Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Gabriela 21:54, 08 paź 2012

Dużo lepiej i już widzę oczyma wyobraźni, to co Ci proponowałam przedwczoraj - róże i plamy z bodziszków, szałwii, kocimiętki, przywrotnika, zaprawdę po angielsku.
AniaDS 21:57, 08 paź 2012

Dziekuję, dziękuję, jak się cieszę, że jest lepiej .
Chciałabym jutro zrobic nasadzenia z tyego co mam i dopiero wtedy skupic się nad drugą rabatą, tak będzie łatwiej niż mieszanie wszystkiego na raz.
Na tym zdjęciu zaznaczyłam kolorem róże, czyli są tam pastelowe róże i kremowa Tchaikovsky, w opasce domu rośnie biała Aspirina.

Przy pergoli, czyli od wejścia - William Christie, przy okienku od ściany i filara - Wedgewood i Granny w nóżkach, przy trzmielinie różowa Giardina i właśnie Tchaikovski od brzegu.

Tak wyglądaja te róże:
William

Wegdewood i Granny

Giardina

Myślę, że róże są w podobnej tonacji.

Dosadzic mogłabym angielki - Geoff Hamilton, Anna Boleyn, Charming Piano, MarieTheresie - wszystkie w różu.
Z białych mogę przesunąc Aspirin, dodac Pastellę, angielka - Francine Austin, ale ona ma drobne, inne kwiaty.

Do tego szałwia i kocimiętka?
Tylko czemu moja kocimiętka nie wygląda tak pięknie jak na zdjęciach w necie?
Mam inną odmianę?

AniaDS 22:00, 08 paź 2012

I jak to rozstawic, jak zrobic te plamy kolorystyczne?
Czy różowe róże dac od tyłu a białe przodem, np.

i plamy z kocimiętki zaznaczyłam

A może tak?
czyklli różowe róże w kupkach, na przykład te mniejsze odmiany po 3 szt koło siebie?

Monic 22:01, 08 paź 2012

Ładnie będzie
Kocimiętka... - możliwe, że masz inną niż na fotkach, albo zbyt młodą. Zaczekaj, może w nowym sezonie ładnie się rozrośnie.
Kondzio 22:02, 08 paź 2012

jestem pod wrazeniem twoich zmian gratuluje pieknych róz mam pytanie bo jestem zakochany w twoich różach gdzie kupujesz tak piekne róże
Gabriela 22:02, 08 paź 2012

Kocimiętki są różne, wysokie i niskie, jest różnica. Dorzucić jeszcze bodziszki, rewelacyjnie wyglądają niebieskie do różowych i białych róż, zobacz u Dzidki. Ja też w to poszłam na mojej jekyllowej.
W Anglii te byliny rosną blisko przy różach, dużymi kępami, nie bój się.
AniaDS 22:03, 08 paź 2012

Przepraszam za byczki, ale nie mam jakimś cudem opcji podświetlania błędów od jakiegoś czasu i czasami czegoś nie dopatrzę. Druga sprawa jest taka, że na komputerze, z którego korzystam nie da się zrobic 'c' z kreseczką, czego mi bardzo brakuje .
Gardenarium 22:03, 08 paź 2012

A mnie się zdaje, że do tych bladoróżowych powinnaś dosadzić bardzo ciemne kolor typu 'William Shakespeare' dodatki ciemnoniebieskie, lawendowe i białe.

Instagram Ogrodowiska
AniaDS 22:04, 08 paź 2012

Monic napisał(a)
Ładnie będzie
Kocimiętka... - możliwe, że masz inną niż na fotkach, albo zbyt młodą. Zaczekaj, może w nowym sezonie ładnie się rozrośnie.

Monis, moja kocimiętka ma 5 lat i jest dużą kępą o mało widocznych kwiatkach .
monteverde 22:04, 08 paź 2012

Aniu przy samym oknie daj białą od strony filaru, a różowa przesuń na miejsce białej