Marzenka dzięki!! Twoje kulki będą niedługo identyczne, albo piękniejsze Tylko je dokarmiaj i sprawdzaj regularnie czy jakaś "cholera" im szkód nie czyni
Paulinka, na czwartym zdjęciu jest runianka. I dziękuję za miłe słówka, które bardzo motywują do dalszej harówki W sumie sam ogród też motywuje, gdy się tak pięknie kwieciem odwdzięcza za włożony trud
A pracy mi nie zabraknie. Przed chwilą dostałam smsa, że hortensje zostały dostarczone przez kuriera. Jeszcze się wybiorę na szybką wycieczkę do szkółek, chciałabym kupić magnolię. I do pola!!
Paula, runianka kwitnie na biało. Kwiatki są dość niepozorne. Zrobię Ci fotkę przy najbliższej okazji. Widziałam na forum, że niektórzy w ogóle nie dopuszczają do kwitnienia, tylko ją przycinają, żeby się bardziej zagęściła. Ja jednak nie mogłam obciąć tych kwiatów, gdy widziałam dziesiątki owadów, które tłumnie się do nich zlatywały.
Co do fotorelacji z sadzenia hortensji, to ciężka sprawa, bo jak wiesz one są prawie niewidoczne po posadzeniu. Ale coś tam pstryknęłam A.. i dokupiłam im do towarzystwa magnolię. Teraz myślę, czy nie dokupić jeszcze jednego drzewa na zakończenie szpaleru hortensji. Np taka cudna wiśnia kiku shire, czy jak się to tam pisze Widziałam je w Starym Sączu, tylko wtedy jeszcze nie widziałam, że ją chcę
To zakupy:
A tu już posadzone (choć niewidoczne), podlane, i ma rosąć
Wow !! jakie piękne !!! Niewidoczne? Twoje to giganty! zerknij sobie na moje o ile je zauważysz ja już o swoje zaczynam się martwić, bo wsadziłam je już ponad tydzień temu, a mają ledwo co listków, a 2 w ogóle Gdzie je kupowałaś? i za ile? Wujek google pokazał mi wiśnia kiku shidare o ile to ta sama, faktycznie ładniutka
ps. runianka jest zimozielona? też mi coś tak wujek pokazał
Ja kupowałam internetowo-allegrowo. Oczywiście taniutkie - po 7,90. Nie mogę się za bardzo rozrzucać, bo nigdy tego domu nie skończymy GardenPark się ten sprzedawca nazywał. Dodam, że rośliny rewelacyjnie zabezpieczone. Myślę, że były warte swojej ceny. Teraz muszę poszukać miskanta gracilimusa (będzie robił za tło dla hortek) i pomyśleć co dać z przodu. Czytałam u Ciebie dyskusję o rozchodniku. Może to byłby niezły pomysł.