Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

MartaCho 08:33, 03 lip 2023

Ślicznie u Ciebie w każdym kątku! Maki mają niesamowity kolor! I róże tak pięknie kolorystycznie dobrane.
Petunie na rabatach mam też w tym roku po raz pierwszy, podobają mi się, podobają. Koniecznie do powtórzenia, bo niestety jednoroczne Ciekawe tylko, jak długo się utrzymają..
Helen 21:49, 03 lip 2023

Magara napisał(a)
Helen, ogródeczek jak bombonierka
Supertunie na rabaty dołożyłaś, dobrze dojrzałam?

Dziękuję
Supertunie najbliżej tarasu to były prezenty na 40 urodziny kuzynki, czyli czasowo tylko Jedną donicę ustawiłam na rabacie pomiędzy brunerami, hostami, turzycami, fajnie wygląda
Helen 21:51, 03 lip 2023

olciamanolcia napisał(a)
Helen piękne masz kwiatki. Tez się zastanawiałam czy te petunie masz w gruncie. Miałam skiedyś plan aby w taki sposób posadzić pelargonie.

Ps. sesleria od Ciebie sporo przytyła i ma sie dobrze. Dziękuję ślicznie

A wiesz, że kiedyś miałam w gruncie pelargonie i one wtedy były najdorodniejsze, zdrowe, cały czas kwitnące, tylko ukorzenić się już muszą w maju lub trzeba na początku bardzo pilnować podlewania.

Cieszę się, jesienią lub wczesną wiosną możesz dzielić
Helen 21:55, 03 lip 2023

MartaCho napisał(a)
Ślicznie u Ciebie w każdym kątku! Maki mają niesamowity kolor! I róże tak pięknie kolorystycznie dobrane.
Petunie na rabatach mam też w tym roku po raz pierwszy, podobają mi się, podobają. Koniecznie do powtórzenia, bo niestety jednoroczne Ciekawe tylko, jak długo się utrzymają..

Dziękuję, Marta
Ja mam petunie w donicach na tarasie. Jedną donicę mam ustawioną pomiędzy roślinami na rabacie, fajny efekt tworzy Myślę, że w gruncie też by dały radę, tylko podlewania i nawożenia trzeba pilnować
Ja jestem zakochana w szałwii omączonej, ta to jest do powtórzenia, cudna, chyba lepsza niż caradonna
Gruszka_na_w... 22:30, 03 lip 2023

Trawnik jest idealnym tłem dla tego kolorystycznego spektaklu na rabatach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:24, 04 lip 2023

Helen napisał(a)

Dziękuję
Supertunie najbliżej tarasu to były prezenty na 40 urodziny kuzynki, czyli czasowo tylko Jedną donicę ustawiłam na rabacie pomiędzy brunerami, hostami, turzycami, fajnie wygląda

Trzeba było uszczknąć kawałek i wsadzić - podobno urosną wielkie nawet z kawałka Muszę sama wypróbować
Helen 22:38, 04 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Trawnik jest idealnym tłem dla tego kolorystycznego spektaklu na rabatach.

Dzięki, ale się zachwaścił okrutnie. Mus zrobić z tym porządek.
Helen 22:39, 04 lip 2023

Magara napisał(a)

Trzeba było uszczknąć kawałek i wsadzić - podobno urosną wielkie nawet z kawałka Muszę sama wypróbować

O, muszę wypróbować, mam takie małe bladoróżowe cuda.
Helen 08:20, 16 lip 2023

Dzisiejszy poranek

Helen 08:27, 16 lip 2023

Rozpuszczona hakone, raczej do wymiany na coś mniej ekspansywnego

Wszędobylski Rozanne, rosną dwie kępy w skrajnych donicach a wygląda, jakby rósł wszędzie

Miała być piękna kula a wyszła jakaś sfera