Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

inag 00:35, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Widzę, że na szczęście Twój ambrowiec odżywa
Madzenka 05:29, 14 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Madżenko żadnego zdjęcia nie zacytuję, bo nie potrafię tym razem wybrać, które najbardziej mi się podoba. Jedno piękniejsze od drugiego, zarówno ujęcia różane jak i ogólne widoki Ślicznie, gustownie i elegancko jak zawsze

Pokazujesz różę Pomponellę. Kupiłam ją w tym roku wczesną wiosną. Teraz kwitnie, ale u mnie bardzo się pokłada - praktycznie leży na ziemi
Czy to za sprawą młodego krzewu, czy taki jej urok? Nie lubię leżących roślin Jak z nią jest u Ciebie? Jak długo ja masz? Jaką ma wysokość?

Taka uroda młodej Pomponelli, będzie sie pokładać az dojrzeje. Moja w 3 sezonie wreszcie ma sztywny pęd., musisz sie uzbroić w ciepliwość . Na dodtek w zaleznosci od warunkow pogodowych ma bardoz rózne odcienie kwiatów
Madzenka 05:31, 14 cze 2016

inag napisał(a)

Marzenka, chodzi o te moje trzy graby. Chciałabym je zagęścić i nie wiem jak ciąć. Żywopłotu grabowego (niestety) nie mam. No i kiedy to robić?
Za podpowiedzi trawkowe dzięki. W takim razie everillo i gold f. od razu skreślam. Nie chce się wkurzać tak jak w tym roku. O miniaturowych rozplenicach nie pomyślałam nie wiem dlaczego...

Rozplenice Little tez wrazliwe na mrozy, najbardziej niezawodna sesleria jesienna jest

Graby tnij dla nadania kształtu koronie, nie patrz na poszczególne gałazki. Nie kryguj sie, one szybko rosna, tak ze za miesa. Nie bedzie widać efektu ciięcia niech sie tylko ukorzenia to sie nie bedziesz zatsanwiała tylko cięła. Jesli słabo jeszcze rosna to utnij tylko najdłuzsze nieregularne pedy. Naprawde cięcia grabów nie nalezy sie bać
Madzenka 05:32, 14 cze 2016

Przepraszam za brak reszty odpowiedzi zmykam do Wawy
Zana 07:42, 14 cze 2016

Ależ znowu miałam u Ciebie do nadrobienia! Ale to sama przyjemność. Dziękuję za poradę u mnie co do rabaty avatarkowej. Decyzję jeszcze odwlekam do jesieni, na razie inne porządki trzeba zrobić.
Twoje róże zachwycają. Błękitną mgiełkę kostrzewy już chwaliłam, ale nie zaszkodzi jeszcze raz, cudnie to zestawienie wygląda. Kolor Minervy boski, czekam na swoją. I królowa Szwecji mniam. Ciekawa jestem Twojej opinii o niej, bo też się na nią czaję.

Marzenka, w jakiej odległości sadzić carex montana, bo czytam że swoją będziesz rozsadzać?
Kacha123 08:39, 14 cze 2016

Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie!
Łubinami i ostróżkami mnie zaskoczyłaś
MAD 08:42, 14 cze 2016

Pochłaniam zdjęcia jak najpyszniejsze ciacho. Mało mnie ostatnio. Ale do Ciebie, zwłaszcza w sezonie różanym, trzeba zaglądać.
makkasia 09:25, 14 cze 2016

Jestem ciekawa tych łubinów i ostróżek .
Czy pryskałaś róże czymś na grzyba ? Mają takie piękne liście. Oczywiście kwiaty i ich ilość oszałamiają sch u mnie bida ale cieszę sie , że na piaskach Makowa w ogóle kwitną
ściskam i spokojnej podróży życzę
Kindzia 11:54, 14 cze 2016

Jak tniesz takie spłaszczone kule? Ciachasz bardziej te czubki...ale jest jakiś sposób żeby te spłaszczenia jednakowe były? Mam ochotę na takie klapniete kulaski...nie próbowałam...
Pszczelarnia 12:31, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)

A wieczorem pozostałe kadry

Najpierw był pełen zachwyt tym miejscem z powodu kostrzewowych obłoków. Teraz doszły kolory róż - bajecznie!

Jaki kolor łubinu kupiłaś?