Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

barbara_kraj... 22:05, 08 paź 2012

Ten pierwszy wariant bardziej mi odpowiada. Jak się wszystko rozrośnie, to ładnie się pouzupełnia
waska 22:05, 08 paź 2012

No mi też podobają te łagodniejsze luki
sprostać pracy
pozdrawiam
Gabriela 22:05, 08 paź 2012

A te róże są prześliczne, zimowały już u Ciebie?
EPODLAS 22:06, 08 paź 2012

Aniu, dokładnie obejrzałam zmiany w ogrodzie. Będzie super. Bardzo lubię bladoróżowe róże, albo kremowe jak to się kiedyś ładnie mówiło herbaciane. Ta Gardina, piękna i subtelna.
AniaDS 22:06, 08 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
A mnie się zdaje, że do tych bladoróżowych powinnaś dosadzić bardzo ciemne kolor typu 'William Shakespeare' dodatki ciemnoniebieskie, lawendowe i białe.

Nie mam zbyt wiele takich róż, tzn. mam dwa Szekspiry i Falstafa i Othello, ale to za duże róże w to miejsce .
A mocniejszy róż?
Tu może bym coś wygrzebała..
Ale i tak najwięcej mam tych bladawców
Monic 22:07, 08 paź 2012

Ooo, jak pisałam post, to wskoczyły nowe fotki z rysunkami. Aniu, może wsadź coś dla kontrastu - może jakieś ciemniejsze fioletowe floksy, albo przetaczniki?
AniaDS 22:08, 08 paź 2012

Kindzia napisał(a)
Aniu napisz mi proszę czy używasz Promanalu i saletry? Przede wszystkim chodzi mi o róże. Jeżeli tak, to kiedy?

Kasiu ja używam tylko Azofoski lub nawozu do róż, saletrę swego czasu sypałam na trawnik .
AniaDS 22:10, 08 paź 2012

Kondzio napisał(a)
jestem pod wrazeniem twoich zmian gratuluje pieknych róz mam pytanie bo jestem zakochany w twoich różach gdzie kupujesz tak piekne róże

Gdzie się tylko da, ostatnimi czasy jednak najczęściej w zagranicznych szkółkach.
Monic 22:10, 08 paź 2012

AniaDS napisał(a)

Ładnie będzie
Kocimiętka... - możliwe, że masz inną niż na fotkach, albo zbyt młodą. Zaczekaj, może w nowym sezonie ładnie się rozrośnie.

Monis, moja kocimiętka ma 5 lat i jest dużą kępą o mało widocznych kwiatkach .

W takim razie zaczekaj, aż moja się rozrośnie Jak będzie ładna, to się z Tobą podzielę. Moja jest tegoroczna i zawuważyłam, że szybko się rozrasta.
AniaDS 22:11, 08 paź 2012

Gabriela napisał(a)
Kocimiętki są różne, wysokie i niskie, jest różnica. Dorzucić jeszcze bodziszki, rewelacyjnie wyglądają niebieskie do różowych i białych róż, zobacz u Dzidki. Ja też w to poszłam na mojej jekyllowej.
W Anglii te byliny rosną blisko przy różach, dużymi kępami, nie bój się.

Bodziszków się nie boję, mam ich mnóstwo, ale kwitną mi ciut wcześniej niż róże ostatnio.