Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:55, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Sylwia - u Ciebie są o wiele większe - po za tym nie wypuściły nowych pędów - moje pewnie przymarzną.

Tylko mam jeden problem, który przewidziałem sypiąc jeszcze żwir. Chodzi mi o sypanie się iglaków nad hostami - jak sprzątać te gałązki - ręcznie na pewno tego nie zrobię Może założyć na odkurzacz np. doniczkę o małych otworach żeby wciągał tylko te brązowe bez żwiru ?

Będę borykać się z tym samym jak posypię żwir pod "Sebastiankiem" - Ja zawsze zbierałam paluchami z pod sosny czarnej jak była w żwirze.... biorę sobie krzesełko , puszczam miłą muzykę i zbieram .....

No ale sosny aż tak się nie sypią i igły mają duże - a pod tymi jak wygrabiłem wiosną kilka cm ściółki było

No to szkoda , że nie zrobiłam zdjęcia z tego co zebrałam Tak czy owak rady nie ma ..... trzeba sprzątać albo i nie
Ogród Sylwii od początku :) 19:54, 18 wrz 2011

Do góry
No to super
Ogród Sylwii od początku :) 19:53, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi także się od razu bardzo spodobały jak wjechaliśmy do Ciebie

Ja u Ciebie a Ty u mnie Powiem nieskromnie , że są cudne a w dodatku odratowane bo już po posadzeniu zaczęły się problemy z czerwcami ..... "Sebastianek" również wziął się za siebie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:53, 18 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia - u Ciebie są o wiele większe - po za tym nie wypuściły nowych pędów - moje pewnie przymarzną.

Tylko mam jeden problem, który przewidziałem sypiąc jeszcze żwir. Chodzi mi o sypanie się iglaków nad hostami - jak sprzątać te gałązki - ręcznie na pewno tego nie zrobię Może założyć na odkurzacz np. doniczkę o małych otworach żeby wciągał tylko te brązowe bez żwiru ?

Będę borykać się z tym samym jak posypię żwir pod "Sebastiankiem" - Ja zawsze zbierałam paluchami z pod sosny czarnej jak była w żwirze.... biorę sobie krzesełko , puszczam miłą muzykę i zbieram .....

No ale sosny aż tak się nie sypią i igły mają duże - a pod tymi jak wygrabiłem wiosną kilka cm ściółki było
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:51, 18 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Już się nie mogę doczekać kiedy Seba zrobi prawko i będzie swobodnie mógł przyjechać na kakao lub czekoladę na gorąco

Ale to Ty miałaś przyjechać

A co tam - jak na 18-nastkę zrobię u siebie zjazd to będę Was wszystkich odwozić, hehe

A tak na poważnie to mam nadzieję, że będzie fajnie, a skoro mam znajomości w postaci Joasi to może nie będę płacić aż tak wielkich mandatów
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:51, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród Sylwii od początku :) 19:49, 18 wrz 2011

Do góry
Mi także się od razu bardzo spodobały jak wjechaliśmy do Ciebie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:47, 18 wrz 2011

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:44, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Bukszpany znów ruszyły....

Posadziłem za nimi paskowane fioletowe krokusy - a przed nimi białe
Hosty

Wzdłuż rabaty posadziłem szafirki

Różyczka taka przewieszona

I hortensje coraz ładniejsze

Pięknie Seba .... podziwiam dbałość o roślinki i całą resztę .... U mnie nie wyglądają bukszpany tak jak u Ciebie .... muszę z nimi jutro poważnie pogadać
Od planów do... spełnienia marzeń 19:44, 18 wrz 2011

Do góry
Jasne że tak - możesz nawet taką brzozę formować w kulę

A na szpaler dobre będą tuje szmaragd - one mają żywy kolor i nie wyłamuje ich śnieg. A może coś innego?
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/146-magia-kolorowych-iglakow
Kosiarki wrzecionowe 19:38, 18 wrz 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
Mam nadzieję, że i fajna i nie tylko dla pakerów. Jeśli się okaże, że wymaga indywidualnego programu ćwiczeń na siłowni, to mężuś wzrokiem mi powie "a nie mówiłem" .

Eeeee - one są leciutkie - same pojadą
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:35, 18 wrz 2011

Do góry
Dwa światy 19:34, 18 wrz 2011

Do góry
Na pewno coś wymyślisz
Dwa światy 18:24, 18 wrz 2011

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:23, 18 wrz 2011

Do góry
No tak - nie musiałabyś nawet złamać prawa bo byś miała przy sobie

Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 18:16, 18 wrz 2011

Do góry
Hmm - no w sumie z tych odnóg powinny być nowe pędy, ale to los na loterii, bo niewiadomo jakie dojdą
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:11, 18 wrz 2011

Do góry
Ale to na pewno limelight???
Wydaje się, że to anabelle.

Marto - limelight się wybarwiają na różowo
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:07, 18 wrz 2011

Do góry
ell napisał(a)

A właśnie - oskubaj je

Sebek - totalnie nie mam czasu. Dopiero dzisiaj skończyłam sadzić krokusy, a powinnam jeszcze skosić trawnik i nie mam kiedy. Może w środę mi się uda.

Dla mnie koszenie jest priorytetem, ale ja mam ultra szybko rosnącą trawę

A sadzenie zajmuje dużo czasu - zwłaszcza jeśli się nie wie gdzie się chce

A sadziłaś w trawie czy na rabatach?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:01, 18 wrz 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

no i mnie też, co my zrobimy Sebek ?

No ja nie wiem, ale ja mam miejscówkę u Danusi w postaci całych tyłów - więc mam gdzie zostać

Zapomniałeś o mnie?

Ty się obejrzyj jak Przemek zareagował, hehe
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:32, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
A właśnie - oskubaj je

Sebek - totalnie nie mam czasu. Dopiero dzisiaj skończyłam sadzić krokusy, a powinnam jeszcze skosić trawnik i nie mam kiedy. Może w środę mi się uda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies