Też za mną chodzą przebiśniegi, już drugi rok, muszę w końcu zapamiętać, bo są prześliczne.
Ten niebieski kwiatuszek, co to jest?
Kolor ma obłędny ❤️
Też zostawiam trochę „śmieci” roślinnych na rabatach, głównie z lenistwa (za dużo rabat do dokładnego sprzątania), ale też z przyczyn praktycznych, wzbogacą trochę glebę
No i podziałałam dzisiaj
Pogoda była zwariowana jak w marcu słońce przeplatało się z deszczem i śniegiem
Mega roboty zrobiłam, jestem padnięta ,ale zadowolona ,bo kolejna ciężka robota zrobiona
Teraz już z górki
Oj tak dzisiaj sobie nagrabiłam
Trawnik zerwany, ale okazało się , że jest za wysoki poziom ziemi żeby kamień się zmieścił
Musiałam zebrać kilkanaście taczek, wyrównać poziomy itd.
Większość dnia świeciło słoneczko było mi bardzo ciepło
Była nawet tęcza
Zrobione
A jak u Was minęła sobota? Pogoda dopisała na pracę w ogrodzie?
No padłam z tych nasionek. W pierwszej chwili patrzę i jakiś szyfr kropkowy widzę
Rety, nie za wcześnie ci to wszystko ruszyło? Dasz radę żeby się nie powyciągało z braku światła? Ja dopiero dziś zaczęłam siewy. Ale ja straszna ofiara jestem w kwestii siewów. Bo nawet jak coś wyrośnie to różnie potem jest z pikowaniem i sadzeniem do ogrodu
Dlatego tym większy mam podziw dla ciebie
Też mnie dzisiaj taka niespodzianka spotkała Wczoraj jeszcze nic, a dzisiaj pierwszy irysek zaskoczył na niebiesko. Nawet deszczo-śniegu się nie przestraszył.
Z takiego maleństwa tyle radości
Kasiapod trzymam kciuki, żeby się przechowały wszystkie w doskonałej kondycji!
Legutko mnie pozytywnie zaskoczył pakowaniem paki. Wypełnienie z kartonów i dodatkowo kalendarium siewu
Niestety pojemnik do wysiewów mnie zawiódł. W porównaniu z takim z Nelson Garden wypadł tragicznie
Witam serdecznie!
Kochani, czy mógłby ktoś zaznaczyć gdzie trzeba wykonać jeszcze cięcia?
Będę ogromnie wdzięcza.
Na dzień dzisiejszy zostały przycięte tylko zeszłoroczne odrosty.
W środkowej części widać świeże cięcie, musiałam to zrobić, ponieważ latem podczas wichury załamała się ta gałąź.
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Sylwia, kto nadąży za Twoimi i ogrodu Twojego wyczynami? Te drzwi są dla mnie nowym widoczkiem, to do remontowanego domku?
Oznaki wiosny bardzo wyraźne i jednoznaczne, jest co pooglądać, ogromny już jest Twój oczar, ciemierniki - piękna kolekcja.
Trzymamy się myśli, że wiosna w natarciu a dowody są jednoznaczne!
Aniu, jest power! Zamówienia idą pełną parą. Chyży przysłał mi bardzo ładne sadzonki róż pnących na jesieni, a gdy okazało się, że jedna to pomyłka, natychmiast dosłał DWIE właściwe zamiast jednej, "pomyłkę" sprezentowałam siostrze. Przyjęły się. Ale ja nie o tym, bo makieta Twojej rabaty tak mnie zachwyciła, że muszę napisać, nie widziałam piękniejszej! Brawo za pomysł i realizację - to nie PRL, to się nazywa 3D!
Jarzmiankę chyba bym Ci odradzała na słoneczną rabatę, mam i niestety, słabo tam się ma, krótko kwitnie i nie rozsiewa się. Magara mi pisze o jarzmiankowych łanach, a ja nie wiem, o czym mówi i czy na pewno o jarzmiankach Może w jej miejsce krwawnik? Są w odcieniach ciemnego różu, bordo itp, np. Summerwine.
Daga, dziękuję za zdjęcia. Dla mnie te siewki takie oczywiste nie są, trochę chyba podobne do jakiejś szałwii lub do rudbekii. Ok, ale będę na takie cuda uważać.
P.S. Musiałam się trochę pozastanawiać nad koligacjami rodzinnymi lub postrodzinnymi. To trochę tak jak mój eM nazywa swoją mamę: teściowa mojej żony