Jajku Gosiek ale piknie i elfik śliczny biega wiosna wiosna jest a u mnie śnieg z deszczem leci beee ale roztapia siem zanim spadnie ufff
Buziole wiosenne zostawiam
Na poletko ciemiernikowe przybyły dziś takie, a czy dobrym pomysłem byłoby posadzenie pomiędzy nie funkii, mniejszych odmian? Miałam wcześniej przygotowane dobre podłoże, dostały skorupki, dolomit, jak będą słabo rosły to się na nie pogniewam
od białego do najciemniejszego
bzyczek pojawił się błyskawicznie
Zobacz sama:
(Za chwilę usunę zdjęcie)
Nasze koty były akurat w domu a sąsiadów do nas rzadko przychodzą bo mamy psy, chociaż one nic kotom nie robią. Nawet je chyba lubią Poza tym on był nie tknięty, nie zraniony, nie przestraszony. Po prostu sobie leżał..
A może zamiast lobelli dać smagliczkę nadmorską? Dłużej kwitnie niż lobellia. Siałam kiedyś białą i fioletową. Biała kwitła długo, ale fioletowa dawała czadu do końca listopada prawie. W dodatku to pożyteczna miododajna roślinna.
dziś zdjęć nie będzie czasu nie było... jestem nieżywa po wertykulacji, grabieniu, plewieniu rabat (rośliny jeszcze dobrze nie ruszyły a chwasty i owszem. Jutro uruchamiamy nawadnianie, jest mega sucho... Na dzisiaj nadają u nas do -8 w nocy... a wieczorkiem było pierwsze ognisko
Sama się zdziwiłam, że agapanty tak szybko się pozbierały. W ub. roku długo dorabiały się chlorofilu i marne były. Ciekawe, czy zakwitną mi wreszcie. Moje stoją na parapecie nad przykręconym kaloryferem.