Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:41, 24 mar 2015

Do góry
Jestem z Jaśkiem w domu pogodna cudna, przy krokusavh jest piękny hałas
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:38, 24 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu dzisiaj do czyszczenia smaragdów wyciągnęłam sprzęt o większej sile rażenia

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:34, 24 mar 2015

Do góry
Na życzenie fora magicznej siły
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:33, 24 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Rozplenica już wygląda za słońcem

Trzynnik pnie się w górę czosnki również

Cudowne. Właśnie tak bym chciała - trawy i lawnedy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:33, 24 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Ale Polinka pokazała akcję "odkurzacz"

Strona 202

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=202

No i jak ja mogłam TO przegapić???
Szaleństwo normalnie!!! Myślałam, że chodzi o odkurzacz ogrodowy, a widzę, że jest jeszcze lepiej
Echchch... chciałabym mieć czas na taką zabawę w ogrodzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:29, 24 mar 2015

Do góry
Ale Polinka pokazała akcję "odkurzacz"

Strona 202

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=202

To tu... 10:29, 24 mar 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Wrzucam tylko na szybko kilka zdjęć z naszej ogrodowej rewolucji i wracam do pracy. Niestety.

Kapitalne! Piękne okazy z piękną bryłą korzeniową.
Ogród do kwadratu 10:27, 24 mar 2015

Do góry
gusiarz napisał(a)

Aga, idę do Ciebie z pytaniem, którym narobiłam zamieszania u Gochy-kokochy Pomyliłam Jej donice przy tarasie z Twoim murkiem okalającym rabatę. Czy Twój murek jest murowany? Czy dobrze widzę, że od góry nie jest niczym zabezpieczony? Nie robią się na nim brudne zacieki z wody? Czy jest otynkowany, czy tylko pomalowany?
Jestem w trakcie murowania duuużej donicy z bloczków betonowych i zastanawiam się, jak ją wykończyć z zewnątrz. M. twierdzi, że jak nie zabezpieczymy od góry, to będą zacieki z wody. A mi się bardzo nie podoba pomysł np. kładzenia płytki od góry. Wprawdzie mam tak przy tarasie, ale ta donica jest znacznie oddalona od domu i ten pomysł się nie sprawdzi.
Doradź pliss
Ogród Tosi 10:25, 24 mar 2015

Do góry
W ogrodzie sporo roboty.
W dodatku będą zmiany w nasadzeniach.
Opuchlaki całkowicie zżarły mi moje cudowne żurawki.
W dodatku po sobotnich oględzinach widać, że "krewetki" zadomowiły się na dobre.
Po prześledzeniu wątku "opuchlaki" widzę, że walka z nimi z góry jest przegrana, dlatego postanowiłam ukochane żurawki zamienić na lawendę, rozplenice, ewentualnie inne trawy. Niech opuchlaki zdechną z głodu.
Tu muszą być zmiany, co prawda żurawki jeszcze walczą ale ja się nie łudzę

Żywopłotki cisowe. 10:22, 24 mar 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Moje zasiewy, we wszystkich możliwych pojemnikach.

+ domowe parapety.
w ubiegłym roku mówiłam więcej nie sieję.
Okrywam je na noc grubo fizeliną są w nieogrzewanej mnożarce.

Kocham takie widoki.
Haniu, czy ten irys to może Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'?
Ogródek Agam 10:22, 24 mar 2015

Do góry
agam napisał(a)
Hejka

przepiękny widoktrawka to stipa? czy coś z nią będziesz robić?
pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 24 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
doszła mi biała hortensja i nowa hosta

pamiętasz gdzie kupowałś białe hortki?
gdzie mam szukać?
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 10:11, 24 mar 2015

Do góry
Jałowce wyglądają tak

Jest szerszy niż tuje i to jest jego minus.
Do środka zajrzałam, jest brązowy, ale nie widać tego na zewnątrz.

Mogę kupić rośliny w wysokości 140-160 cm po 37 zł za sztukę z tego samego źródła co sąsiad.
Tuje są ładn, ale rosna zbyt wysokie. Mogłabym ewentualnie połączyć jałowce z tujami, bo tuje, które dostałam mam też z przodu.
Ogród w cieniu brzozy 10:05, 24 mar 2015

Do góry
Dziewczyny, ja oczywiście palę badylki różane ale miejsca ubywa i nie mam gdzie umiejscawiać tego ogniska.

Renato, u nas zielone również zabierają, dotąd dawałam tylko ścinki iglaste i muszę pomyśleć nad sposobem Mirkaka czyli rozdrabniarka by się przydała gdyż bez tego trudno by było je spakować.

Przemku, wiosna już obudzona, my także, ciekawe jak tam sobota, pewnie popracowałeś gdyż było ciepło, ja róż jeszcze nie ścinam, tylko dwa potwory raz kwitnące obciachałam. Czekam na forsycje.

Myszo, Jolu, dziękuję, brakuje mi czasu i to zimno ogranicza mocno moje zapędy fotkowe.

Mirko, ja kocham byliny tak jak róże, ciągle nowe bym kupowała, trochę ślimaki mnie ograniczają oraz nornice, sieją zniszczenie, właśnie odkryłam wyjedzoną kępę jarzmianek, został tylko z wierzchu taki talerzyk bez korzeni. Aż się boję dalej sprzątać. Irysy bardzo się rozrastają i je akurat sama ograniczam, one potrzebują swojej rabaty, a ja na taką nie mam miejsca.
Z tą wolną przestrzenią, to u mnie odwrotnie, raczej zapełniam aby było mniej pielenia.
Fotka hortensji, chodzi o tą różową, może nie widać ale jest w rzeczywistości dość ciemna w stosunku do innych, nie mam fotki z jesieni ale podobnie się przebarwiała jak Twoja chociaż mniej, u mnie ma mało słoneczka.

Asi ogródek pod świerkami 10:01, 24 mar 2015

Do góry
Oto i ona - pierwsza rabatka prawie gotowa - pozostało mi poczekać na rozplenicę hameln - posadzę ją pod linią kostki a na obwódkę dam konwalnika - potem tylko wysypać kamieniem .

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:48, 24 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pokaz donice z bliska

masz juz jakis pomysł na nasadzenia?

Kokocha, ale cóż ja mam Ci pokazać, jak donica w fazie powstawania - dopiero się muruje A że donica duża a M. zapracowany bardzo, to pewnie trochę to jeszcze potrwa... Aktualna fotka poniżej. Będzie w kształcie litery "L" ok.7m x 5m.

Pomysł na nasadzenia mam - oczywiście prosto i minimalistycznie - bukszpany i stipy
Ogródek Iwony 09:35, 24 mar 2015

Do góry
Ja kupiłam siarczan potasu w granulkach, mogę podsypać nim. Ania proponuje,że skuteczniejszy jest ten, co się da rozrobić w wodzie, bo efekt szybszy. Mam po zimie żółte bukszpany, one były przesadzane w zeszłym roku. Tutaj widać:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:29, 24 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Dziękuję cudniaste Lucky w domu mi obgryza jukę

Moje łobuziaki siedzą już na polu, mają łapać myszy, mają dyspenzę żywieniową tylko dwa razy dziennie i zapewnione wygrzewanko na słoneczku

nie ma siedzenia w domu, takie moje wychowanko
Przycinanie - cięcie tui 09:29, 24 mar 2015

Do góry
gorpaw napisał(a)
Czy jeżeli teraz delikatnie skrócę ich od góry to mocno zahamuje ich wzrost a rozrosną się w obwodzie ? Chce uzyskać wysokość ok. 2.5 m i aby szczelnie się rozrosły w poziomie.
Pytam Was gdyż nie chce popełnić błędu ich kształtowaniu.

podłączam się do pytania

ciąć zanim uzyskają docelową wysokość czy dopiero wtedy kiedy będą wysokie?
Ogród Anety 09:22, 24 mar 2015

Do góry
wczorajsze sadzenie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies