Ale popracowałaś. Pięknie masz. A ja planuję część żwirku na tej rabacie nowej przy sadzie.Ja też podzieliłam Ice dance ale wygląda słabo jakby wszystkie liście suche . Obcięłam ją krótko. Jakie masz ładną szkółkę , jakie duże. Moja stipa po dzieleniu słabo przyrasta . nie wiem co źle robię. Może ziemia nieodpowiednia. Za to krwawnik dobrze rośnie.Wstawiłam u siebie zdjęcia drzew jakie mam w szkółkach.
Gosiu, wg mojej oceny - ciemna jest od stóp do głó. Nic zielonego, żadnego żywego oczka, ale zostawiłam w ziemi na uboczu. jeśli dycha, to się ruszy. Jak nie, to trudno ...
inne róże w kopcach są zielone, ale kilka dostało popalić. Gdyby nie kopce, nic by z nich nie było
Dorotko, on przerobiony jest? Jak tak, możesz:
1.zalać wodą i zrobić gnojówkę do rozcieńczania i podlewania
2. powtykać na rabaty (zakopać) między roślinki
3. Pod nowe roślinki zakopać w dołek, ale koniecznie zakryć go kompostem albo ziemią, żeby korzonki na nim bezpośrednio nie stały
4. Jak masz za dużo, dodać do kompostu. Ja wrzuciłam na kompost warstwami, ładnie pracuje, kompost jest ciepły przy dotyku
Beatko, niebieski lubię, bo pasuje do wielu roślinek daje fajne połączenia Lubię kolorowo mieć. Ale rabaty tworzę w dwóch tonacjach, ma trzech I niebieski jest fajnym połączeniem między rabatami Sporo kwiatów jest niebieskich tak swoją drogą
Idę do Ciebie
siu, ja dziś odpoczywam. Nie mam sił. Wszystkie mięśnie mnie bolą. Nawet tam, gdzie nie powinny. Pogoda dziś podeszczowa, to mogę ... Tylko deski czekają na malowanie. Może mi się jeszcze zachce