Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:42, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu...i tak w tym...wszystkim..ty jesteś najważniejsza

może leci kiczem postkomunistycznym...ale..
http://www.youtube.com/watch?v=Ur3mBn0rIt4&feature=related

Z rozrzewnieniem wysłuchałam, choć kiedyś ignorowałam tę piosenkę, teraz podchodzę do niej inaczej

Pozwolę sobie również zadedykować ci coś na czasie Danusiu .Z polskich wykonawców kocham go najbardziej .Może zbyt rzadko dodaję wpisy ale nieustannie czytam i czerpię wiedzę z twojej pracy .Awatar podoba mi się każdy ale największy sentyment mam do pierwszego kiedy weszłam na Ogrodowisko,,ten z koszyczkiem w dłoniach .Cóż można napisać Mistrzyni ? Twój ogród Danusiu podziwiam nieustannie ale po inne doznania pędzę do ogrodu babci Jasi .Trudno mnie z niego wyciągnąć ,jeszcze trudniej mi napisać z jakiego powodu .tak ogromnym sentymentem go darzę Pozdrawiam z całego serca i ciebie i babcie Jasię . Link nie jest aktywny nie wiem dlaczego http://www.youtube.com/watch?v=GiMQgvfYSks
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:38, 07 paź 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Baran
Danusiu tu sa same barany zobacz na moim watku ile baranów i ja tez baran 11.04 i chyba wszyscy z ADHD

Kondzio urodziłeś się w tym samym dniu co mój małżonek .,ja jestem rak choć na imię mam Danusia Znam wielu baranów i każdy jest inny .Mój m to powolniak i raczej leniuszekADHD przypisała bym sobie i mojemu starszemu synowi (równiez rak) Nie wierzę w znaki zodiaku.Pozdrawiam wszystkie barany

jako, że ja też baran to i pozdrawiam gorąco inne baranki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:24, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki temu jestem na bieżąco, nawet z Sebkiem mamy ulubiony przebój To miłe wiedzieć że człowiek nie jest staromodny

Danusia, daj link do ulubionego utworu, który i Sebka ulubiony...w końcu ta pogoda pozwala ciut posłuchac muzyki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:20, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki temu jestem na bieżąco, nawet z Sebkiem mamy ulubiony przebój To miłe wiedzieć że człowiek nie jest staromodny

Noooo

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:15, 07 paź 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Baran
Danusiu tu sa same barany zobacz na moim watku ile baranów i ja tez baran 11.04 i chyba wszyscy z ADHD

Kondzio urodziłeś się w tym samym dniu co mój małżonek .,ja jestem rak choć na imię mam Danusia Znam wielu baranów i każdy jest inny .Mój m to powolniak i raczej leniuszekADHD przypisała bym sobie i mojemu starszemu synowi (równiez rak) Nie wierzę w znaki zodiaku.Pozdrawiam wszystkie barany
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:53, 07 paź 2012

Do góry
Żywopłot od dołu "pusty" :) 19:47, 07 paź 2012

Do góry
Koniecznie pokazuj etapy prowadzenia, bardzo prosimy to będziemy podpowiadać co robić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:46, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ja też, ale uatrakcyjnili teledysk, o ..rośliny i piękne liście

Witek aż przyszedł, co ty tam słuchasz mówi...bo on słucha w radiu złote przeboje a ja eski i rmf.

złote przeboje słuchałam, trochę mnie znudzili, bo ciut się człowiek cofa..słucham eski
Kwitnące krzewy liściaste, zrzucające liście (bez zimozielonych!) 19:46, 07 paź 2012

Do góry
Basia wie że to bylina, Sławku. Wyedytuję post.
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 19:43, 07 paź 2012

Do góry
W ogrodzie holenderskiego malarza

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:27, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
ja też, ale uatrakcyjnili teledysk, o ..rośliny i piękne liście

Witek aż przyszedł, co ty tam słuchasz mówi...bo on słucha w radiu złote przeboje a ja eski i rmf.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:26, 07 paź 2012

Do góry
Dzięki Wam, że jesteście

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:20, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Danusiu...i tak w tym...wszystkim..ty jesteś najważniejsza

może leci kiczem postkomunistycznym...ale..
http://www.youtube.com/watch?v=Ur3mBn0rIt4&feature=related

Z rozrzewnieniem wysłuchałam, choć kiedyś ignorowałam tę piosenkę, teraz podchodzę do niej inaczej
Żywopłot strzyżony z cisa 19:10, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cisy trudno rozpoznać ze zdjęcia, to wygląda na 'Wojtka'.

Dziękuję Danusiu za odpowiedź
Grubej dyni zmagania z naturą 19:02, 07 paź 2012

Do góry
Tak pomyślałam, że potrzeba tutaj prostych linii, a więc działaj. I witaj u nas

A ja teraz robię akurat taki ogród w proste linie

Fajne, wielkie schody Donice się zmieszczą, wielkie i wysokie, nowoczesne
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:55, 07 paź 2012

Do góry
Inspiracja na wianek z liści, a dalej są niesamowite pomysły, warto pokusić się o realizację Obejrzyjcie koniecznie galerię tych wianków

http://www.bhg.com/decorating/seasonal/fall/wreaths-for-fall/
Może sielski ogródek? 18:51, 07 paź 2012

Do góry
Któryś z tych wzorów?

Może sielski ogródek? 18:49, 07 paź 2012

Do góry
A może tam zrobić ogród regularny, w stylu angielskim. Tam jest prostokąt, coś na wzór Wollerton?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:36, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj polowanie na rośliny się udało, mam dwa miłorzęby w niezłej cenie, 65 zł i 200 (Pendula na wysokim pniu), no i mam z 200 żurawek różnych, trawek. Klient będzie się cieszył, jutro
Na starocie nie zdążyłam.

A kto by się nie cieszył z 200 żurawek. Rewelacyjne zakupy.
Widziałam dziś tylko dwie zmiany avatarka, ale ta bardziej mi się podoba
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:33, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak miałam 14 lat od razu wiedziałam, że chcę być ogrodnikiem, uprawiać kwiaty opiekować się nimi.

Po tacie mam talent do szycia. Lalkom owszem, ale od 14 roku życia szyłam sobie i mamie wszystko, nawet płaszcze, umiem robić na drutach, żakardy, ażury, warkocze, po prostu wszystko co najtrudniejsze nawet z 3 kolorów naraz, umiem haftować. To się przydało w czasach kiedy nic nie było.

Ale też znam się na sprawach budowlanych, budowałam pierwszy dom mając 19 lat.

Danusiu, ja też urodzona w znaku Barana. Druty, szydełko, hafty, szycie to moje hobby od 14-go roku życia. Pierwszy sweterek w norweski wzór zrobiłam w podstawówce na pracach ręcznych, też uszyłam wtedy haleczkę jedwabną z koronkami szydełkowanymi . Dla moich dzieci przerabiałam, szyłam fajne ciuszki, w trudnych czasach. Na studniówkowy bal uszyłam z granatowej "zerówki" i białej wstążki ciekawą kreację. Zawsze miałam sto pomysłów jak ciekawie i tanio się ubrać. Mam też pomysły "racjonalizatorskie" jak coś ulepszać by się nie napracować bez potrzeby, ale mój M. jeszcze się na tym "nie poznał" i nie zawsze mnie słucha (cha, cha).
Zawsze chciałam doczekać czasów, kiedy BYĆ będzie ważniejsze niż MIEĆ, kiedy UCZCIWOŚĆ nie będzie mieszana z NAIWNOŚCIĄ a CZŁOWIEK PRZYZWOITY zabrzmi dumnie i tak normalnie.
Dodam jeszcze, że swój dom zaprojektowałam w szczegółach, ogród też, choć wciąż się dziwię, że zamieniłam wygodne życie w mieście na życie na wsi, na ciągłą pracę w ogrodzie, gdy zapracowałam na emeryturę.
Danusiu, napisałaś piękny artykuł o OGRODZIE w samych superlatywach. Musiałaś być w dobrym nastroju i zdrowiu, by nie zauważyć, że są chwile kiedy ogród nas "przerasta", szczególnie duży ogród, gdy boimy się chorób i starości, a chcemy zawsze mieć chociaż schludnie.
Nie tylko łączy nas OGRODOWISKO. Pozdrawiam serdecznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies