Jak chcesz szałwie to może w ten deseń posadź.. bohomazy niebieskie to szałwia, , są tu czosnki i ewentulanie wysokie jeżówki (różowe kwiatki)..
Sorki za jakość, ale mój program rysuje konstrukcje stalowe a nie kfiotki
Ta rabata z częścią z trawami jest większa niż Twoja , mam tu tylko 4 trawy, czosnki, żurawki zostały zjedzone przez trawy i róża też.. foto z wiosny 2014
A to lato 2014, specjalnie daje z ludźmi by pokazać jakie to duże.
Szałwia kocha słońce, na inspiracji jest w stipie, ale to zupełnie innego typu trawka niż te co posadziłaś.. w stipie owszem, ale nie w miskantach, czy rozplenicach.
Acha K - to krokusy.. by nie było pusto wiosna można wkoło posadzić, ale tak daleko od kępy, bo trawy co kilka lat trzeba wykopywać i zmniejszać kępy, bo zarosną wszytko. No i w środku się starzeją.
W 2009 roku jesienią sadziłam małe sadzonki, mniejsze niż Twoje.... oddałam tego co na foto z 5 razy tyle i patrz ile mam.. Rabata została powiekszona, a to co czerwone musiałam wysadzić bo się nie mieściło. W 6 lat wysadziłam z rabaty 2/3 i to co urosło.. oddałam ho, ho, ho. Ja c ook 2 lata wykopuję, bo potem nie wyszarpię sama bryły korzeniowej.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.