Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 09:05, 08 maj 2015

lilaki otwierają swoje kwiaty

rozark 09:09, 08 maj 2015

pojawiły pierwsze pączki krzewuszki

zaczyna się bielić wierzba Hakuro Nishiki

pączki na piwoniach, w wielkiej ilości , będzie pokaz w tym roku

[img
size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/840910/original.jpg[/img]

serduszka i wciąż kwitnące niezapominajki

rozark 09:13, 08 maj 2015

żylistek w pączkach

2 czy 3 lata temu zakupiłam sadzonkę bukszpanu o białych liściach i wreszcie doczekałam się pierwszych przyrostów , cis ładnie ruszył

wciąż kwitnie pigwowiec

rozark 09:17, 08 maj 2015

za ciemno ma, po kwitnieniu go przesadzę

pierwsze kwitnienie goździka

ostatnie tulipany jeszcze w pąkach

jankosia 09:26, 08 maj 2015

Ależ niezapominajki to piękne kwiaty ty je jakoś opanowujesz? Tzn. sama siejesz czy przenosisz te co się same wysiały czy jak? Że one tak posłusznie we wstędze rosną. A ta moja kalina byle jak. Traci dolne liście - żółkną i opadają, ale nie odpuszczam. Tylko na domiar złego coś je zjada- liście mają ogromne wżery Osłabioną przenosinami roślinę łatwo atakować Głupie robale
rozark 09:32, 08 maj 2015

popryskaj mikroorganizmami spodnią stronę liści to ją odżywisz, bo teraz przez korzenie to wiadomo...
jankosia 09:37, 08 maj 2015

Już nie kupuję emów odkąd trafiłam na jakiś test konsumencki w którym wzięto pod lupę dwa z dostępnych na rynku środków i okazało się że w jednym litrze tego specyfików jest tyle pozytywnych mikroorganizmów co w jednej garści przeciętnej ziemi ogrodowej Zalewasz trochę kompostu wodą, trzymasz chwilę i masz ten sam efekt Ale może rzeczywiście dolistnie ją czymś dzisiaj wzmocnię - po pokrzywę polezę
rozark 09:51, 08 maj 2015

Ooo to ciekawostka, ja pryskam Astvitem i widzę dobre efekty, mam tego jeszcze trochę, ale zamierzam też zrobić herbatkę wg przepisu Waldka
jankosia 10:03, 08 maj 2015

Ale to co piszesz to nawóz organiczny jest a ja myślałam że piszesz o preparatach typu EmFarma. Astvitu używałam i bardzo sobie chwaliłam bo to tańszy odpowiednich biohumusów i innych. Potem nie było w baniaku i babka w ogrodniczym namówiła mnie na rosahumus. Używam bo używam i cieszy że ziemia robi się ciemna ale astvit był lepszy moim zdaniem. Rosahumus mi się niedługo skończy to chyba wrócę do poprzedniego
rozark 10:28, 08 maj 2015

Rosahumus mam i pryskam nim ziemię na wiosnę i na jesieni, a Astvitem pryskam od maja ziemie i głównie liście , spodnie strony, do tego gnojówki pod rośliny i biohumus był (ten koncentrat), a w tym roku biohumus zastąpię herbatką ANHK.

Muszę zacząć wyciągi robić i pryskać na robale bo w tym roku prawdziwa inwazja będzie.