Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 22:29, 06 maj 2023

Do góry
Na rabacie pod różami też dam kukliki i rozchodnik.
I tu zostanie trochę miejsca na następne, przewidziane do kupienia rośliny

Rododendrony kupiłam do posadzenia między sosnami i płotem.
Jest tu cień i kwaśna ziemia, ale też kiepski widok na brak listew w płocie /źle policzyliśmy potrzeby/ i w zamyśle rodki mają to zasłonić.
I chyba trochę mi się plan omsknął, bo zanim urosną to braki będzie widać
I muszę wymyślić co tam jeszcze dosadzić.
Od lewej będzie czerwony z różowym.

W środku biały

Na końcu czerwony i w rogu różowy

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:23, 06 maj 2023

Do góry
Mirka zachęca mnie do pokazywania szerszych ujęć. Odrobinę się przychylam To moje cieniste rabaty, po prawej, lewej i na wprost.

Oraz skręt do litery L.

Z perspektywy warzywnika. Próbuję zrobić kurtynę z hortensji pnącej w miejsce wypadniętej tuji i powalonego konaru sosny. Dużo podwieszonych, krzyżujących się sznurków. Może mi się udać

W drugiej części ogrodu moje halo! Do Sąsiada Muszę jeszcze nad tym popracować, otwór w żywopłocie nie jest idealny, powinien być większy i taki bardziej regularny. Wymyśliłam kiedyś, aby umieścić w tym miejscu tzw. główkę. Rzeźbę kobiecej głowy, ale nie jest to chyba dobry pomysł. Macie może jakieś inne pomysły?

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:22, 06 maj 2023

Do góry
Pisząc o wzruszeniu pomyślałam o zdjęciach„before”, którego chyba jeszcze nie pokazywałam.
Taki biforafterek

Podwórkowa rehabilitacja 22:16, 06 maj 2023

Do góry
ryska napisał(a)
Mieszkańcy podwórka.

Skaczę sobie po kamieniach hop hop hop
Świetne zdjęcie

Ja też lubię wiosnę i codzienne niespodzianki, pięknie Ci wszystko rusza.
Nie będę wspominać o pomidorach, jesteś mistrzynią w tym temacie
Znowu na wsi 22:15, 06 maj 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)

w donicy jakaś ogrodówka?

Jeśli się nie mylę to suchodrzew, posadziłam go za murkiem, bardzo się rozrasta i zaczęłam go przycinać. Twój jest piękny i zwarty, donica nie pozwoli mu wędrować
Anna i Ogród 2 22:13, 06 maj 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Też mam tą jasnotę. Lubię ją, jest naprawdę bezproblemowa

Piękny ten Twój kanzan. Czytałam jeszcze, że masz Royal burgundy. Mogłabyś pokazać?

Kupie sobie i tą z różowymi kwiatami i z białymi. Będę mogła porównać.

Tak, mam 'Royal Burgundy'. W ubiegłym sezonie kupione ale nie są szczepione. Wstawiałam ich zdjęcie ale trzeba trochę się naszukać bo mają 1m wysokości i jeszcze nie robią takiego szału.
Zaraz poszukam innego zdjęcia.

Proszę
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 22:09, 06 maj 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Czas na fotki

Najpierw zagadki - nie wiem, co wysiałam

1. Co to jest?

2. Co to jest - miało być już w zeszłym sezonie szałwią omączoną, ale jak dobrze widać nie jest

Google lens podpowiada różności w zależności od wybranego kadru, np. Przy pierwszej roślinie pojawia sie między innymi Meum athamanticum , a przy drugiej już odjazd jest, po propozycji jest masa i większość od czapy, jak mięta pieprzowa. Z bylin ozdobnych pojawia się sugestia że to pysznogłówka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:07, 06 maj 2023

Do góry
Joku napisał(a)
Pięknie wygląda taki zapłakany wiosenny ogród z żywymi kolorami. A u mnie już sucho zaczyna się robić. Dzisiaj latałam z konewką i podlewałam przesadzone rośliny.

Jolu Ty latałaś z konewką a u nas cały dzień padało ( właśnie przestało ) było zimno i wiał nieprzyjemnie wiatr. Mogłam tylko powyglądać przez okno
Sasanki zaczynają przekwitać, krótkie było ich kwitnienie,

Jeszcze wczorajsze obrazki

W ogródku emerytki 22:03, 06 maj 2023

Do góry
Między jednym a drugim deszczem zrobiłam przymiarki kupionych roślin i ogólnie jestem zadowolona
Na rabatę przy brzozie posadzę kukliki, obydwie Danici i jednoroczne szałwie omączone i wiem, że mam tu jeszcze sporo miejsca

Pod grabem rosły ogromne prosa, udało mi się je przesadzić i zrobiło się miejsce na te rozchodniki.

Tu rosły goryczki, niestety nie wyszły po zimie, więc posadzę ten rozchodnik.
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 21:51, 06 maj 2023

Do góry
Anda napisał(a)

W pracy przechodzę męki, bo zachwyca mnie zbyt dużo roślin. Ogród za mały na to wszystko co mi się podoba
Zobacz jaki piękny Acer davidii

Co to jest ??? Ale ładnie to to wygląda
Ogród prawie romantyczny 21:47, 06 maj 2023

Do góry
Napia napisał(a)
Amanogawy

Piękna magnolię dojrzałam. Duże drzewo. Pewnie ma dużo lat ??
Przepiękne te twoje amanogawy. Długo już je masz ?
Robią wrażenie.
Ogród w dolinie 21:47, 06 maj 2023

Do góry
Roocika napisał(a)

Czy to mogą być ee?

Udanego weekendu!

To raczej nie są ee.
Ee są pełniejsze, mają więcej płatków i taką zieloną podstawę kwiatu. Tutaj możesz porównać

Jak pokazałaś rabatę z magnolią, to dopiero widać jej wielkość
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:46, 06 maj 2023

Do góry
Znowu deszcz wygonił mnie z ogrodu. Ekstremy, jednego dnia w krótkim rękawku za gorąco, następnego czapka i szalik. Przynajmniej beczki z deszczówką się przelewają. W tym sezonie jeszcze nie użyłam wody z wodociągu, a potrzebowałam jej wiele.

Glaucidium palmatum 'Album'. Mam dzięki Artamce Co roku zbieram i wysiewam nasiona. Miałam nadzieję, że odmiana 'Album' wyda siewki w kolorze blue, niestety. Wyjątkowo piękna i elegancka w wyrazie bylina.

Trafiłam zimą na nasiona dalii o bordowych liściach. Wysiałam całą torebkę, starczyło na dwie doniczki. Selekcjonuję siewki, te o mniej bordowych liściach wyrzucam, resztę sadzonkuję.

Tutaj to paluchy mi chodzą po klawiaturze w przyspieszonym tempie, Cypripedium formosanum. Tak się bałam, że po podziale roślina zaniknie. Tymczasem, w tej chwili przybyło jeszcze trzy pędy, razem jest ich 23 W zeszłym roku kwitł jeden, w tym szykują się do kwitnienia trzy. Progres Wspaniale!

Z przechowalnika wydobyłam dwie doniczki, mam na końcu tzw. języka Posadzę na leśnej rabacie.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:34, 06 maj 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Honey Dijon była nie do uchwycenia na zdjęciu. Zrobiłam dziesiątki zdjęć i żadne nie oddawało w 100% jej koloru, który zmieniał się też, mam wrażenie, że z godziny na godzinę
]

Dziękuję za zdjęcia. a co to są roślinki z tymi burgundowymi kwiatkami pokroju stokrotki ? Wygląda mi to na driakiew.

I te białe, czy to są kosmosy ?
W moim małym ogródeczku II 21:21, 06 maj 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)
O jak miło, a jak dotrzeć do Ciebie? Dziękuję za tak miłe słowa.

Sprawdziłam i też mnie obserwujesz na ig, tyle, że ja tam nic nie dodaję ( ostatnio w listopadzie 2021)
Piękny wianek
Podwórkowa rehabilitacja 20:42, 06 maj 2023

Do góry
To na zakończenie i w oczekiwaniu na tegoroczne kwitnienie fotka czerwcowa Jacqueline du Pre
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:32, 06 maj 2023

Do góry

Widac nadstawki z ramkami na miód w ulach, 2-3 tygodnie I pewnie bedzie miód

Przesadziłam kapustne do osobnych doniczek, teraz jarmuz, kapusta I kalettes mają własne dkniczki P9
Pociachalam na kawalki monsterę monkey I dziurawą, posadzilam do P9, mam nadzieje nie bedzie im zbyt zimno w tunelu. Fajnie sie siedzialo w tunelu podczas gdy na dworze padało. A jutro niedziela, dajny byl ten tydzien wolnego
W moim małym ogródeczku II 20:25, 06 maj 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, zachwycasz kwiatami, dekoracjami, ciasteczkami, zdjęciami i uśmiechem
Ślicznie wyglądasz - kwitnąco
Wspaniale rozwijasz swoje pasje.
Dziękuję Ewo Muszę sobie jakoś zapełniać ten nadmiar wolnego czasu, żeby tylko sił było więcej, bo byle co zrobię i jestem bardzo zmęczona.
Pani Wiosna
Kolejny selfik na wyzwanie fotograficzne, temat ,,portret z rekwizytem,, a że ja kwiatkowa jestem to wianek zrobiłam na poczekaniu.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:05, 06 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)

Jakie one śliczne

Krwawnik też. U mnie te gatunkowe nie chcą rosnąć, sam pojawia się tylko ten biały.

Też je bardzo lubię to chyba Bridal Crown. Puki co dają radę i chyba nawet ich przybyło.
Do raju daleko - u Ewy 19:56, 06 maj 2023

Do góry
U mnie też sucho a przydało by się trochę deszczu bo trawnik po wertykulacji potrzebuje wody.

Co do stokrotek to twoje o chyba są dwuletnie. Odmianowym jeśli chcesz mieć na przyszły rok musisz pozwolić się wysiać ale nie wiem czy pomponowe powtórzą cechy.
Mam takie i się ładnie mi rozsiały

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies