Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek....kiedyś będzie ! :)

Ogródek....kiedyś będzie ! :)

Kasya 18:47, 28 kwi 2015

Anita1978 napisał(a)
U ciebie wiosna w pełni, kolorów mnóstwo! I rh już kwitnie! A różowe tulipany skąd się wzięły? Mogły być pomylone cebulki....u mnie tez to sie zdarza....

w koncu, dlugo czekałam
a na polowe tulipkow dalej czekam
kachat 18:58, 28 kwi 2015

Kasya, co do szałwi - mogłaby niższe piętro pomiędzy wyższymi czy podobnej wielkości trawami stanowić. Taka fioletowa poducha wypełniająca. Takie fotki znalazłam: jedna i druga To nie dokładnie to samo, ale widać, jak się ładnie z trawkami komponuje A czosnki krótko kwitną, raz dwa i ich nie będzie. Coś, co kwitnie w innym terminie by się tam przydało.
Kasya 19:05, 28 kwi 2015

bardzo ladnie, pomysle o szalwi na przod
a moze perowskia ?

caly cas mysle co tam wkomponowax na sredni poziom, przed te najwyzsze

hmm...a moze jakies sloneczniki ?
chociaz zolty mi tam chyba nie pasuje, nie wiem czy ciemne sloneczniki tez sa wysokie
popcorn 19:52, 28 kwi 2015

Kasia, nie mam siły myśleć, może jutro! Pokaż szerzej te rabatki, jaki kontekst, z której strony najczęściej będą oglądane?
wyściółkuj, bo nim okrywowe zarosną, to chwasty będą pierwsze

pozdrówka
Kasya 19:58, 28 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Kasia, nie mam siły myśleć, może jutro! Pokaż szerzej te rabatki, jaki kontekst, z której strony najczęściej będą oglądane?
wyściółkuj, bo nim okrywowe zarosną, to chwasty będą pierwsze

pozdrówka

widok na rabatkę tak jak na zdjęciach widac
Mala_Mi 21:46, 28 kwi 2015

Kasya napisał(a)

nowa, jeszcze nieuporządkowana rabatka z trawami, zastanawiam sie czy dobre odległosci ?
dookoła jeszcze bedzie robiony trawnik

Wbrew pozorom trawki rosną całkiem spore.

to wizualizacja Twoich nasadzeń, wysokie zasłaniają wysokie, a niskie niskie

Zapomniałam o hakone... nie zmieściło sie... ale Ice cream u nas nie zimuje, wiec ono wyleci a wejdzie w jego miejsce hakone.

Zapomniałam o załączniku. Na szałwie to tu miejsca przy wysokich trawach nie ma. Jedynie przy hakone i Ice creme..

Rysunek trzyma proporcje i docelowe wielkości po 3 latach. Strzelam, bo foto nie oddaje wielkości sadzonek. Rozplenice założyłam na wysokość 60 cm!!!! będzie na pewno wyższa.

Napia 22:15, 28 kwi 2015

Podoba mi się pomysł z szałwią pomiędzy trawami, ale to pewnie dlatego, że bardzo lubię szałwię
katiaxx 22:41, 28 kwi 2015

Kasiu daj mi znac jak pstrykniesz świdośliwy ale jakbyś mogła - całe chciałam zobaczyć jak się rozgałęziają.
Mala_Mi 22:48, 28 kwi 2015

Jak chcesz szałwie to może w ten deseń posadź.. bohomazy niebieskie to szałwia, , są tu czosnki i ewentulanie wysokie jeżówki (różowe kwiatki)..

Sorki za jakość, ale mój program rysuje konstrukcje stalowe a nie kfiotki

Ta rabata z częścią z trawami jest większa niż Twoja , mam tu tylko 4 trawy, czosnki, żurawki zostały zjedzone przez trawy i róża też.. foto z wiosny 2014

A to lato 2014, specjalnie daje z ludźmi by pokazać jakie to duże.

Szałwia kocha słońce, na inspiracji jest w stipie, ale to zupełnie innego typu trawka niż te co posadziłaś.. w stipie owszem, ale nie w miskantach, czy rozplenicach.

Acha K - to krokusy.. by nie było pusto wiosna można wkoło posadzić, ale tak daleko od kępy, bo trawy co kilka lat trzeba wykopywać i zmniejszać kępy, bo zarosną wszytko. No i w środku się starzeją.
W 2009 roku jesienią sadziłam małe sadzonki, mniejsze niż Twoje.... oddałam tego co na foto z 5 razy tyle i patrz ile mam.. Rabata została powiekszona, a to co czerwone musiałam wysadzić bo się nie mieściło. W 6 lat wysadziłam z rabaty 2/3 i to co urosło.. oddałam ho, ho, ho. Ja c ook 2 lata wykopuję, bo potem nie wyszarpię sama bryły korzeniowej.

agatanowa 00:29, 29 kwi 2015

Kasya napisał(a)
kolejno, grusza, jabłonka, czarna porzeczka, migdałek

...

Kasia, a gdzie kupowałaś sadzonki, że tak cudnie kwitną?
Moje od sadowniczego.pl -pomimo, że tak zachwala, że korzeń świetnie zabezpieczony- od dwóch lat nie mogą dojść do siebie po przesuszeniu
a jedna jedyna nektarynka ze zwykłej szkółki z dawidów kwitnie jak szalona już 2-gi rok