Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Gardenarium 14:37, 29 kwi 2015

U mnie też porażka z kolorami tulipanów kupowanych w Polsce... też zgrzytam zębami i wszystkim, łopatą też

Instagram Ogrodowiska
mstrzes 14:46, 29 kwi 2015

Chciałam się przywitać i tylko powiedzieć, że od dawna podglądam
Pięknie jest.
Gabisia 09:56, 30 kwi 2015

Aguś, aleja grabowo-kostkowa wymiata!
Uwielbiam te Twoje szlaczki
Trybuny i placyk na palenisko to super pomysł. I jeszcze te grujeczniki! Aj...
bdan 11:51, 30 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
Mówią, że ja i Madżen jak siostry, a to dla mnie wielki komplement, więc mogę być kojarzona w komplecie

Widocznie Twój M. musi się przekonać na własnej skórze, jak przyjemne jest koszenie wokół drzew posadzonych w trawniku
Danusiu, nie tylko Ty masz takie doły Zwłaszcza jak zdrowie zaczyna szwankować, to nachodzi mnie refleksja - kto się tym wszystkim zajmie, gdy ja nie dam rady... Już jestem niewolnikiem mojego ogrodu - tylko zależnie od dnia i nastroju - albo się z tego cieszę, albo tym dołuję

Cos tam gada, ze może hostami podsadzi. Ja nie nalegam, bo nie wiem, czy nie miałaby zbyt dużo wykorowanego placu w jednym miejscu, niedaleko mam juz rabatę.
Bynajmniej jak ja będę kosić, to przed brzozami kończę

Co do naszego niewolnictwa, to pomijając kwestie ile kasy w tej chwili u mnie na ogród idzie (a robimy wszystko sami) to ostatnio stwierdziłam, ze wczasy to chyba odpadają, bo jeszcze sobie warzywnik zrobiłam, no to ogórki trzeba będzie zrywać , itp.
Margarete 15:43, 30 kwi 2015

O rany Aga ale kostki przy tych smukłych drzewach i na tej dużej przestrzeni ....idealnie wyszło.........ślicznie, elegancko, z klasą........i kulki mniam, mniam
Madzenka 22:10, 30 kwi 2015

Cześć siostra, weekendujesz się?
Ja jutro odchwaszczać....
nawigatorka 22:14, 03 maj 2015

Zastanaliałaś się nad wykończeniem "trybun" i jesli pamiętam pisałaś, że na mycie poziomych powierzchni myjką ciśnieniowa nie będziesz miłą czasu - ja dzis myłam swoje murki i zajęlo mi to max 15 minut tak, że nie jest najgorzej, a efekt wyrażnie widoczny (dodam, że mam jedynie klej na murze pomalowany farbą w kolorze tynku na elewacji) pozdrawiam
noemi 22:56, 03 maj 2015

Musiałam się dużo cofać , żeby zobaczyć kostki no i warto było a jak tam trybuny ? czy już coś tam rośnie?

Do soboty
waldek727 03:30, 04 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Na tarasie mam płyty Libet Torino, układane na zagęszczonym piasku. Nie były nigdy impregnowane, myję 2 razy w roku, a fugi są tylko na schodach. Tam gdzie ich nie ma od 2 lat wyrasta mi mech Po 5 latach mają może ze 2 pęknięcia. Z bliska nie wyglądają na takie czyste i są jakby lekko poprzecierane... 2 raz bym takich nie położyła

Agnieszko.
Czy betonowe płyty LT czyścisz we własnym zakresie, czy też zlecasz tę czynność firmie specjalistycznej? Jeżeli usługę wykonuje firma to czy doczyszczają płyty myjką ciśnieniową, myjką mechaniczną przy użyciu środków chemicznych i gorącej wody, czy też może poprzez piaskowanie całej powierzchni?
Pozdrawiam.
Joaska 14:43, 04 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Aga właśnie szukam inspiracji na brzozową... no i chyba mam ....układ twoich kulek z tego zdjęcia jako zimozielony szkielet, a między nimi żurawki, bergenie , miskanty i jeżówki ... powinno chyba byc nieźle...