Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:15, 27 mar 2015

Do góry
Aniu monte....ja jakby dla siebie juz nie chcę, ale bawi mnie eksperymentowanie

Rench....tak Reniu, wiosna idzie piesek jest mega grzeczny, jeszcze tak niekłopotliwego szczeniaka nie miałam

Pszczelarnia....Ewa z tego deszczu najwięcej się cieszę u mnie z trawami tak wychodzi, potem dosadzam

Olili...Iza już się połapałam w pomyłce, ale byłam i widziałam, co i ja się zmienia no to ja chyba to samo biorę, co ty pigwowiec da po oczach, ale odradzam sadzenie, jest inwazyjny, rozłazi się, strzygę go intensywnie, wykopać go, ciężka praca, więc ujarzmiampozdrawiam

Kindzia...czyli maj, ja swoje już dam w grunt, nie będę się jednak w doniczki bawić łubin rozrasta się bardzo szybko, siewki tez mam, bo od ewsg Ewy dostałam różowy i są

trochę deszczu i są tylko miały byc z tulipanami dobranymi kolorystycznie
U BusyBee w ogródku... 14:04, 27 mar 2015

Do góry
A na koniec czosnkowy las...

U BusyBee w ogródku... 14:03, 27 mar 2015

Do góry
Na niebiesko...

I jeszcze raz na żółto...te maleństwa mają może z 7 cm

U BusyBee w ogródku... 14:01, 27 mar 2015

Do góry
Jestem taka happy, że muszę się pochwalić. Z dużą pomocą eMa umyłam okna Jest się z czego cieszyć, bo mam 22 Teraz kawka i parę fotek z ogródka...

U wszystkich coś kwitnie- u mnie też

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:56, 27 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosna zaawansowana, kurka cudnie obrośnie i magnolia juz taka, alez moja opieszała

Twoja magnolia zdąży zakwitnąć na Święta, moja się pośpieszyła i deszczyk pewnie kwiatki jej załatwi, będzie kicha, ale kolejne zaczną kwietnienie
Ja na przekór pogodzie, zajęłam się wysiewem nasionek, nie przepadam za tym zajęciem, bo nie lubię takiej dłubaniny, i późniejszego niańczenia, ale się zawzięłam...posiałam Cleome, Monardę, Ośmiał i Cynie...to moje efekty

i muszę się podzielić z Wami świetnym patentem i pomysłem, dzięki, któremu wysiewanie sprawia mi wielką przyjemność i poszło błyskawicznie. Znalazłam w necie fajne torfowe krążki w osłnce, dobrałam do nich odpowiednie szklarenki...to fuks....krążki nie dość, że szybko pęcznieją to jeszcze mają dziurkę na nasionko, ekspers bez potrzeby pikowania, super sprawa

i powiem nawet...że lubię to
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:47, 27 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Takie proste, a tak cudne

Uwielbiam stokrotki i wszystkie wiosenne kwiatkowe atrakcje...Chwilowo przestało padać, krokusiki się pozamykały, natomiast grusza chantikler, jabłonki ozdobne już prawie wnet zakwitną może na Święta
Camperdownii, wkrótce też baziulki pokaże
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 27 mar 2015

Do góry
Zbysiu...a po tych 2 dniach kropienia idzie jak burza bo ciepło jest

Ewa77....jak polatałam po watkach, to juz wszędzie ta wiosna jest, ale sucho chyba tez wszędzie, deszcz potrzebny

Mysza...moje siane 2 lata temu, na drugi rok dopiero kwitną, mam ich wszędzie od groma, zajmują bardzo dużo miejsca, no ale w sezonie, jak kwitną, jest czadowo
część będę gdzieś przenosic, ale nie wiem gdzie...ciasno i gęsto na rabatach, choć teraz tego nie widać

Gosia...oj narobiliście się! a może, gdzies jakąś cegłę wytrzaśniesz, nawet starą i zrobicie kawałek muru?

iwonaal....Iwonko, czytałam, zapisałam

Bogdzia...na żywo, jak byś zobaczyła, to szok, część przeniosę, bo mi zagłuszy inne rośliny, wśród rh pełno ich też, fajny widok będzie
już takich widoków nie mogę sie doczekać

eda....i nadal pada i się cieszę, bo już bardziej kolorowo, ciepło też

midownik Blue Royal juz mi wschodzi, sliczny jest

polinka....jak się patrzy teraz, pustawo, jak się cofnie do fot, to az się nie chce wierzyć, ze znowu tak będzie

Aniu....sama bałam się cisy ciąc, zawsze skręcam w krzywizny, co widac u mnie po kantach

kalina i tamaryszek
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:29, 27 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U mnie wczoraj to tyle w cieniu było Dziś cieplej.. to lato.. i patrz co się porobiło
To tegoroczne !!!

Prymulki mi w gruncie kiepsko rosną tak je lubię ...
Twoje prymulki jeszcze żyją i nawet 1 kwiatuszek się pojawił.. liczę że się rozrosną ..

Wiem że u ciebie lato. Prymule dopiero ruszają, dadza czadu zobaczysz
No kwiatki u cię wariatkiBuziam
Typografia ogrodu 13:29, 27 mar 2015

Do góry
karmnik zmienił się w poidełko i owies na święta i koniec krokusów... i by nie było nudno: agrest

Typografia ogrodu 13:26, 27 mar 2015

Do góry
Forsycja

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:25, 27 mar 2015

Do góry
Wypadaloby zeby linie rabat byly rownolegle do plotu i do domu, z drugiej strony
Typografia ogrodu 13:25, 27 mar 2015

Do góry
I takie tam:

Typografia ogrodu 13:22, 27 mar 2015

Do góry
Byliny: szałwia (biała), przetaczniki, trzmielina (choć to nie bylina)

Typografia ogrodu 13:19, 27 mar 2015

Do góry
Krzewy: berberys (w przechowalni), hortki, RH,

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:18, 27 mar 2015

Do góry
czy tak??
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:15, 27 mar 2015

Do góry
Kochani, help! Tu widok z balkonu, po prawej chce zrobić rabatę ciemiernikowa. Wczoraj zdarłam tam darń. Ale zanim zacznę sadzić (część najlepsza), wypadałoby jakoś wyprostować kształty tych rabat. Z dołu to tak źle nie wygląda przejście na taras musi zostać trawiaste.

Typografia ogrodu 13:15, 27 mar 2015

Do góry
Drzewa: graby, lipa, tulipanowiec, serby

Typografia ogrodu 13:11, 27 mar 2015

Do góry
Róże i tulipany (nie wykopywane mam nadzieję, że nie zawiodą)

Typografia ogrodu 13:08, 27 mar 2015

Do góry
Kobity nie wiem jakimi siłami władacie ale strach się bać: chciałyście zdjęć i nie dość, że przestało padać to jeszcze wychodzi chwilami słońce. I wygoniłyście mnie na foty (i u Was na nie liczę) - w skali makro niewiele się zmieniło więc dziś wiosna w skali mikro. a i juz wiem co będę robiła jutro jeśli nie będzie padać - wyrywać chwasty...

Doniczkowo (tulipany na zapleczu czekana na swój czas)

Ogródkowe perypetie:) 13:03, 27 mar 2015

Do góry
Moja kawa wymagała pilnego przesadzenia, stąd mój zdolny M zrobił mi donicę (mus wykończyć). Sumarycznie kawa znalazła się w innej została mi wielka donica, którą chcę postawić na tarasie. I teraz.. co w niej posadzić.. Chciałam jakieś drzewko, ale pewnie nie da rady..krzewy? Macie jakiś pomysł? Taras mocno słoneczny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies