Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 10:50, 11 kwi 2015

Do góry
Kasieńko, będę polować
Oczywiście ściskam radośnie, słonko piękne. Kawkę można na tarasie pić

Gabrysiu, lecę sprawdzić czy zdjęcia u Ciebie. Jak znajdziesz gdzieś coś ciekawego to daj znać bo my lubimy to samo

Kamilko, idę sprawdzić jak Ci poszło

Sebuś do Twojej perfekcji jeszcze kilka sezonów:

proszę...

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:44, 11 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Aniu, pozdrawiam!! biedna psina... wiosna ech!

Tu chcę polecieć dalej ciemiernikami..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:42, 11 kwi 2015

Do góry
Dziś sfociłam i te tulipanki zarośnięte (nie patrzymy na trawnik.. prosi się o skoszenie)

Niezapominajki

Naparstnice

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:40, 11 kwi 2015

Do góry
Pozdrawiam wszystkich weekendowo no i czas na ogród zobaczę co nowego rozkwitło
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:39, 11 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)
Przygoda z Everestem nie do pozadroszczenia Boroczek Sama drżę na myśl o psiej starości u mnie.
Stipa z tych zdjęć powalająca, nie myślałam że ona tak wybujać potrafi !
Widzę, że różanych dylematów ciąg dalszy ?
A to akurat prawda że jak nie zależy to zostajesz obdarowana a jak się za czymś trzęsiesz to musisz nieźle się nachodzić. Podobno z kasą też tak jest

I tak samo jest roślinami, jak się nad nimi trzęsiesz to zaraz padną

Tym sposobem nie zależy mi na lawendzie na rabatach różanych... wiec pociachałam wczoraj na krótko.. sposobem Irenki Albo przeżyje albo pójdzie won.. cięłam po ciemku wiec wyszło jak wyszło..

Chwasty w trawniku 10:33, 11 kwi 2015

Do góry
Proszę doradźcie jak postąpić z naszym młodym trawnikiem.
Siany był w październiku ubiegłego roku, poschodził nierówno, są miejsca gdzie są łyse prześwity, a teraz wiosną pojawiło się sporo chwastów - miejscami trawnik wygląda jak łączka kwiatowa. Czytałam, że oprysk chwastów warto robić dopiero od drugiego roku.
Czy powinnam wyrwać ręcznie te największe chwasty, potem wygrabić trawnik, a następnie kosić?
Nie robiliśmy z nim jeszcze żadnych zabiegów, bo było bardzo mokro, właściwie dopiero teraz można po nim przejść bez grzęźnięcia.
Czy teraz można go jeszcze czymś nawozić czy za późno?
Trzeba chyba zrobić jakąś miejscową dosiewkę?
Mamy też wał z kolcami, ale czy można go użyć do tak młodego trawnika?
Ale w jakiej kolejności te prace teraz wykonać, żeby było dobrze i żeby trawnik szybko zrobił się ładny?

Wilcza Góra 10:27, 11 kwi 2015

Do góry
pozdrawiam Was moimi pierwszymi ogrodowymi prymulami i lecę do mojego " Wilczego raju na ziemi"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:13, 11 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mam nadzieję że znajdziesz chwilke czasu aby pokazać jak tulipany botaniczne dają czadu

Tulipanów mam mało, bo nie chce mi się dosadzać co roku. I zaczynam w ich miejsce sadzić byliny jako mniej obsługowe.
I wczesnych tulipanków mam tylko kilka kępek. I wystarczy tyle I zapomniane przegrzebane pojedyncze egzemplarze.. ale się uchowały na rabatach po rewolucjach to niech zostaną
To wszytko co mam w kępach Niskie botaniczne przy liliowcach zostały zagłuszone przez niezapominajki i naparstnice.. i tych nie pokazuję..bo wyglądają biednie.

Tulipanki tarda i turkiestańskie dopiero zaczynają..
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:58, 11 kwi 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Pomocy! Paskudna studzienka!. Rabata do przerobienia, tylko jak?.

Pod płotem cisy fastigiata (do uzupełnienia, dalej szpaler rh), pomysły takie:
1. Pociągnąć rabatę tak, by obejmowała studzienkę i coś podsadzić, tylko co?....Inkasent "nurkuje" co miesiąć, więc mus być dostęp;D (gratulować rozwiązań wodociągom Golenióów w 21 wieku!).
2. Donice odpadają, jeszcze bardziej zwracają uwagę
Rabata w trakcie przebudowy. Pod płotem cisy fastigiata, dalej rh, z niżej....????. Linia rabaty???, objąć studzienkęe?, Całą?, Do połowy?. Musi być do niej dostęp.

Ja bym objęła studnię rabatą. w tym miejscu trudno czym kolwiek zasłonić. Jedynym wyjściem zrobienie jakiejś lekkie ozdobnej pokrywy u kowala.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 09:41, 11 kwi 2015

Do góry

Moj nowy nabytek to Genie. Niestety część pąkow zbrazowiala a te kwiaty które były częściowo rozwinięte Uschly. Zwalam winę na wielkanocne przymrozki i grad ale może się myle. Stało się tak w przeciągu kilku dni. A może to grzybek jakiś i lac grzybobojczym trzeba by było? Podpowiecie? Dziękuje z gory za pomoc.
Mały ogród, ale duuużo radości 09:38, 11 kwi 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Świerk serbski, a drugi czeka na miejsce

A teraz poluję na kulki cisowe na pniu szt. 4, w tym trzy przy tarasie. Na obrzeżach tarasu mam wąskie rabaty, na zasadzie donic z murkiem oporowym z kostki granitowej. Tam, z jednej dłuższej strony (ok. 6 m), będą promieniście nasadzone niskie, okrywowe dwa kolory i kulki cisowe na pniu. Frontowa część tarasu (2 x ok. 3m) rosną hortensje bukietowe, podsadzone niskimi floksami, ale chcę to zmienić. Podsadzić czymś nie wymagającym powiezchniowo, ale zimozielonym (pasychandra?, bukszpan?, czy co?)

Myślę, że pachysandra.
Chociaż ja uwielbiam mariage hortensji i rozchodnika. A czy przy tarasie muszą być zimozielone? To jest bardzo widoczne miejsce zimą?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:35, 11 kwi 2015

Do góry
Mam niedoczas, wiec sorki. tylko fotki wczorajsze i odpowiedzi na konkrety.
Wszystkim zaglądającym zostawiam zapach prawdziwej wiosny.. i pracowite pszczółki
Ogród Mirelli 09:12, 11 kwi 2015

Do góry
A w domu staram się mieć zawsze świeże kwiaty

Ogród Mirelli 09:11, 11 kwi 2015

Do góry
Nareszcie w pełni zakwitły i u mnie

Ogród Mirelli 09:07, 11 kwi 2015

Do góry
Zakupy Dzisiaj i jutro naprawa trawnika
Czy ktoś ma taki wertykulator?

Moja codzienność - ogród Oli 09:01, 11 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Pokażę tylko stan na dziś jakiś zarys już widać

o żesz, ale to będzie eliganckie
Leśny ogród z plażą 08:59, 11 kwi 2015

Do góry
uleczka napisał(a)
Takie kwiateczki u mnie zakwitły, nie wiem skąd się wzięły, na chwasty chyba zbyt ładne

Przesliczne zawilce , musiałas posadzic, cudne sa.
Ula w moim wątku zapraszałam Cię do siebie , pewnie nie czytałas bo nic nie piszesz.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:51, 11 kwi 2015

Do góry
Agatko Mój mały zakątek też mi się podoba.
A wiosna coraz piękniejsza, bardziej kolorowa...ale i więcej pracy przed nami.ale przecież wszyscy to lubimy.

jona -Asiu Dzisiaj moje lilie idą do gruntu.I chyba eukomisy też posadzę.Jeszcze czekam, bo chlebuś się piecze i jedziemy nadziałkę.

jola54-Jolu Witaj sąsiadko.No własnie mamy do siebie nie daleko.Może spotkamy się ??Ja zapraszam. kiedy tylko będę na Dębowym.Dziś do wieczora jestem nawet.Mogę ci podać mój nr ,telefonu, jak chcesz???

Moja Fiona nadzorczyni ogrodu
Wiosenne odcienie...

mój ciemiernik

Mam ochotę posadzić już mieczyki i dalie.ręce świerzbią.Ale chyba poczekam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:48, 11 kwi 2015

Do góry

Proszę choćby o mała "buźkę", żeby zobaczyć kto mnie odwiedza.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:43, 11 kwi 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies