Mi także się od razu bardzo spodobały jak wjechaliśmy do Ciebie
Ja u Ciebie a Ty u mnie Powiem nieskromnie , że są cudne a w dodatku odratowane bo już po posadzeniu zaczęły się problemy z czerwcami ..... "Sebastianek" również wziął się za siebie
Sylwia - u Ciebie są o wiele większe - po za tym nie wypuściły nowych pędów - moje pewnie przymarzną.
Tylko mam jeden problem, który przewidziałem sypiąc jeszcze żwir. Chodzi mi o sypanie się iglaków nad hostami - jak sprzątać te gałązki - ręcznie na pewno tego nie zrobię Może założyć na odkurzacz np. doniczkę o małych otworach żeby wciągał tylko te brązowe bez żwiru ?
Będę borykać się z tym samym jak posypię żwir pod "Sebastiankiem" - Ja zawsze zbierałam paluchami z pod sosny czarnej jak była w żwirze.... biorę sobie krzesełko , puszczam miłą muzykę i zbieram .....
No ale sosny aż tak się nie sypią i igły mają duże - a pod tymi jak wygrabiłem wiosną kilka cm ściółki było
Sylwia - u Ciebie są o wiele większe - po za tym nie wypuściły nowych pędów - moje pewnie przymarzną.
Tylko mam jeden problem, który przewidziałem sypiąc jeszcze żwir. Chodzi mi o sypanie się iglaków nad hostami - jak sprzątać te gałązki - ręcznie na pewno tego nie zrobię Może założyć na odkurzacz np. doniczkę o małych otworach żeby wciągał tylko te brązowe bez żwiru ?
Będę borykać się z tym samym jak posypię żwir pod "Sebastiankiem" - Ja zawsze zbierałam paluchami z pod sosny czarnej jak była w żwirze.... biorę sobie krzesełko , puszczam miłą muzykę i zbieram .....
Bukszpany znów ruszyły....
Posadziłem za nimi paskowane fioletowe krokusy - a przed nimi białe
Hosty
Wzdłuż rabaty posadziłem szafirki
Różyczka taka przewieszona
I hortensje coraz ładniejsze
Pięknie Seba .... podziwiam dbałość o roślinki i całą resztę .... U mnie nie wyglądają bukszpany tak jak u Ciebie .... muszę z nimi jutro poważnie pogadać
Mam nadzieję, że i fajna i nie tylko dla pakerów. Jeśli się okaże, że wymaga indywidualnego programu ćwiczeń na siłowni, to mężuś wzrokiem mi powie "a nie mówiłem" .