Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:26, 12 maj 2014

alinak napisał(a)
Marzenka buki są uwielbiane przez czerwce , mszyce i nie ma szans na lepszy rok . co roku pryskam , nie raz nawet dwa razy ...miejsce chyba nie ma większego znaczenia ...ślimaki karmię na potęgę ....ale
jestem dobrej myśli bo dzisiaj zobaczyłam jak moja jaszczurka pałaszowała ślimaka . a jaszczurek ci u mnie dostatek . naliczyłam ok. 8 par ......wygrzewają się na kamykach .

edit. ja się też sponiewierałam do 20 .....dostałam od mamy całą reklamówkę niziutkiego iryska niebieskiego ...zapełniłam pół rabaty obok piwonii...

Pocieszasz mnie Jaszczurek u mnie pelno, latają jak szalone po ogrodzie niech sie żywią
grembosia 22:26, 12 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jednorocznych nie ma co pokazywać teraz bo muszą się ułozyć w donicach, wzmocnić, rozrosnąć. Na razie są cieniowane w osłoniętym miejscu ze słońcem przed południem. Za dwa tygodnie pójdą w pełne słońce.
Ale skoro obiecałam to pokażę...

Ależ odważne zestawienie, nigdy bym nie pomyślała, że tak pięknie można zgrać taką kolorystykę, ja bardziej zachowawcza jestem. Ale jak oglądam takie poczynania, to nabieram ochoty na szaleństwa. Obawiam się, że w moim przedogródku powieje nudą...

Marzenko, spróbuj na ślimaki sypać skorupki jaj, u mnie na razie pomogło, a miałam dziadostwa sporo, nawet te olbrzymy bez skorup.

Również dołączam się do podziękowań za fotorelacje, dobra robota.
aga_szsz 22:29, 12 maj 2014

Madżen, zasilasz czymś cisy??? Zastanawiam się czy nie za szybko chcę je podkarmić, sadziłam tydzień temu.

Możesz zerknąć, może masz jakieś doświadczenie...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/845-choroby-i-szkodniki-buka?page=4#post_5
alinak 22:44, 12 maj 2014

lubię te zestawienia różu i wilca . w tym roku jeszcze nie mogę ustrzelić żółtego wilca , więc z surfiniami czekam ...też u mnie będzie kompozycja wściekła z różem + lobelia niebieska
bordowy już zestawiony z zielistka i różową pelargonią ....

wiesz co do buków to nigdy bym nie zrezygnowała przez głupie wełnowce z tych koronkowych liści ...kocham buki ...
Madzenka 22:51, 12 maj 2014

Zeta napisał(a)
A ja mam ochotę na tą vertigo ...tego wielkiego czarnego olbrzyma hihi ...ale u nas jej nie widziałam...czemu ja nie mieszkam we Wrocławiu...byłam tam tylko raz buuuuuu

Są w ZC po 17,99 Finka teź ma
Madzenka 22:51, 12 maj 2014

ana_art napisał(a)
jak miło, róż jest the best!!!!

Jak ja się zaróżowię tulipanowo za rok
Madzenka 22:52, 12 maj 2014

kasiula79 napisał(a)

rozplenica rubrum jest piękna - miałam w ubiegłym sezonie, pięknie prezentuje się również w donicy, tylko że u nas do kupienia będzie znacznie poźniej

Są piękne tylko nie zimują u nas a szkoda. Będę szukała tanich a maksymalnie wybarwionych.
Kasiek 22:53, 12 maj 2014

U mnie co roku jest roz...Raz jasniejszy, raz ciemniejszy, ale roz I tak jak na poczatku, roz byl jedynie slepym przypadkiem w moim ogrodzie ( zaczelo mnie to zloscic, ze wszystkie rosliny co kupowalam- w czasie kwitnienia okazywaly sie rozowe ) tak teraz...juz sie nie sprzeciwiam. Widocznie tak mialo byc Moim zdaniem roz dodaje lekkosci w ogrodzie i nutke kobiecosci, romantyzmu...I wrew pozorom pasuje do wielu innych kolorow
Madzenka 22:54, 12 maj 2014

aga_szsz napisał(a)
Madżen, zasilasz czymś cisy??? Zastanawiam się czy nie za szybko chcę je podkarmić, sadziłam tydzień temu.

Możesz zerknąć, może masz jakieś doświadczenie...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/845-choroby-i-szkodniki-buka?page=4#post_5

Skoro dopiero posadziłaś to na razie niczym nie zasilaj bo wypalisz korzenie. Poczekaj minimum 1-2 miesiące. Wpadnę potem do Ciebie
Madzenka 22:55, 12 maj 2014

grembosia napisał(a)

Ależ odważne zestawienie, nigdy bym nie pomyślała, że tak pięknie można zgrać taką kolorystykę, ja bardziej zachowawcza jestem. Ale jak oglądam takie poczynania, to nabieram ochoty na szaleństwa. Obawiam się, że w moim przedogródku powieje nudą...

Marzenko, spróbuj na ślimaki sypać skorupki jaj, u mnie na razie pomogło, a miałam dziadostwa sporo, nawet te olbrzymy bez skorup.

Również dołączam się do podziękowań za fotorelacje, dobra robota.

Dzieki Danusi pokochalam czarne petunie, nigdy bym nie pomyślala, ze mogą być tak piekne.