Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka
11:59, 08 maj 2014
Ania, wszystko rośnie jak szalone! Busz straszny
hihi
w sumie lubię, ale muszę to wszystko jakoś ogarnąć i uporządkować... urlop potrzebuję i ładną pogodę do kupy!! 
Kasia, to powód do niezadowolenia, bo nic nowego mi się już nie zmieści, bez wyrzucenia czegoś starego!
Byłam u Ciebie przed chwilą
wszystko rośnie jak szalone. Do okrycia gleby fajny i tani jest przywrotnik ostroklapowy (miałam 1, teraz mam z 10 - bo się rozsiewa jeśli nie zetniesz kwiatków) i kupiony w małej doniczce, a każda kępa ma z pół metra średnicy 
to ten:
fajnie wyglądają na nim krople wody - rosa i po deszczu.
Żurawki - większość odmian też tworzy kilkudziesięciocentymetrowe w obwodzie kępy. Bluszcz, na większych powierzchniach i raczej w cieniu (lubi się rozłazić; ale i tak mniej niż winobluszcz). Trawy ozdobne - rozplenica tworzy kępy szeroko, ale widać ją dopiero od czerwca..
powodzenia
Kasia, to powód do niezadowolenia, bo nic nowego mi się już nie zmieści, bez wyrzucenia czegoś starego!
Byłam u Ciebie przed chwilą
to ten:
fajnie wyglądają na nim krople wody - rosa i po deszczu.
Żurawki - większość odmian też tworzy kilkudziesięciocentymetrowe w obwodzie kępy. Bluszcz, na większych powierzchniach i raczej w cieniu (lubi się rozłazić; ale i tak mniej niż winobluszcz). Trawy ozdobne - rozplenica tworzy kępy szeroko, ale widać ją dopiero od czerwca..
powodzenia