Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

anna_t 11:19, 06 kwi 2016

no a dzisiaj leje
szemusia 12:34, 06 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Przy takiej wiośnie to jest co fotografować
Iwonko, szczególną sympatią darzysz niebieski (bo jakoś nie kojarzę), czy zbieg okoliczności?

Ja korekcyjnie bukszpany muszę ciachnąć, bo poczochrane całe. Ale faktycznie, zawsze w czerwcu cięłąm, jak już ładnie podrosły

MirellaB 15:10, 06 kwi 2016

Iwonko mam moje zamówione róże
Summer Song wielka jest Zajrzyj do mnie
Iwk4 16:08, 06 kwi 2016

bacowa napisał(a)
Pada deszcz i dobrze ,bo już sucho się robiło. Iwonka szukaj werbeny u siebie bo zaczęła wschodzić u mnie na wszystkich rabatach na potęgę.

Dzisiaj przyjadą moje roślinki z Al., jest radość

U mnie też popadało. Ale tylko rano.
Potem się ochłodziło.

Werbeny będę szukać, ale jak ja ją wypieliłam...
Asiuniaa 16:32, 06 kwi 2016

Ale popracowałaś. Pięknie masz. A ja planuję część żwirku na tej rabacie nowej przy sadzie.Ja też podzieliłam Ice dance ale wygląda słabo jakby wszystkie liście suche . Obcięłam ją krótko. Jakie masz ładną szkółkę , jakie duże. Moja stipa po dzieleniu słabo przyrasta . nie wiem co źle robię. Może ziemia nieodpowiednia. Za to krwawnik dobrze rośnie.Wstawiłam u siebie zdjęcia drzew jakie mam w szkółkach.
Iwk4 16:35, 06 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Iwonko, jak Twoja Giardina? Czytałam kiedyś, że w kiepskim stanie. Wypuszcza nowe pędy? Wczoraj z lekką obawą rozgrzebałam kopczyk mojej, bo nad kopczykiem pędy były brązowe. Ale na szczęście w ziemi ukryte były świeże pędy i zielone gałązki.

Gosiu, wg mojej oceny - ciemna jest od stóp do głó. Nic zielonego, żadnego żywego oczka, ale zostawiłam w ziemi na uboczu. jeśli dycha, to się ruszy. Jak nie, to trudno ...
inne róże w kopcach są zielone, ale kilka dostało popalić. Gdyby nie kopce, nic by z nich nie było
Iwk4 16:39, 06 kwi 2016

Dorotka napisał(a)
Iwonka kupiłam worek obornika bydlęcegk. Co z nim robić dalej?

Dorotko, on przerobiony jest? Jak tak, możesz:
1.zalać wodą i zrobić gnojówkę do rozcieńczania i podlewania
2. powtykać na rabaty (zakopać) między roślinki
3. Pod nowe roślinki zakopać w dołek, ale koniecznie zakryć go kompostem albo ziemią, żeby korzonki na nim bezpośrednio nie stały
4. Jak masz za dużo, dodać do kompostu. Ja wrzuciłam na kompost warstwami, ładnie pracuje, kompost jest ciepły przy dotyku
Iwk4 16:42, 06 kwi 2016

szemusia napisał(a)

Przy takiej wiośnie to jest co fotografować
Iwonko, szczególną sympatią darzysz niebieski (bo jakoś nie kojarzę), czy zbieg okoliczności?

Ja korekcyjnie bukszpany muszę ciachnąć, bo poczochrane całe. Ale faktycznie, zawsze w czerwcu cięłąm, jak już ładnie podrosły

Beatko, niebieski lubię, bo pasuje do wielu roślinek daje fajne połączenia Lubię kolorowo mieć. Ale rabaty tworzę w dwóch tonacjach, ma trzech I niebieski jest fajnym połączeniem między rabatami Sporo kwiatów jest niebieskich tak swoją drogą
Iwk4 16:44, 06 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonko mam moje zamówione róże
Summer Song wielka jest Zajrzyj do mnie

Mirelko, jeśli to ta duża róża u ciebie, to wielka jest. Nie wiem, czy nie powinna być przycięta

Ja wczoraj pisałam do F, dlaczego jeszcze nie mam mojego zamówienia. Mam podobno jutro dostać Nie chciałabym sadzić w upały
Iwk4 16:46, 06 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)
Ale popracowałaś. Pięknie masz. A ja planuję część żwirku na tej rabacie nowej przy sadzie.Ja też podzieliłam Ice dance ale wygląda słabo jakby wszystkie liście suche . Obcięłam ją krótko. Jakie masz ładną szkółkę , jakie duże. Moja stipa po dzieleniu słabo przyrasta . nie wiem co źle robię. Może ziemia nieodpowiednia. Za to krwawnik dobrze rośnie.Wstawiłam u siebie zdjęcia drzew jakie mam w szkółkach.

Idę do Ciebie
siu, ja dziś odpoczywam. Nie mam sił. Wszystkie mięśnie mnie bolą. Nawet tam, gdzie nie powinny. Pogoda dziś podeszczowa, to mogę ... Tylko deski czekają na malowanie. Może mi się jeszcze zachce