Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:48, 07 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

o jakie cudne! to już tegoroczne? jak się zwią?

Ania, proszę o pomoc:
1/ Ładnie przezimowały mi budleje, NIC, żadna, najmniejsza gałązka mi nie przemarzła - ciąć i tak nisko? już mogę?
2/ miedzianem to lać na ziemię czy (też)na rośliny?czy coś jeszcze zapodać na grzyba, mączniaki?
4/ czy zasilać (np. biohumusem) można od razu po bziukaniu miedzianem, czy przerwę jakąs trzeba zrobić? Czy miedzian nie zabije mi dzdzownic i innego pozytecznego zwierza?
5/ czym zaprawiać cebulki przed sadzeniem? I JAK to się robi? Ponoć zwykłym bioczosem można; co Ty robisz?
6/ proszę jeszcze raz o przepis na nadmanganian z czosnkiem pod powojniki (w ubiegłym roku podlewałam też róże i BARDZO się odwdzięczyły), bo mi zginął plik excel, w którym miałam WSZYSTKO

Przepraszam za tyle próśb, ale ja tylko z doskoku i staram się hurtowo dowiedzieć
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:35, 07 mar 2015

Do góry
Temperatura zbliża się do +10. Słońce niemrawo śle promienie na ziemię.
Po nocnym deszczu pozostał jeszcze chłodny wilgotny wiatr.
Mam nadzieję,że do poniedziałku trochę podeschnie.

Trzeba zacząć powoli się ogarniać w ogrodzie.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:08, 07 mar 2015

Do góry
Chyba jednak ML ma więcej... w dodatku bez kwiecia...

Fotki z Wojsławic. Wieloszka to drobna kobieta, ale ma więcej niż 1,5m, a ML... bez kwiecia... wygląda tak:
/tak samo wysokie ML widziałam w ogrodzie Moniki Kwiatholandii/

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:02, 07 mar 2015

Do góry
Kasya i Agata - dzięki temu, że każdy lubi co innego jest tak różnorodnie.. Agata lubi prymulki, Kasia nie lubi... a ja lubię Bo lubię najbardziej to co kwitnie pierwsze .. takie bohaterskie roślinki Teraz biegamy po ogrodzie i wypatrujemy zwiastunów wiosny...

One też wypatrują ???

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:56, 07 mar 2015

Do góry
Kasia - Doorenbos taka wielka nie rośnie.... na pewno jest wolniejsza od tych pospolitych i bardziej zwarta.

Nawigatorka - muszą rosnąć, bo znaczki Cię kosztowały majątek... do tej pory mi głupio. Widzę, że założyłaś wątek. W wolnej chwili zajrzę do Twego królestwa

Joasiu - u Ciebie napisałam... czasami połączenia które wydają się komuś do niczego okazują się w realu całkiem trafione.. trzeba próbować Na pewno do czerwca będzie to fajne połączenie, a potem będziesz przycinać. Jedno i drugie szybko odrasta. Pod klonem nie bardzo będzie chciało Ci coś rosnąć, bo to pijaki z rozległym systemem korzeniowym... ale kocimiętka (na pewno) i przywrotnik (najprawdopodobniej) dadzą radę.

Basiu, Bogdzia - chciałam kupić w Rozarium, ale chwilowo już brak, wiec kupiłam w Bylinowym Raju.. możesz sobie zerknąć.

Ania Monte - bo jak w moim kokoszkowie nie mieć piwonii ITOH!!!! To skandaliczny skandal!!!!

Renata - nic się nie dzieje, bo jestem uziemiona w domu W nocy przymrozki są, ale w dzień zrobiło się bardzo ładnie i ciepło... aż żal siedzieć w domu.

Mariola - myślę, że w Łodzi większe zaopatrzenie, trzeba tylko wiedzieć gdzie. Łódź to duże miasto, a Rzeszów jest małym miastem.

Madżena, Ola - jakoś tak na ten kolor wzięło..sama nie wiem dlaczego. Chyba dlatego, że to kolor nieoklepany w prymulkach. Brak możliwości grzebania w ziemi rekompensuje sobie zakupami

Ciociu Gosiu - wbrew pozorom to nie jest jeden kolor tylko kilka, chyba 6, ale w podobnej gamie kolorystycznej Ja i jeden kolor... też coś...

Roma - przywrotnik to świetny wypełniacz.. też tak twierdzę.. ja swego za szybko nie mogę przyciąć bo ... komponuje się do piwonii ... wiec tak długo buja, aż piwonie przekwitną Na uszczykiwanie nie mam czasu.... muszę wypośrodkować zawsze chcieć a mieć ..
Dla mnie połączenie super

Ogród Anety 10:40, 07 mar 2015

Do góry
aneta_swieca napisał(a)
zmiany w ciagu 3 lat ....i to nie koniec na wiosne cd.

Anetko przychodzę z rewizytą i ......szczęka mi opadła! Jakie Ty masz piękne zdrowe rośliny! A rodziców z takimi możliwościami zazdraszczam. Nigdy nie byłam w Nisku choć tu mieszkała a może jeszcze mieszka moja znajoma z czasów studiów Basia. Może nawet ją znasz Powiedz proszę co to za drzewa te bordowe? To klony? a pomiędzy nimi to tawuła tak?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:15, 07 mar 2015

Do góry
Śliczniutkie drzwiczki Kasiu. Napisz proszę, jak je zrobiłaś. Widziałam takie chyba na Pintereście, piękne i bajkowe...
Pozdrawiam

Katkak napisał(a)
Drzwi do domu ogrodowych elfów. Odrobina bajki w zwykłej codzienności
Ogrodowa symfonia 10:14, 07 mar 2015

Do góry
inag napisał(a)

Mam nadzieję, że swoich tulipanków tak brutalnie nożem nie potraktujesz?;-D Choć wyglądają w wazonie cudnie

Też mam taką nadzieję Dobrze, że jeszcze nie urosły, bo pewnie M. by na nie dybał z nożem

Tym razem dostałam takie - od taty

A tak rosną kupione stokrotki...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:13, 07 mar 2015

Do góry
Przepiękna narzuta z tego będzie. Uwielbiam wszelkie rękodzieło, a Twoja misterna praca mnie zachwyciła.
Ja od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką maszyny do szycia. Wprawdzie używana, ale jak na początek, wystarczająca. W planie poszewki, narzuty i inne bibeloty
Pozdrawiam

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:07, 07 mar 2015

Do góry
Gratulacje dwusetki Kasiu!
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:50, 07 mar 2015

Do góry
Troszke się spóźniłam na tę drugą seteczkę.
Kwiatuszek dla Ciebie Kasiu zasłużony.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:39, 07 mar 2015

Do góry
Drzwi do domu ogrodowych elfów. Odrobina bajki w zwykłej codzienności
Moja bajka 09:32, 07 mar 2015

Do góry
A tu taka niespodzianeczka przyszła do mnie od Ewci z "Ogródka Ewy". Spodziewanka i niespodzianka - bo spodziewałam się gałązek derenia i nasion orlika, a niespodzianka bo dostałam jeszcze trzmielinę, serwetki i takie śmieszne włoski do różnych różności . Ewunia dzięki raz jeszcze .
A tu moja radosna twórczość . Drzwi do domku ogrodowych elfów. Przecież też muszą gdzieś mieszkać .
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:28, 07 mar 2015

Do góry
Fotka przez okno Jeszcze parę kresek na termometrze w górę i idę w plener

Tuje smaragd w tle niestety u sąsiada, bo już dawno bym je wyrównała, ale nie mam wpływu na tego sąsiada. Walczę z nim, żeby nie palił śmieci w piecu węglowym, bo czasem nie ma czym oddychać.
Lawendowy zawrót głowy 09:14, 07 mar 2015

Do góry
Milej soboty
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:00, 07 mar 2015

Do góry
Kochani, dziękuję serdecznie za odwiedzinki i wszelkie przejawy sympatiiSzczególnie witam nowych gości, którzy niedawno odkryli mój wątek i mam nadzieję, że będą nadal zaglądać Serdecznie zapraszam

Zima odstąpiła, mam nadzieję, że do następnego sezonu. Dziś u nas od rana świeci słońce, na razie zimno, ale myślę, że ok. południa pełna energii wyjdę w końcu do ogrodu by rozpocząć porządkowanie po zimie

Pokażę też moje ciemierniki zakupione na Gardenii

A póki co pochwalę się nowym nabytkiem od naszego kwiatuszka z Holandii

Z mistrzem drugiego planu. Moja kotka jak widzi aparat jakoś dziwnie zawsze wchodzi mi w kadr

Ogród U-dany 08:58, 07 mar 2015

Do góry
Donice to jeszcze śpiew o przyszłośći bo pewnie finansowo w tym roku nie damy rady ale myślałam o czymś takim. Liczę na uwagi
W sumie planuję 3 donice. 2 boczne 0,7 m głębokości a środkowa 1m. Wszystkie po 1,8 m szerokości. Strona południowa

Rh Buchlavice/Azurika
Pinus mugo mops/mini mops
Miskant chiński/ Perłówka wyniosła
Może jeszcze żurawki
Skąpana w słońcu 08:56, 07 mar 2015

Do góry
Róża Aladdin Palace dla Kasi

Na jednym ze zdjęć wdać, że to jest niska róża

Kolorowy Ogród Geni 08:37, 07 mar 2015

Do góry
Witaj Iwonko

Zdjęcia aktualne

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 07:46, 07 mar 2015

Do góry
O wlasnie...kwiatek dla ciebie
Mssz 3 x wiekszy ogrodek na O ode mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies