Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:49, 01 kwi 2015

Do góry
Marta dla Ciebie dwa krasnoludy coś przemycają

Wilcza Góra 21:47, 01 kwi 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
łooo, to się zrobiło puszyście

a do czego przymocowujesz piórka?

o tak ...puszyście...choć "modry" .... nadal mój faworyt

w sprawie mocowania....jutro pokażę podkład, to wszystko będzie jasne
Ogródek warzywny na balkonie 21:47, 01 kwi 2015

Do góry
i jeszcze jedno pytanie dotyczące estetyki. W tym roku szykują się duże zmiany. Mam wstępny projekt zagospodarowania balkonu z przewidziajest potrzebny ??? Czy powinien miec taką formę falistą jak na obrazku czy raczej w prostokąt? Nie do końca mam jeszcze pomysł na "linię brzegową" no i nie wiem czy żwirek na kaflach ma sens ....
Kolory w tym roku to zielenie biele, róze, fiolety. Zbiornik na wodę jest poza balkonem na wyższym daszku. ten pas po lewej stronie to donice podwieszone na balustradzie (bukszpanów będzie zdecydowanie mniej, 2 na skrzynkę 80 cm). Najdalej po lewejw środku będzie drzewko na pniu: wierzba Hakuro-nishiki ...No i lewa częsć jest zadaszona i ogrodzona siatką dla kotów

prosze się tylko nie śmiać z obrazka, malowałam go na szybko podczas zabawy z dzieckiem

Do raju daleko - u Ewy 21:45, 01 kwi 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Ewka, ciemierniki cudne ale poprawić sobie humor kupując następne jak najbardziej można Sama ostatnio im się przyglądałam. Teraz jestem na etapie jeżówkowo - rozchodnikowo - krwawnikowym
A pogoda u mnie taka sama - zajączek jutro na nartach przyjedzie

Zobaczymy czy będą, bo jak się człowiek nastawi, to nic z tego nie wychodzi A te rozchodniki to teraz kupujesz, bo ja też jestem zainteresowana takimi zakupami
Do mnie zajączek nie dojedzie na nartach, ale łapki mu zmarzną na pewno

To tu... 21:42, 01 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Kasiu dla Ciebie widok "en face". Trzeba się mocno przyjrzeć żeby dostrzec te kulki. Środkowy stożek z lekka wygryziony ale nadrobi.

Jak kulki podrosną to będzie odlot!
No i faktycznie kanapę trzeba odsunąć

zdrowiej
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:37, 01 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Róże jak ciąć, miniatury tnę nisko i te co mają kwiaty w bukietach, rabatowych, już nie przycinam nisko, tylko do zdrowej części gałązki, niżej znaczy....koszem kwiatów.

Niezłe okazy, czy te świerki to serby, ale wypasione i brzoza teź....gdzie będziesz sadziła?

Też chciałabym zdobyć, gdzieś graby?....jak sadzenie, pokażesz fotki

Te świerki to serby, jakieś strasznie wypasione zaiste się trafiły i aż żal było wsadzać za ławkę z daszkiem ale tam ma powstać zasłona

krzywa fota brzozy- brzoza miała być dosadzona do zagajnika brzozowego ale to nie wyszło fajnie, będą korekty - znaczy brzozy stare będą skracane potrzebne też
jakieś krzaczysko ale to czas pokaże no i tak wygląda eksperymentowanie właśnie

a relacji z grabów nie mam bo humor miałam kiepski
przyszło 2 żałosnych no może 1 lepszy, mieli łom i sznurek , łomem wiercili dziurki wsadzali zasypywali i podciągał każdą sadzonkę, ja podawałam i tak poszło migiem podobno tak się lasy sadzi - pokażę jak się zazielenią

pozdrawiam
To tu... 21:37, 01 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Dom nad rozlewiskiem
Slicznie bedzie jak zagospodarujesz taki staw
Wilcza Góra 21:36, 01 kwi 2015

Do góry
Anitka ... na Twoje życzenie ...pistacjowy...foty kiepskie bo robione teraz, bez słoneczka ...

zrobiłam jeszcze 2 ecru (dla siebie i dla mamy) z mniejszymi "jajcami" ale foty to już jutro ... padam
Ogródek warzywny na balkonie 21:34, 01 kwi 2015

Do góry
Hortensje w końcu zostały - wystawiłam je na klatkę schodową. Dziś zauważyłam pierwsze zawiązki kwiatowe wooow pieknie przezimowały na balkonie i juz mają kwiatki. Balkon jest na tyle ocieniony, ze nawet wrzosy i bluszcze posadzone jako jesienne dekoracje w starej makutrze przetrwały mrozy

Chciałabym jeszcze zapytać czy moje przedwcześnie rozrośnięte funkie poradzą sobie, gdy przyjdzie czas wystawienia ich na zewnątrz ???
Czy powinnam je teraz ściąć czy zostawić i czekać az się wzmocnią same z siebie ???
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:31, 01 kwi 2015

Do góry
swidosliwa i bez

i kwiatki
To tu... 21:28, 01 kwi 2015

Do góry
Popadało trochę i znów mam "oczko wodne", a raczej wielką kałużę. Kaczki koczują u nas od świtu do zmierzchu ku uciesze moich synulców.

I mój absolutnie ukochany widok na dom... Za jakiś czas mam nadzieję cieszyć się takim widokiem nie tylko po ulewnych deszczach...

Miłego wieczoru!
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:27, 01 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Tez uważam, że interesująco, działasz, a myślałam, że w sanatorium jesteś

Owszem jestem

ale o tym za chwilę

Makowo na Kociewiu 21:27, 01 kwi 2015

Do góry
Kasiu, piękne wspomnienia z pobytu będziesz miała Ja byłam tam w zeszłym roku na przełomie kwietnia i maja. Zachwycałam się wtedy łanem krokusów na Polanie Chochołowskiej. Tylko byłam tam z wycieczką szkolną. Dzieciaki gnały, że za nimi miałam robotę nadgonić. Jak chwilę się zatrzymałam na zrobienie fotek, to tylko najmłodsi uczestnicy mi towarzyszyli
Kasiu, w takim razie dla Ciebie:

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:26, 01 kwi 2015

Do góry
liliowiec stella i malutki jaśmin pnacy

narcyzy i brunera

czy ta peonia zakwitnie w tym roku ?

i leśne miodunki
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:26, 01 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Śliczne bukieciki, mi też żal zrywać każdego mojego kwiatucha
Muszę lecieć do najbliższej kwiaciarni się obłowić, przed świętami

Mi też żal zrywać, ale jak ciemno albo wcześnie rano to lubię mieć ogród przed nosem bo przecież czasem nie ma kiedy zaglądnąć do ogrodu

tak więc moje narcyzy tym razem robią jako palma wielkanocna

Podwórkowa rehabilitacja 21:25, 01 kwi 2015

Do góry
Ale ta pogoda szalona. Zdjęcie uchwycone telefonem. Z pozdrowieniami dla Wszystkich
Makowo na Kociewiu 21:23, 01 kwi 2015

Do góry
Kwiatki z Zakopanego, niestety krokusowych pól nie widziałam

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 01 kwi 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Ach te donice Myślisz, że szafirki już można z donicą z ziemi wyciągnąć?

Odpisałam Ci, że tak - choć w prognozie widzę u mnie teraz przymrozki w kolejnym tygodniu i ciepłej pogody nie widać ale myślę że nic im nie będzie w końcu kwiecień szfirkami stoi

w ub roku już 12 kwietnia takie miałam moje pierwsze posadzone raczej w cienistym miejscu - średnia fotka

to w rekompensatę inne
Holandia 30 kwietnia 2010

i słynna rzeka szafirkowa

To tu... 21:22, 01 kwi 2015

Do góry
Dogrzebałam się do cisa, którego posadziłam w kępce (4 szt) jako małe siewki. Wyrósł chłopak trochę... Takie piękne długie pieńki miał, że postanowiłam spróbować sobie wyhodować kulki na pniach. Ciekawe co mi z tego wyjdzie. I kiedy.

Oto moje miotełki i jedna ze stipek:
To tu... 21:22, 01 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Kasiu dla Ciebie widok "en face". Trzeba się mocno przyjrzeć żeby dostrzec te kulki. Środkowy stożek z lekka wygryziony ale nadrobi.

Super wielkie dzięki kulki widać, spokojnie wszystko ładnie podrośnie, a co ma się zabudować to się zabuduje Świetny pomysł z tymi nasadzeniami
a cisy rosną pod okapem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies