Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 21:51, 28 kwi 2015

Do góry

Malutki pod lasem 21:49, 28 kwi 2015

Do góry
Kochani, dziś nic w ogródku nie podziałałam, a miałam plan wsadzić pory. Lało strasznie, ale przynajmniej roślinki zadowolone. Trawa po posypaniu nawozem zyskała super kolor i rośnie jak na drożdżach. W sobotę M jej nie kosił, bo w niektórych miejscach podosiewał (np. na plackach po kretowinach) i bał się, że kosiarka wciągnie nasionka.
Trochę czasu dzisiaj było na rozmyślania. Jednym z bolących bardzo miejsc u mnie jest ten nieszczęsny blaszak.

Na razie nie ma możliwości, żeby go nie było, więc wymyśliłam jak go "upięknić". Pomyślałam, że może jak będziemy budować garaż na samochód przy domu w wakacje, to panowie od dachu zrobiliby mi taki mały daszek z takiej samej blachy jak na domu. To miałaby być drewutnia, bo w sumie kiedyś taki był zamysł i dlatego została wylana ta posadzka obok garażu. Bardzo się przyda, bo nie mamy gdzie trzymać drewna do naszej kozy Wylewka jest krótsza niż garaż, więc weszłaby tam taka narożna donica, a od niej pergola. Z drugiej strony też kratka. No i przede wszystkim tego blaszaka muszę pomalować na zielony kolor, taki zielony mchowy
Miałoby to wyglądać mniej więcej tak:

Sory za jakość projektu, ale robiony na szybko w programie na P. Te brzozy obok faktycznie tam rosną, tylko na projekcie dałam większe niż są w rzeczywistości. Kiedyś pod nimi coś posadzę W tym białym kółku (górze od połamanej beczki) jest mały dąbek. Co o tym sądzicie?
Moja bajka 21:49, 28 kwi 2015

Do góry

Po raz pierwszy zaczynają kwitnąć moje glicynie
Leśne Wzgórze 21:48, 28 kwi 2015

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 21:48, 28 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Purpurea pendula albo purprle fountain. Wanilki są dosyć wysokie więc może byś rozplenica hameln. Rozchodnik olbrzymi z różowymi kwiatami i buksiki. Można jeszcze jakąś obwódkę ale nie koniecznie

Coś takiego

Wow!! Super, będzie pięknie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:47, 28 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiu zajrzę wieczorkiem... bo muszę popracować jeszcze trochę.. zajrzałam do Ciebie i powiem że nie da się tam na szybko wypowiedzieć..
Zamelduję, że kwitną pierwsze powojniki..

A dąbrówka mi zarosła nie dość że rabatę zasypaną korą to i matą Nic jej nie przeszkadzało Ale jak chesz mieć szybko efekt to nie dawaj niczego.. co kawałek posadź tylko kawałki kłączy i da radę. po roku będzie dywan.
Jedynie ta zielono-białą rozmnaża sie powolutku.. ale z kilku rozdzielonych sadzonek po 2 latach mam już trochę dywaniku Z ciemnej miałabym 5 razy tyle lub lepiej..

Jak szybko rosną trawy pokazywałam kiedyś.. i miskant miskantowi nierówny

też na swoje czekam może za 2 dni rozkwitną bo pękają paki
Hirutkowy raj:)) 21:46, 28 kwi 2015

Do góry

Leśne Wzgórze 21:46, 28 kwi 2015

Do góry
misz masz do uporządkowania

mahonia

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:46, 28 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

nowa, jeszcze nieuporządkowana rabatka z trawami, zastanawiam sie czy dobre odległosci ?
dookoła jeszcze bedzie robiony trawnik

Wbrew pozorom trawki rosną całkiem spore.

to wizualizacja Twoich nasadzeń, wysokie zasłaniają wysokie, a niskie niskie

Zapomniałam o hakone... nie zmieściło sie... ale Ice cream u nas nie zimuje, wiec ono wyleci a wejdzie w jego miejsce hakone.

Zapomniałam o załączniku. Na szałwie to tu miejsca przy wysokich trawach nie ma. Jedynie przy hakone i Ice creme..

Rysunek trzyma proporcje i docelowe wielkości po 3 latach. Strzelam, bo foto nie oddaje wielkości sadzonek. Rozplenice założyłam na wysokość 60 cm!!!! będzie na pewno wyższa.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:45, 28 kwi 2015

Do góry
Miła dla oka jest też świeża zieleń host, hortek, żurawek.

Dobrej nocy
Leśne Wzgórze 21:43, 28 kwi 2015

Do góry
moje poletko czosnkowo-stipowe - na razie nie wygląda niestety... muszę podrzucić trochę nawozu...

Ogród - Azyl Amatora 21:43, 28 kwi 2015

Do góry
Robertop napisał(a)
Widok szczęśliwej Bogdzi bezcenny:

Robert bezcenne sa te zdjęcia ze spotkań a napisz jak się nazywa ta magnolia, która robi tło dla Bogdzi?
Hirutkowy raj:)) 21:42, 28 kwi 2015

Do góry
Troche tulipków u mnie,a po dzisiejszej ulewie i wichurze moga juz zniknąc

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:40, 28 kwi 2015

Do góry
w Brzezinach było prawdziwe oberwanie chmury, z gradobiciem, w samochodzie było tak głośno, że przeleciało mi prze myśl czy na blasze nie będzie śladów

samochoy się potopiły, poblokowały skrzyżowania, bus jak jechał to pchał wodę zderzakiem, ulicą płynęłą rzeka, w niektórych miejscach to woda była od trawy do trawy, nie było widać krawężników, chodników a tym bardziej studzienek wodnych,
mimo tylu zrobionych kilometrów takie przeżycia miałam pierwszy raz, bedzie co wspominać
Mój 4 arowy azyl... 21:39, 28 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Urocze
Mój 4 arowy azyl... 21:36, 28 kwi 2015

Do góry
Dzidka napisał(a)

Urokliwe te floksiki. Takie wesołe.
U was zlało, a u nas trochę siąpiło, ale mocno wieje.

Urokliwa i niemal nie do zdarcia roślina, nawet z niewielkiego kawałka odbije. Większość mam od Eli - Elfika

Może i do was fragment tego burzowego frontu dotrze?

Ogród wyrozumiały 21:36, 28 kwi 2015

Do góry
Marzy mi się szpaler hortek,ale wiem,że bez nawadniania nie dam rady ich utrzymać,więc zakupiłam jedną ....i posadziłam obok domku dzieci....
Tak dla testu czy w ogóle przeżyje u mnie,oto ona :

Zdjęcie zrobione kilka dni temu,dziś już miała większe listki.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:35, 28 kwi 2015

Do góry

niestety coraz większy deszcz mnie wygonił z ogrodu
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 21:33, 28 kwi 2015

Do góry
Proszę powiedzcie co to moze byc na moim młodym świerku serbskim. Tylko jeden taki jest i bardzo szybko taki się stał. Czy to mszyca świerkowa zielona???

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:31, 28 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Byłam w Łańcucie, w parku pooglądać jak się wiosna rozgościła.
Jednak magnolia która tam rośnie jest najpiękniejsza jaką widziałam.
Zdjęcia są słabe ,bo z telefonu ,ale pokaże ją

Podobna do mojej nowo zdobytej Laury. Piękne zdjecia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies