Witaj Elu, czy Elizo ? ależ masz piękne kolory. Jesień jest chyba najpiękniejszą porą na zaprezentowanie Twojego ogrodu. Zapraszamy serdecznie
Bardzo fajnie, że możesz realizować swoją pasję. Ja też swego czasu mieszkałam w bloku, ale nie miałam nigdy ogródka pod oknem, dlatego chętnie wracałam co kilka dni do swojego ogrodu, aby naładować bateryjki
Danuś, bukszpanowy przypisany do Ciebie jak Ty do niego. A my do Ciebie i do Bukszpanowego
Osierociłabyś nas. Ale życzę z całego serca spełnienia marzeń
Łupiny i inne części kasztanowca zawierają saponiny triterpenowe, z których najważniejsza jest escyna. Ma ona właściwości lecznicze, uszczelnia naczynia włosowate, a wiec nie obawiajmy się, że ma trujące właściwości.
Danusiu, wyleci, czyli co?
Dobrze kojarzę, że to nie są długoletnie drzewka, bo robią się brzydkie?
Tak, robią się brzydkie po latach i kiedyś i tak już nie będzie się nadawał.
To go może nie przesadzam, jak się zniszczy, wsadzę za niego wówczas większego cisa, żeby go zrównac z tymi, co już będą rosły?
Dalej nie wiem, jaka ta odległośc, 40 cm między nimi wystarczy na zrobienie jednolitego tła, bez przerw?
To cisy hisksii.
Ponieważ w ostatnim czasie pojawiło się w wątkach sporo zdjęć tortów przedstawiających postaci z bajek dla dzieci, kwiaty i inne takie, powklejamy tutaj ich fotki, a także możemy wymienić się doświadczeniami, jak takie cuda wykonać. Nadmieniam, że wszystko jest jadalne, a dla mnie to czarna magia. Nie umiem
Danusiu, Ty wyczarowujesz ogrody, Gosia, Anula - torty Każdy jest dobry w innej materii. Nie możesz być dobra we wszystkim Za to w ogrodach jesteś THE BEST !
Łupiny i inne części kasztanowca zawierają saponiny triterpenowe, z których najważniejsza jest escyna. Ma ona właściwości lecznicze, uszczelnia naczynia włosowate, a wiec nie obawiajmy się, że ma trujące właściwości.
Danusiu
Plan był taki by kolumny cisowe "pływały" w hakone. No może brzmi to surrealistycznie, ale... to do mnie gada Każdy cis to odrębna kolumna - nie wiem tylko czy różnicować ich wysokość, czy wszystkie ciąć jednakowo. I wiem, że to trochę potrwa.
Tak, teraz jest oki, tnij w takim razie kolumienki już od wiosny, będą pływały w Hakone jak tutaj.
Danusiu - znam to zdjęcie. Pamiętam nawet dyskusję dotyczącą roslinki z tyłu - to cornus alba. Mam go i myślałam nad takim podsadzeniem, ale rabatę mam za wąską i nie zmieści się .
Werbena fajnie wygląda .
Danusiu a jakiego koloru żurawki z przodu posadzić? Myślałam o odm. muscat, ale czy nie będzie za zielono?
Aha i jeszcze popełniłam kolejny tort właśnie dla Teściowej bo Ona też Jadwiga Jutro dostawa... mam nadzieję, że się spodoba Te jest zdecydowanie lepszy niż pierwowzór
Ponieważ w ostatnim czasie pojawiło się w wątkach sporo zdjęć tortów przedstawiających postaci z bajek dla dzieci, kwiaty i inne takie, powklejamy tutaj ich fotki, a także możemy wymienić się doświadczeniami, jak takie cuda wykonać. Nadmieniam, że wszystko jest jadalne, a dla mnie to czarna magia. Nie umiem