Ten przedogródek mnie zachwyca, taki swojski, spokojny, swobodny i trzyma klimat ogrodu co ważne. Stale porównuję do siebie bo ja mam napompowany ale mały ogród i takiej przestrzeni nie ma.
Boli mnie gardło więc wiele nie gadam podpisuję się pod tym co napisała Pani Przyroda, dodam, że kamelia piękna nie ma to jak mieć fanów
Nawet nie wiesz co za fuksja Ci się szykuje, w sobotę ją zobaczę to pokażę.
A do Kórnika też chcę. Niestety jestem biernym członkiem Towarzystwa a priorytet to moja księżniczka Zofia więc będę w orszaku imieninowym.
Byłyście chyba u KasiB. Jasny gwint, ale cudnie, co sobie wysiałaś?
Jak tam Twoje wysiewy i sadzonki?, moja dalia bezcenna wypusciła maleńkie listki, a reszta siedzi w paletkach ma być zimno.
Czekam na jakąkolwiek relację, zapach sobie wyobrażę.
Haniu niebieski to Maidwell Hall a różowy Markham's Pink. Sadzone w zeszłym roku. Z bylinowych miałam jeszcze Purple Dream ale jego i 3 inne coś mi podgryzło (podejrzewam nornice bo były korytarze), rozkopałam jednego a reszty nie ruszałam może jeszcze odbiją. Haniu wstaw zdjęcia Purple Spaidera też mi się bardzo podoba.
Zrobiłam zdjęcia do porównania może komuś się przyda, bo tak ciężko jest zdecydować się które wybrać.
Od lewej Lagoon, Stolwijk Gold (prześliczne żółte liście), Markham's Pink, Maidwell Hall.
Właśnie dla tego o czym napisałaś, przestało mnie interesować "Ogrodowisko".
Nie mam ochoty udawać super specjalistki w każdej dziedzinie. Ogród i ten poratl, miał był dla mnie odskocznią od codziennego, zwariowanego życia, gdzie "nie muszę udawadniać, że jestem "naj". Szkoda, że nawet tu musiałam się z kimś ścigać.
Jak długo czekałaś ? bo ja 5 lat, i jak robiłam rabate 2 lata temu to miałam zamiar je wywalić ( mam 2) ale własnie wtedy posuwając sie z rabata w kierunku tej peoniii ona własnie zakwitła pierwsy raz.....chyba ze strachu przed eksmisją
Muszę przypomnieć, że chociaż Holandia słynie teraz z tulipanów, to pamiętać należy, że ten kwiat jest symbolem Turcji i stamtąd pochodzi. Kiedyś cebulka tulipana kosztowała majątek, a dzisiaj okazuje się, że też przynosi duże dochody Holandii.