Irenko Miłeczko, może moja relacja Cię troszkę uzdrowi, pozwoli zapomnieć o smuteczkach, które mam nadzieję szybko miną.Zabieram Cię na kojący spacer po Betlejem, Ziemi Swiętej. Buziaczki.
Betlejem zrobiło na mnie wrażenie, duże miasto na wzgórzach, mocno zabudowane, różnorodnie.
Zbliżam się do Bazyliki Narodzenia Pańskiego z Grotą Narodzenia. Budowę Rozpoczął Konstantyn w 326r.
Bazylika
Witam Was i w pierwszych słowach baaardzo dziekuje a zyczenia
Ja dopiero wróciłam z świątecznych wojaży, tegoroczne Święta pod znakiem bardzo zmiennej aury - w sb i nd było bardzo ładnie i wiosennie choć chodno, za to dzisiaj obudziliśmy sie w iście zimowej scenerii
Kilka fotek z Wielkanocnych chwil Rodzice bardzo dbają o wystój i klimat i trzeba przyznać - robią to mistrzowsko
Tak, cudny i cieszy mnie ogromnie, musze sie czyms wlasnorecznie wykonanym zrewanzowac, nawet wiem czym
Agnieszko u nas identycznie z pogoda, ale prognozy mamy dobre
U mnie zagwiny najszybciej zakwitaja w gazonach, rok temu wcisnelam na probe i ok z nimi, rozrastaja się, pozdrawiam♡♡♡♡
Różyczki w szpalerze tak to the fairy, wstawię jeszcze te fotki z zeszłego roku i czas na nowe 2015!
I jeszcze coś dla ogrodników w blokach (też tak zaczynałam, ale oczywiście były to pelargonie), hortensje pięknie rosną też w donicach
Witam
Jestem tu nowy. Założyłem ogród i proszę o opinie forumowiczów odnośnie prac wykonanych, posadzonych roślin. Proszę o opinie czy jest ładnie i pomoc co jeszcze posadzić
Betlejem, gdzie narodził się Jezus Chrystus,
podczas zarządzonego spisu ludności (który miał przynieść większe dochody z podatków) zwane też Miastem Dawida, bo tu urodził się i został namaszczony na króla pasterz Dawid.
Mieszkają tu tylko Arabowie a miasto odgrodzone jest wysokim murem w strefie Palestyny. Dla Żydów pobyt w Betlejem jest ryzykowny.
Kasiu, magolie nie mówią mi jeszcze, że to koniec ich kwitnienia, mam, ich więcej
Po Świętach ma być dużo przyjemniejsza aura pogodowa, zapowiadają dużo słoneczka, więc w ogródkach posiedzimy...i będzie się działo
Pustynniki ruszyły
Doczekasz się na kwiaty...zima straszy, ale nie mamy przymrozków i magnolie nam jeszcze zakwitną
Teraz zaczęła u mnie pokazywać kwiaty wiśnia japońska, a właściwie to chyba już nie wiśnia tylko brzoskwinia, bo forma szczepiona wróciła do macierzystej