Nie chore, a raczej ze szkodnikiem, te szyszki to galasy. Na świerku żerują lub żerowały ochojniki. Zwalczanie wczesna wiosna Promanal, potem Confidor, Croneton, Mospilan, Orthene.
Danusiu,
bardzo dziękuję, że poświęciłaś mi czas i wpadłaś z radą. Krzywulce to idealne ich określenie Zgłoszę się zaraz po ich posadzeniu, co by nie było jeszcze gorzej, bo strach się bać. Ta rabata jest jednak dość duża- nie chciałabym nie móc na nią patrzeć
W pęczku truidno dopatzreć się jak te krzywulce wyglądają i jak gęsto będziesz sadzić. Jak posadzisz - pokaż zdjęcie - zobaczę jak to wygląda. Tu nie o porę cięcia chodzi w zasadzie a o to czy cięciem poprawisz ich wygląd, czy pogorszysz
Nie znam odpowiedzi na to pytanie. 1 post, żadnych informacji o warunkach w jakich będzie rósł.
Nie lubi podmokłych gleb, może atakować go zdobniczka bukowa, to najważniejsze problemy. Co mu jesteś w stanie zapewnić, też nie wiadomo. Ja nie umiem powiedzieć czy kupować czy nie.
Miałam takiego buka zwisającego Aurea, padł mi, bo miał obciachane korzenie, mimo to kupowałam. Nie podjął wzrostu. Ale to nie moja wina, a wina szkółkarzy, którzy go wykopali
Z cebulami nic nie robię, tutaj akurat nic nie robię (w bukszpanowym robiłam), czekam że zakwitną w przyszłym sezonie i większość kwitnie, oczywiście pod warunkiem że w danym rejonie nie grasują nornice
Trzeci rok tych samych cebul - kiepski. Co roku dosadzam jakieś 5 tys. cebul.
Złe pomysły, wszystko jest za małe, niknie Te koły brązowe wyrzuć, Róże dwie - znowu dwie róże nie mają tutaj żadnego znaczenia. Powinny być masywne drzewka kuliste, wystające korony ponad płot a nie malutkie róże.
Nie może być, jest zbyt symetrycznie, sadzenie po dwie też nie jest dobre.
Wywal ten biały kamień, bije po oczach, tego się nie robi w ładnych ogrodach. NO, chyba że jest on szary, ale tuje nie znoszą kamienia, a tym bardziej szmaty, bo chyba jest pod kamieniem???