Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Margarete 00:21, 11 maj 2015

rozark napisał(a)
magnolia u sąsiadki

i jej piwonie drzewiaste pierwszy raz w pąkach

Jak długo czekałaś ? bo ja 5 lat, i jak robiłam rabate 2 lata temu to miałam zamiar je wywalić ( mam 2) ale własnie wtedy posuwając sie z rabata w kierunku tej peoniii ona własnie zakwitła pierwsy raz.....chyba ze strachu przed eksmisją
Margarete 00:34, 11 maj 2015

Widziałąm twoje kompozycje z niezapominajek i tulipanów, u mnie pojawiły sie niezapominajki na rabacie z liliowcami - musiałam je przynieść z jakąs roślinka- wyglądają ślicznie takie niebieściuchne wśród zielonych liści ale nie mam ich tyle co ty, pięknie u ciebie wszystko kwitnie
safikey 09:12, 11 maj 2015

oooo jakie niezapominajki - rozmarzyłam się

ela_z 19:15, 11 maj 2015

Śliczna łączka niezapominajkowa

Masz 200 doniczek do wsadzenia?
rozark 08:53, 12 maj 2015

Margarete napisał(a)

Do Kapiasów radzę pojechac w czerwcu kiedy jeszcze zielen jest świeża jak w amju ale juz są róże, lilie, hortensje sie pokazują i trawy są większe....ja byłam w koncu czerwca i byłam zachwycona a potem byłam przejazdem w lipcu i było gorzej, wszystkie rośliny były zmęczone upałem i trawa juz nie taka świeża na trawnikach.
Przy okazji pobytu w Gczałkowicach polecam spacer po tamie na Wiśle i leżącą nieopodal Pszczynę - park wokół pałacu i cudne platany na rynku, choćby przelotem zobaczyć ale warto

Ja byłam we wrześniu, kwitły róże, hortensje i trawy już były cudne w nowym ogrodzie. Zakupy były małe bo już wszystko mieli wyprzedane.
Ale podejrzałam parę ciekawych kompozycji i chcę się wybrać jeszcze raz .
Jak będzie chwilka czasu podjadę do polecanych przez ciebie miejsc . Dziękuję.
rozark 08:54, 12 maj 2015

Margarete napisał(a)

Jak długo czekałaś ? bo ja 5 lat, i jak robiłam rabate 2 lata temu to miałam zamiar je wywalić ( mam 2) ale własnie wtedy posuwając sie z rabata w kierunku tej peoniii ona własnie zakwitła pierwsy raz.....chyba ze strachu przed eksmisją

To są dwuletnie peonie .
Będę oglądać u ciebie jak kwitnie .
rozark 09:00, 12 maj 2015

Margarete napisał(a)
Widziałąm twoje kompozycje z niezapominajek i tulipanów, u mnie pojawiły sie niezapominajki na rabacie z liliowcami - musiałam je przynieść z jakąs roślinka- wyglądają ślicznie takie niebieściuchne wśród zielonych liści ale nie mam ich tyle co ty, pięknie u ciebie wszystko kwitnie

Wiosna to cudny okres, zachwyca nas świeża zieleń, kolory, ciepło, i przecudne kwiaty .
rozark 09:13, 12 maj 2015

safikey napisał(a)
oooo jakie niezapominajki - rozmarzyłam się

śliczne, take drobniutkie i trwałe w wazonie .
laurowisnia 09:16, 12 maj 2015

Właśnie, 200 doniczek?
Ten tulipan w piwoni mnie zastanowił.
rozark 09:21, 12 maj 2015

ela_z napisał(a)
Śliczna łączka niezapominajkowa

Masz 200 doniczek do wsadzenia?

Skoro tyle nasiałam, napikowałam to teraz mus wsadzić . A niektóre dopiero rosną jak np. rojniki czy orliki, i coś tam jeszcze będę siać .

Wczoraj sadziłam petunie. Sadzonki są już spore i mają ładny system korzeniowy /

zaczątki kwiatów - będą niedługo kwitły