Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:58, 12 maj 2014

nicol21 napisał(a)
i znów się będzie można czymś na forum pochwalić

a w ogóle jakoś tak w tajemnicy trzymasz tego wielkiego bukszpana. ani go nie pokazujesz, ani się nie chwalisz jego otoczeniem ..... co jest?

Wielki bukszpan stale sie przewija w zdęciach, ale za jego plecami jest mały rachityczny fragment żywopłotu grabowego i brzydka mata... Czekam na rozkwit róż w jego otoczeniu to będę focic. Ponadto aby mógł grać pierwszoplanową rolę na zdjęciahc potrzbuje stylizacji czyli cięcia
ana_art 22:02, 12 maj 2014

kasiula79 napisał(a)
Marzenko poczytałam, że poszłaś w róż w tym roku - ja również przeszłam na pink w różnych odcieniach (mam różowe surfinie w donicach- trochę jaśniejsze od Twoich, różowe begonie, były różowe tulipany, zakupiłam bordowe złocienie, zaczynają kwitnąć różowe rh Polaris, czekam jeszcze na dostawę różowej pełnej jeżówki i żurawki Berry Smothie). Trochę się tego różu uzbierało, ale niech ktoś powie że nie jest on cool

Twój róż w donicach IDEALNIE pasuje do ich szarości...

pozdrawiam
jak miło, róż jest the best!!!!
kasiula79 22:02, 12 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

A ja sobie dzisiaj zamówiłam szałwię w kolorze pink i posadzilam jeżówki purpurowe. Wiosną posadziłam 4 purpurowe austinki. Czyli będę miała delikatny róż i purpurę oraz niebieska lawendę.

Niedługo będę polować na trawy rubrum

rozplenica rubrum jest piękna - miałam w ubiegłym sezonie, pięknie prezentuje się również w donicy, tylko że u nas do kupienia będzie znacznie poźniej
Zeta 22:05, 12 maj 2014

A ja mam ochotę na tą vertigo ...tego wielkiego czarnego olbrzyma hihi ...ale u nas jej nie widziałam...czemu ja nie mieszkam we Wrocławiu...byłam tam tylko raz buuuuuu
Madzenka 22:06, 12 maj 2014

Meldunek z dzisiejszych prac składam:
- posadzone dwa klony na rabacie kuchennej - shirasawy i orange dream. Orange poszedł w nogi Trompenburga (kiedyś napisałam thunbergi....) i będzie robić za czerwono-żółtą kompozycje. I niech mi sie nie wybarwią jesienia!! Zdecydowanie rozjaśnił się zakatek przy kuchni i będzie mnie witał energetycznym widokiem każdego ranka...
- posadzone 6 hakone w bukszpanach w nogach klonów
- rozsypane 75 kg zeolitu na trawnik....
- posadzone dwie macierzanki w miejsce wypalonych roundapem w ubiegłym roku
- wymienione kolejne 6 lawend.... Jeszcze myślę nad eksmisją dwóch egzemplarzy... Ale muszę sobie rezerwę tego samego gatunku dokupić i posadzić w przechowalni...
- surfinie postawione pod wiatą bo znów ma lać....

Bagno już mam w ogrodzie... Ślimaki zżerają mi hortensję incrediball bo tam nie nasypałam im jedzonka... Oprysk na zdobniczkę bukową na rarzie mało skuteczny...część odpadła ale częśc dalej sie lepi... Zatsanwiam sie nad tym bukiem, czy ja mam go nadal tak męczyć... Rosnie przy garażu i pompie ciepła i chyba nie ma przewiewu i dlatego tak go męczą mszyce...

Tulipany niemal wszystkie przekwitły lub wyłożyły się od ulewnego wczorajszego deszczu...chyba jutro wszystkie wytnę..
Ah jak ja lubie się tk sponiewierać w ogrodzie
Zeta 22:09, 12 maj 2014

Chyba wszyscy maniacy ogrodowiskowi lubią się sponiewierać ....ja tyż
alinak 22:13, 12 maj 2014

Marzenka buki są uwielbiane przez czerwce , mszyce i nie ma szans na lepszy rok . co roku pryskam , nie raz nawet dwa razy ...miejsce chyba nie ma większego znaczenia ...ślimaki karmię na potęgę ....ale
jestem dobrej myśli bo dzisiaj zobaczyłam jak moja jaszczurka pałaszowała ślimaka . a jaszczurek ci u mnie dostatek . naliczyłam ok. 8 par ......wygrzewają się na kamykach .

edit. ja się też sponiewierałam do 20 .....dostałam od mamy całą reklamówkę niziutkiego iryska niebieskiego ...zapełniłam pół rabaty obok piwonii...
bleebla 22:16, 12 maj 2014

Zawsze unikałam surfini. Mój bład

Marzenko miło było Cię poznać. Szkoda, że tak mało czasu było. Na żywo tryskasz jeszcze bardziej energią niż na forum
Madzenka 22:24, 12 maj 2014

Zeta napisał(a)
Chyba wszyscy maniacy ogrodowiskowi lubią się sponiewierać ....ja tyż

Zetka ruch u. Ciebie muszę zobaczyć co dzisiaj robiłaś
Madzenka 22:25, 12 maj 2014

bleebla napisał(a)
Zawsze unikałam surfini. Mój bład

Marzenko miło było Cię poznać. Szkoda, że tak mało czasu było. Na żywo tryskasz jeszcze bardziej energią niż na forum

Bardzo miło mi Surfinie jeśli nie są zlewane deszczami i systematycznie nawożone nawozem planton do surfini odwdzieczą się bankowo