Świetna rada, jak się nie widzi z jakimi spadkami ma się do czynienia. Ja na swojej skarpie wysypałam korę i ...w zeszłym roku po jednym bardzo ulewnym deszczu miałam wszystko pod swoim domem na wysokości 0,5m
Dzisiaj temperatura znacznie podskoczyła i tulipany jak na zamówienie zabarwiły się na niesamowite kolory. Wcześniej, zanim zakwitły - postawiłam obok wielosiły. Po południu okazało się, że pasują znakomicie.
Od razu dokupiłam kilka więcej. Ustawię też nieco dalej.
Danusiu ślicznie dziękuję Ci za odpowiedź.
Ukochaliście tę ziemię.Wasza praca i to w jaki sposób jesteście ze sobą,jak się wspieracie,marzycie i realizujecie te marzenia dały taki efekt,że dziś wszyscy podziwiamy Waszą Anglię. I kto by pomyślał,że marzenia zrodziły się nad rowem ale za to jakim rowem.
A do tego zostałaś obdarowana dziesiątym zmysłem i co dotkniesz zamieniasz w piękno.Nawet ładne przedmioty w ogrodzie nazywasz biżuterią ogrodową.
Dużo zdrowia dla Was.
Gardenarium dziękuję za odpowiedź. Czy może Pani podpowiedzieć jakieś przykładowe rośliny które rosną w cieniu A pasowały by do tego miejsca?
Pozdrawiam
Danusiu teraz dopiero wróciłam na wątek cisów.
Nie przycinałam ich w zeszłym roku, od razu po posadzeniu, zrobiłam to teraz wiosną bo rzeczywiście były z nich wąskie patyczki.. Dodam później zdjęcia..
Teraz myślę, nad rabatą wzdłuż ogrodzenia gdzie chcę zrobić szpaler z śliw Pissardi (mam już 3, ale chcę dokupić), a za nimi bardzo wąsko prowadzić żywopłot z cisa. Zastanawiam się nad odmianą, Polinka radzi Robustę. Chciałabym zapytać czy na wąski żywopłot bardziej nadaje się Robusta czy Hicksi lub Hilii?