciki to literaturę przyswoiłam
Mam pytanie czy robicie kanciki na całą głębokość szpadelka czy np.do połowy?
Na próbę zrobiłam na całą głębokość czy to poprawnie?