Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 19:46, 17 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Faktycznie werbena jak mało co uczy cierpliwości U mnie też wieje jak diabli dzisiaj

W tej chwili wiatr trochę osłabł, ale zimno okrutnie. Wyszłam tylko na chwilę zrobić kilka zdjęć, ale padła mi bateria w aparacie, więc rzeczywiście tylko kilka

W zeszłym roku werbena tez mnie tak przećwiczyła. W połowie maja jeszcze nic nie było widać, więc wystawiłam na taras, ale nadal podlewałam jak pozostałe rośliny. To w tym roku i tak wcześniej wystartowała
Napia 19:47, 17 maj 2015

Ensata napisał(a)
Bodziszkowe pole super!!!

Dziękuję
Czekam na tegoroczną osłonę
Magdah 19:51, 17 maj 2015

Napia napisał(a)

Hmmm, a mnie się wydawało, że znalazłam miejsce szczepienia
Buczek na razie jeszcze nieduży, liście słabiej mu się przebarwiają, ale w półcieniu tak bywa. Jeszcze nie wiem, jak chcę go prowadzić, na pewno zależy mi na tym, by był wyższy niż obecnie, ale podjęcie decyzji, jak ma wyglądać za parę lat, jaszcze przed nami Na razie ma czas na zadomowienie się w nowym miejscu

Masz rację, doczytałam, są szczepione. Ale wysokość nie zalleży od miejsca szczepienia. Puszczony swobodnie zrobi pełny zwis(parasol). Jeśli jednak chcesz by był wyższy musisz podwiązywać przewodnik do uzyskania pożądanej wysokości. Najlepiej pilnować tego od początku, bo jeśli przewodnik zdrewnieje w dół, będziesz musiała szukać nowego przewodnika. Wiem to dobrze, bo popełniłam ten błąd
Napia 19:59, 17 maj 2015

Sonka napisał(a)
Agnieszko, też lubię tego bodziszka chyba, "wspaniały" ale co potem, bo one jednak krótko kwitną, po przycięciu powtarzają, ale też krótko.

Tak, to bodziszek wspaniały.
Potem jest piękny zielony kobierzec a za nim rozwijają swoje kwiaty hortensje bukietowe limelight. W przyszłym roku pomiędzy hortensjami i szmaragdami pojawią się jeszcze miskanty ML

Tak rabata przy domu wyglądała latem.

Napia 20:02, 17 maj 2015

Magdah napisał(a)

Masz rację, doczytałam, są szczepione. Ale wysokość nie zalleży od miejsca szczepienia. Puszczony swobodnie zrobi pełny zwis(parasol). Jeśli jednak chcesz by był wyższy musisz podwiązywać przewodnik do uzyskania pożądanej wysokości. Najlepiej pilnować tego od początku, bo jeśli przewodnik zdrewnieje w dół, będziesz musiała szukać nowego przewodnika. Wiem to dobrze, bo popełniłam ten błąd

Dzięki Magda On na razie jest przywiązany do palika, ale będę go pilnować, chciałabym jednak, by trochę urósł i chociaż trochę zasłonił butlę i dom sąsiadów. Będę go pilnować, ale nie zdecydowałam jeszcze, czy bardziej podoba mi się korona w kształcie parasolki czy taki przewieszający się, płaczący pokrój
Napia 20:05, 17 maj 2015

A teraz jeszcze kilka zdjęć "ku pamięci" sprzed kilku dni

Napia 20:07, 17 maj 2015

Napia 20:10, 17 maj 2015

anabuko1 20:12, 17 maj 2015

WAW!!Cudne masz hortensje.W tym roku na pewno będzie jeszcze piękniej
Czosnki, rodki,ślicznie kwitną
Napia 20:25, 17 maj 2015

Aniu, to ubiegłoroczne sadzonki w tym roku doszły jeszcze vanilia fraise w liczbie sztuk siedem i jedna magical moonlight, chyba