Mam pragnię syberyjską i mnóstwo podobnego zielska też U mnie na razie nie kwitła, nie mam zdjęcia nawet. Jesienią wsadziłam sadzonkę i widzę, że zaczęła się rozrastać.
Ta moja stipa, to taka jak piszesz, z ostrymi, sztywnymi liśćmi, nową fotkę zapodałam.
Możesz przyjeżdżać na inspekcję!
Tzn.. może jeszcze za chwilkę, bo wstyd się przyznać ale jeszcze jej nie przepikowałam. Obecnie tworzy stipowy las, i ma wysokość ok 8-10 cm Już w tym tygodniu choćby nie wiem co - muszę ją rozsadzić!!
Sorki, że tak się dopytuję, ale jak tam Twoja stipa?
Pytam, bo wysłałam Mixtoorce i u niej miewa się źle. u mnie rośnie super, a wszystko ziarno z jednego sortu było i się zastanawiam czy u Ciebie sobie też wstydu narobiłam... czy może mogę odetchnąć?!
a kiedy Ty siałaś? ja siałam dokładnie 31 stycznia, tyle że postawiłam je na bardzo "jasnym" oknie. Więc może rzeczywiście to kwestia światła. Teraz powinnam zacząć wynosić na dwór, ale mi się nie chce - bo jak psina mi się dorwie to po stipie będzie. Już jedną mi w ogródku wyrwał - takie to moje kudłate szczęście głupiutkie jeszcze jest.
Nie bublowata stipa tylko okno i wystawa bublowata, biedna roślinka musi się ratować Ale rosną jeszcze raz posiane, słońce wyżej to będą lepsze. Lekcja dla mnie- nie mogę siać tak wcześnie.
Stipa pierwsza klasa, może i te szerokie się wybiorą albo będę posiadaczką wyjątkowej stipy