Siaka no daj chłopakom zyc. Nie musi być wszytko na tip top. M tez niech cos ma z zycia o chlopcahc nie wspomne
Ja bym zminiła pod nich.. nie zminisz przywyczajeń.
Rozplenice Little tez wrazliwe na mrozy, najbardziej niezawodna sesleria jesienna jest
Graby tnij dla nadania kształtu koronie, nie patrz na poszczególne gałazki. Nie kryguj sie, one szybko rosna, tak ze za miesa. Nie bedzie widać efektu ciięcia niech sie tylko ukorzenia to sie nie bedziesz zatsanwiała tylko cięła. Jesli słabo jeszcze rosna to utnij tylko najdłuzsze nieregularne pedy. Naprawde cięcia grabów nie nalezy sie bać
Taka uroda młodej Pomponelli, będzie sie pokładać az dojrzeje. Moja w 3 sezonie wreszcie ma sztywny pęd., musisz sie uzbroić w ciepliwość . Na dodtek w zaleznosci od warunkow pogodowych ma bardoz rózne odcienie kwiatów
Niekoniecznie zagłodzona, ten Carex może mieć niedobór świtała. Ale kolor ma jak elata. Jesli ma cieniutki, miekkie włosowate listki to montana, jesli ostre łamiące sie to Elata.
Zostawieni bez ciecia wg mnei niewiele da. Wszelkie żródła radza ciąc w pierwszym roku ostro. Miałam w odstepie 1,5 roku sadzony żywopłot i tylko radyklane ciecie pobudza sadzonki do zagęszczenia
Utnij na wysokości połowy siatki ogrodzenia. Są rzadkie i koniecznie trzeba je zagęścić
Jesli masz skrupuły to na 2/3 wysokiści siatki ale ja bym ich nie oszczędzała. Trzeba je pobudzić do wypuszczenia gałązek od dołu. Domyslam sie , ze chcesz sie chociaz troche osłonic więc wariant 2/3 siatki dopuszczalny
Madżenka pokaz różany sobie oglądam raz po raz ... oczywista oczywistość, że róże zachwycają ... to wiemy i jak skupujemy .. i jak sadzimy ... i jak kaleczymy łapki w nich grzebiąc dla porządku (znaczy tu o mnie) ... ale mieć królowe to jedno a obsadzić je w tak cudownie przenikających się tonacjach to już zupełnie isza inszość ... natomiast wkomponowanie ich w ogród tak by współgrały z bogactwem rabatowych nasadzeń i tworzyły zgrabną całość to już mistrzostwo !!! rozpatrując w kategoriach Euro i okrągłej piłki ... porównując do "orłów naszych " to mi wychodzi iż jesteś Lewym komponowania i czarowania różami