Małgorzatatko cóż by Ci tu delikatnie odpowiedzieć ☺️
To takie skrzywienie....wielu to ma...sądzi, fotografuje,robi katalog, wiąże wstążeczki, wykopuje... albo pcha kamień pod górę ☺️
A i zapomniałam podziwia
☺️☺️ Nie mam płotu☺️
Mam posadzone tulipany również na przedpłocu przy tujach.
W ubiegłym roku posadziłam te zwykłe tulipany z drugiej strony drogi. Dzielnie zakwitły. Tłumaczyłam wszystkim dzieciom, że szkoda ich zrywać bo w wazonie wytrzymają kilka dni a tam będzie pięknie dwa tygodnie. Posłuchały☺️
Kilka dni temu pracuję w ogrodzie i słyszę zbliżających się spacerowiczów (seniorów) z pobliskiego ośrodka.
Wychyliłam się zza budynku...już prawie wchodzili do ogrodu, ale na mój widok śpiesznie się wycofali.
Coś tam jeszcze dyskutowali za żywopłotem i odeszli.
Po chwili wieżdża eM i mówi.... dzieciom nie pozwoliłaś to seniorzy wyczyścili z kwiatów całe pobocze☺️
Nie mogę narzekać bo zostawili wszystkie tulipany przy tujach☺️
Zabraliśmy się dziś do Pacanowa. Nie spodziewałam się, że tu tak fajnie zaplanowana jest zieleń! Więc niespodzianka dla mnie bardzo miła
Dzieci dla skali
Dobrze myślę, że to Kanzan?
Wczoraj z kącika spod brzóz wykopałam wszystkie brunnery. Stwierdziłam, że zostawiam tam tylko hosty, rodgresje i paprocie. Nowe hosty dokupię. Jakoś denerwowały mnie w tym miejscu kwiatki. Tym bardziej, że się sieją niekontrolowanie. Zrobiłam za to szpalaler w miejscu umarłych przetaczników. Fajnie wyglądają w grupie.
Dziś zakupy jednorocznych poczyniłam bo już czas. Supertunie Vista różowe też jeszcze dostałam. Sprawdzę je Kordylia też czeka na wsadzenie a tu pada i znowu się schłodziło
Kalina Pink Beauty też już w listkach i pąkach. Podobnie jak u Mrokasi, jedna gałąź wygląda na nieżywą, chociaż chyba nie jest jeszcze sucha.
Klon palmowy z biedry, kupiony rok temu. ładnie przezimował zadołowany w donicy przy tarasie. Posadziłam go w tym miejscu, ale chyba za blisko i muszę poprawić. Aktualnie rośnie 80 cm od tarasu - wystarczy taka odległość czy za blisko?
Prócz magnolii kwitnieniem zachwycały ozdobne owocowe i jakieś cudnie pachnące kaliny. Szkoda, że tak wiele okazów nie ma zawieszek i formacyjnych.
Imponujących rozmiarów obiela