Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

baraga1904 21:07, 07 paź 2012

..Jessie Ware..wildest moments...- bomba , odkrycie roku...polecam klimaty...

ps. baran pozdrawia...
gunia1990 22:02, 07 paź 2012

Jessie Ware jest zjawiskowa, również na żywo to jak już o ulubionych piosenkach mówimy, to ja zadedykuję Danusi moją ulubioną, która zawsze poprawia mi humor swoim tekstem ( swoją drogą sporo czasu zajęła mi nauka narząnia za słowami) . http://www.youtube.com/watch?v=twuzki0ZpDo życzę Ci Danusiu i Wam wszystkim, żebyście też mogli tak sobie spiewać
Evchen 23:09, 07 paź 2012

Danuś,
uwielbiałam kiedyś robić na drutach. W czasach, kiedy w sklepach nie było nic godnego uwagi, wyczarowywałam z reszty włoczek swetry Później robiłam szydełkowe bluzeczki na lato
I wyszywałam serwetki... dzis nie mam na to czasu.. a szkoda... może zimą znajdę czas i na druty i na decou...
A dla Ciebie moja ulubiona piosenka..
http://www.youtube.com/watch?v=HPcgM1MnDnI&feature=related
akanta 23:12, 07 paź 2012

beta napisał(a)
Witam niedzielnie

dziś u Ciebie Danusiu tak melancholijnie....

ładny avatarek

ja wczoraj na targach ogrodniczych byłam i miłorząb po 100 zł był, ale za to żurawki po 5 zł

pozdrawiam

A w moim Lublinie w sobotę , na targu pod Zamkiem były żurawki po 8-10 zł,szmaragdy 1,7m po 30 zł i b.gęste bukszpanowe kulki średnicy 18 cm /z drobnolistnego wymagają tylko korekty/bardzo zwarte po 5 zł oraz H.paniculata po 20 zł /ok.60 cm h/.No i trawy ,miskanty spore po 20 zł,średniego wzrostu jak perłówka /Mietlica ciliata/ po 15zł i np.Tatarak trawiasty i podobne po 10 zł.To jak widać żurawki są droższe i taniej nigdzie niet ! Pozdrawiam dziewczęta z kresów wschodnich !
akanta 23:34, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Czasem w życiu człowieka wydarzy się taki przełom, coś co mu uzmysławia, że pomimo krzywdy, którą doznaje nie wszystko stracone, życie trzeba przeżywać dalej, a czasem to nawet pomaga... bo człowiek zrobi coś w kierunku nowej przyszłości, o której marzył od dawna

Ja takie coś właśnie robię

Tak i ja mogłabym powiedzieć.
Danusiu i "ja takie coś właśnie robię",dla tych marzeń.My ogrodniczki jesteśmy niezłomne,jak te roślinki choć małe,nienapojone,wiatrem wysmagane, słoncem przypalone dzwigamy się i spod kamienia jaki nas uciska z nadzieją i wiarą.Życzę Ci spełnienia.Pozdrawiam serdecznie w wolnej chwili wśród walki z wiatrakami i jesienną nostalgią.
akanta 23:41, 07 paź 2012

kraania napisał(a)

ja też baran niesamowicie mnie cieszy spójność naszych znaków zodiaku, chociaż to

To może cechą wspólną baranów jest zamiłowanie do ogrodownictwa ?

No nie tylko baranów a szerzej rogatych ,bo ja koziorożec -styczniowy.W jakichś mądrościach czytałam że rogacizna jest związana z ziemią.
akanta 23:50, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Ciekawe jak się będzie zimą sprawował Carex elata 'Aurea" ?

Hortensja paniculata "Phantom". Mogę powiedzieć, że zdała egzamin, polecam ją.

Karex w takiej asyście pewnie przetrwa a H Phantom posadziłam pod koniec lata i także jestem z niej zadowolona.
akanta 23:57, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
A to 'Limelight' - ma podobny kolor, a właściwie niewiele się różnią

Tutaj Phantom po lewej a Limelight po prawej

Widoki z salonu

A moja Limelight jeszcze do dziś jest całkowicie limonkowa ,myślałam że one nie zmieniają koloru.Ma jeszcze nowe malutkie pączki,może przesadzenie z ciasnej doniczki dało jej nowych sił.
Martek 00:12, 08 paź 2012

Ze znakami zodiaku jest tak,że ludzie urodzeni w podobnym czasie w zbliżonej konstelacji gwiazd i porze roku mają jednak coś wspólnego,ale na cechy charakteru,osobowość wpływa później tyle rzeczy,że każdy człowiek jest inny.
Trudno jednak nie powiedzieć,że barany uparcie nie dożą do celu,a raki nie są domatorami .Skorpiony wiecznie kręcą chociaż nie ma powodu itd...

Laskowik to zaraz musiałam posłuchać "Śnił mi się rodzinny dom ..."
Ja też wiele piosenek odbieram po latach inaczej ,zmieniamy się ...
Asiamm 08:18, 08 paź 2012

Przepraszam, że się wtrącam

Mnie na nogi zawsze stawia Josh Groban. Kiedy byłam w ciąży i jechałam bladym świtem ( 6.30) do pracy (lubię pracować,żeby nie było,że jechałam za karę ) to zawsze włączałam na full:

http://www.youtube.com/watch?v=yEJ5KGYQOEg.

To jest taka pozytywna muzyka, jak Pani Danusia i Wy wszyscy . Dlatego ośmieliłam się odezwać przy okazji tematu.

Za każdym razem, jak wchodzę na Ogrodowisko, zatyka mnie z wrażenia i słowa nie potrafię wykrztusić, tzn.napisać. Ale ciągle notuję i przyswajam Wasze rady. I polecam znajomym. Dziękuję!

A mój synek urodził się 9.04.2011 i, tak jak mówi Kondzio, to prawie ADHD, w dodatku ogrodowe, bo wącha wszystkie rośliny i obmacuje wszystko, co zielone. W centrach ogrodniczych tylko rozgląda się, czy " Pam" ( tzn. Pan, pracownik) patrzy i od razu przytula się do roślinek.

Pozdrawiam
Aśka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies