1. Piękna aranżacja tulipanowo-czosnkowa. Elegant Lady to chyba jakieś późne?
2. Super drzewa. Po ile czerwony klon?
3. Bozga z Hortensjady właśnie uszczykuje gałązki takim hortensjom, by się rozkrzewiały już od początku. Każdą zieloną gałązkę uszvzykuje na trzecią para listków.
4. Bardzo fajnie już wygląda ten wycięty trawnik i rabaty.
Gosiu, kosztował 80 zł. Były też maluchy po 35.
Elegant Lady dopiero tydzień temu zakwitł, najpóźniej ze wszystkich 3 odmian, które mam.
Dziękuję za info o hortkach, będę skubać w takim razie.
na moje skromne doświadczenie z cisami to ten biedak został po pierwsze pozbawiony 2/3 bryły korzeniowej i ekstremalnie przesuszony.
wyjmij go z tej mini doniczki uprzednio namaczając na 2 godziny w wodzie dopóki bąbelki nie przestaną bąbelkować. Obejrzyj korzenie. Wytnij martwe. Zostaw tylko białe. Przygotuj dołek z dobrą ziemią +kompost. Wsadź do dołka, podlej dwoma kubłami wody z dodatkiem Korzonka w płynie. Daj mu czas do lipca. Obsypie się na bank to co martwe, a od przyszłego sezonu ruszy, ale pod warunkiem, że nie zapomnisz o podlewaniu. W takich doniczkach, przy zbitej bryle korzeniowej woda zazwyczaj przelatuje, a bryła jest nadal sucha.
Zakupy konkretne
No a cisy... czemu tego sucharka trzymasz w doniczce?
Moich kilka cisów tak uschło. Nie wiem czy to już koniec dlatego czekam cały czas na cud Podlałam je korzonkiem
Na zielonych też u mnie widać, że puszczają nowe
Cmokam
A na poważnie zdecydowanie nie wyglądał dobrze na rabacie. Wykopałam i zamiast wyrzucić postanowiłam poeksperymentować. Kompostu niestety jeszcze się nie dorobiłam, ale dałam mu dobrej ziemi, naprawdę obficie podlałam, nie wpadłam tylko na to, że można też wyciąć część korzeni. Korzonek kupię. Faktycznie jeszcze raz go wyciągnąć, przyciąć i namoczyć korzenie i dopiero wsadzić?
Na 30 sztuk, ten jeden nie dał rady. Wszystkie tak samo podlewane, z podobną bryłą korzeniową.