Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Agatan24 10:36, 03 maj 2015

ewsyg napisał(a)
Robi sie już pieknie

Dzięki
Od wczoraj walczę z kretami i na rabatach i trawniku mam bajzel
Agatan24 22:25, 03 maj 2015

Przez ostatnie 2 dni zajmuje się wyrywaniem chwastow z trawy ale tyle tego jest że już mam odciski.

Szykuje się u mnie kolejna rewolucja,mianowicie zniknie nieszczęsna wysepka ze środka trawnika.
To byl chyba moj największy błąd jaki zrobilam. Mając dzieci które lubia biegac, grać w piłkę to taka rabata na środku to udreka.
A co Wy myslicie o moim pomysle? Każde zdanie mile widziane.

To ta wysepka
sylwia_slomc... 22:54, 03 maj 2015

Ja bym chyba przeniosła pod okna bo tam trochę pusto i może coś wyższego między oknami? Taki akcent. Ale ja się nie znam.
Agatan24 22:57, 03 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja bym chyba przeniosła pod okna bo tam trochę pusto i może coś wyższego między oknami? Taki akcent. Ale ja się nie znam.

Wiem przydałaby się rabata pod domem ale narazie nie chcę tam nic robić bo nie mamy jeszcze elewacji skonczonej i cokoliku. Boje się o rosliny bo mogą być zdeptane.
Agatan24 22:26, 04 maj 2015

Wysepka uprzątnięta z roślin

Część roślin powędrowała na tą rabatę, między kostrzewę wsadziłam krwawnik czerwony.

Tulipany poszły pod klon ale jakoś mi tu nie pasują

Agatan24 22:28, 04 maj 2015

Dzisiaj zauważyłam że moja jedyna azalia ma pączki
sylwia_slomc... 22:32, 04 maj 2015

Piękna będzie.
Agatan24 10:25, 05 maj 2015

Dzisiaj ciąg dalszy nierównej walki z mniszkiem
Gardenarium 13:09, 05 maj 2015

Muszę przyznać, rabaty nawet puste, ale tak pięknie wysprzątane - super widoki i jaki porządek. Na twoim przykładzie widać, że pracą bez roślin można już osiągnąć niesamowity efekt.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:14, 05 maj 2015

Agatan24 napisał(a)
Przez ostatnie 2 dni zajmuje się wyrywaniem chwastow z trawy ale tyle tego jest że już mam odciski.

Szykuje się u mnie kolejna rewolucja,mianowicie zniknie nieszczęsna wysepka ze środka trawnika.
To byl chyba moj największy błąd jaki zrobilam. Mając dzieci które lubia biegac, grać w piłkę to taka rabata na środku to udreka.
A co Wy myslicie o moim pomysle? Każde zdanie mile widziane.

To ta wysepka

Generalnie ta wysepka daj widok z okien, ale umiejscowiona pośrodku - nie jest dobrym pomysłem. Pewnie przeszkadza w kopaniu i niszczą się przy okazji rośliny.

W takim razie zadbaj o widok z okna po przeciwnej stronie i zrób pod oknem coś ładnego Przedłuż tę malutką rabatkę przy schodach

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies