Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

anna_g 20:58, 13 cze 2016

Kasia - nie stresuj się (choć wiem że to się tak dobrze mówi)... W każdym razie ogrodem się zupełnie nie martw - masz śliczny i nic tego nie zmieni A propos chwastów bo o nich tu często ostatnio mowa - a raczej o ich braku - to proponuję zostaw kilka dorodnych mleczyków albo coś podobnego (albo wyhoduj bo pewnie nie masz)... a niech se goście znajdą jakiegoś chwasta bo inaczej to zamiast oglądać ogród to będziem chwastów szukać Jak już musisz się czymś stresować to na pewno nie ogrodem - tam jest wszystko tak jak ma być A cała reszta się ułoży bo w końcu sami fajni ludzie przyjadą.

Kasia - a ze spraw poważnych to proszę Cię powiedz mi co źle zrobiłam z różami że w tym roku marniej kwitną niż poprzednie dwa lata?
eliza3 21:02, 13 cze 2016

Coś mi się wydaje, że kupiłam Lagunę, proszę o więcęj fotek, abym mogła porównać.
Zaczęła kwitnąć. Ładnie pachnie i ma kolor ciemnoróżowy lub malinowy jak kto woli lub jak kto widzi.
anna_g 21:03, 13 cze 2016

Kindzia napisał(a)
ostróżki

Ostróżki masz bardzo dorodne i tutaj faktycznie wygląda na busz... Babka na targu u nas już znowu ma w sprzedaży ostróżki - tak że jakbyś potrzebowała to wiesz
Po cichu powiem Ci - a propos cięcia buksów - że ja z dwóch chciałabym zrobić stożki a ciągle wychodzi mi... jajo
Bogdzia 21:59, 13 cze 2016

Piekne portrety róz .
Marta 22:33, 13 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Pamiętasz? Trochę tam wszystko urosło Te kostki mi bardzo słabo tam rosną. Zmęczyła je ubiegłoroczna susza. Mam nadzieję, że teraz szybciej im pójdzie

Macham

Pamiętam, fajnie roślinki się rozrosły Dużo roślin ucierpiało przez te susze, oby w tym roku pogoda była łaskawsza.

Odmachuję
barbara_kraj... 00:07, 14 cze 2016

Kasiu, zainspirowałaś mnie do działania! Już od dawna przymierzałam się do cięcia azalii, ale odwagi brakowało. Teraz przytnę nie tylko japońską, ale wielkokwiatową także. Nad ukształtowaniem rododendronu intensywnie myślę. Danusia pisała, że można jedynie pod koniec zimy lub wczesną wiosną więc sprawa w czasie odłożona.

Z wielu dalii zostawiłam dwie, a to tylko dlatego, że udało mi się dla nich miejsce znaleźć, bo z przechowywaniem karp też sporo kłopotu mam! Spodobało mi się Twoje powiedzonko, że 'kocą się'! Oj, kocą na potęgę!

Bukszpany tnę na raty, bo kręgosłup nawala, ale sporo przycięłam. Niestety jeszcze kilka zostało z cisami łącznie.

Ogród cudny, co Ty w nim jeszcze chcesz ulepszać!?
Madzenka 00:58, 14 cze 2016

Obfitość ogrodowa u Ciebie w rózach i dobrach wszelakich. Pieknie i soczyscie masz.
Ludwika 08:19, 14 cze 2016

Kindzia napisał(a)

To na prawdę nic trudnego. Kule zaczynaj zawsze z boku, patrząc z góry, potem spód i potem stopniowo równasz aż do góry. To nie jest trudne Stożki trochę trudniej, wiem, że dziewczyny przystawiają kijek pod kątem...ja tnę na oko
Pamietam, jak się obawiałam pierwszego mojego cięcia kul, to mi tu ktoś napisał, że "to nie zęby, odrośnie"

Kurcze, za późno weszłam na forum... Zmobilizował mnie Twój wczorajszy post ze zdjęciami i pocięłam te swoje parę sztuk Tylko zrobiłam całkiem na odwrót niż Ty napisałaś Zaczęłam od góry i przechodziłam na boki... No muszę przyznać, że najgorsze nie są ale następnym razem spróbuję jeszcze Twojej metody Dużo gorzej wyszedł mi natomiast stożek, choć myślałam, że z nim będzie łatwiej :/
olga80 09:21, 14 cze 2016

Pospacerowałam z kawa po Twoim ogrodzie i zachwycał mnie w każdym calu.Cudowne róże, buksy idealnie przycięta ,łezka wygląda jak z katalogu ogrodniczego-cudowne widoki
Kindzia 10:40, 14 cze 2016

anna_g napisał(a)
Kasia - nie stresuj się (choć wiem że to się tak dobrze mówi)... W każdym razie ogrodem się zupełnie nie martw - masz śliczny i nic tego nie zmieni A propos chwastów bo o nich tu często ostatnio mowa - a raczej o ich braku - to proponuję zostaw kilka dorodnych mleczyków albo coś podobnego (albo wyhoduj bo pewnie nie masz)... a niech se goście znajdą jakiegoś chwasta bo inaczej to zamiast oglądać ogród to będziem chwastów szukać Jak już musisz się czymś stresować to na pewno nie ogrodem - tam jest wszystko tak jak ma być A cała reszta się ułoży bo w końcu sami fajni ludzie przyjadą.

Kasia - a ze spraw poważnych to proszę Cię powiedz mi co źle zrobiłam z różami że w tym roku marniej kwitną niż poprzednie dwa lata?

Jeszcze mi się zielsko po nocach nie śni... Od piątku zaczynam akcję wielkie plewienie
Jakoś to będzie, jak to mówi moja babcia

W zeszłym roku były podpędzone w szkółce, teraz mają czas żeby się porządnie ukorzenić, tak myślę, że tu swoje siły skierowały. Nawoziłaś wiosną? Teraz, po pierwszym kwitnieniu, znowu muszą papu dostać. Sypnij im Azofoski.