Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Pogaduchy skowronków 21:00, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Kowalski, hehe

Sebek, pomyśl...... wierzę w Ciebie!
Pogaduchy skowronków 20:56, 04 wrz 2011

Do góry
Kowalski, hehe
Mój ogród - co dalej? 20:55, 04 wrz 2011

Do góry
Ja bym tutaj jeszcze dodał do tej rabaty kule na pniu z cisa, bo jak Kasia pisze zimą będzie smutno
Pogaduchy skowronków 20:50, 04 wrz 2011

Do góry
Pięknie
Rajski ogród Ani 20:41, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie też jeszcze mieczyk się rozwija

A motyli mało w tym roku

...a to szkoda... u m nie jest ich mnóstwo, ale są tak ruchliwe, że nie sposób ich fotografować
Rajski ogród Ani 20:34, 04 wrz 2011

Do góry
U mnie też jeszcze mieczyk się rozwija

A motyli mało w tym roku
Ogródek Hanusi po zimie 20:33, 04 wrz 2011

Do góry
Haniu - także życz ode mnie siostrze dużo zdrowia i uśmiechu, Tobie spokoju życzę
O....! 20:31, 04 wrz 2011

Do góry
No cudnie wygląda ten winobluszcz, ale czy nie każą Ci go przyciąć?
Mój ogród - co dalej? 20:18, 04 wrz 2011

Do góry
Iglaki według mnie wyglądają tam fajnie, ale to może zależeć od ich wzrostu jak będzie w przyszłości.

Lawenda na tym kawałku będzie super. Możesz dodać tam róże
Raczkujący ogród Iwony 19:59, 04 wrz 2011

Do góry
Mi też wiele padło bukszpanów i lawend, ale nadal wierzę, że będę coś miał
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:49, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie Sebku, to nie cymbidia harmonikują tylko oncidia, miltonia(wogóle jej nie rozumiem) i mieszańce międzyrodzajowe-cambrie, z tego co mi przychodzi do głowy. Cymbidium trzeba w maju, po ustąpieniu przymrozków wykopać za drzwi do półcienia/cienia, najlepiej zadołować w gruncie. Jak się zrobi już całkiem ciepło, to podlewać obficie jak inne doniczkowe i w sierpniu, wrześniu wydają wówczas kwiaty. Ja swoje zaniedbywałam nadto i trochę niedolewałam jak puściło pędy-więc pewnie nie będzie w tym roku zbytnio urodziwe, ale zielone. Teraz moje falki dostały nakaz eksmisji na dwór, bo im za dobrze było i przestały kwitnąc i po tygodniu dworowania widzę, że niektóre się ruszyły łaskawie

Kurcze - to chyba są okazy z serii Beara Gryllsa

Ale je szkolisz

Ja czytałem całkiem co innego i że cymbidium właśnie zamienia się w harmonijkę, ale tyle się naczytałem o wszystkich, że mogło mi się pomieszać. Wiem, że muszą mieć dużą wilgotność i może u Ciebie ją mają. Dołowanie cymbidium? Na prawdę pierwsze słyszę, ale skoro działa to może warto spróbować, choć to są chyba najdroższe storczyki.
Oncidium u mnie teraz drugi raz zakwitło - ma się dobrze
Innych nie miałem - i na razie nie kupuję. Wymyśliłem sobie, że chcę na prezenty dostawać donice, nie rośliny

Ja miałam kiedyś sąsiadkę, przesympatyczną Panią Starszą, która ładnych parę lat mieszkała w ciepłej cześci Australii. Mówiła, że cymbidia to normalnie w gruncie u niej rosły. Wyobrażacie sobie taki szpaler z nich?
Danuś, no to ja już nie wiem, chyba wszystko ma u Ciebie jak w niebie.
Sebek, ja mam miniaturkę odmianową dendrobium, którego nie mogę zmusić do ponownego kwitnienia.Nie to nie, będzie stał gad do października na zewnątrzBędę twardsza od niego
Mój ogród - co dalej? 19:35, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Taras jest bardzo ładny, ale rzeczywiście potrzeba tam donic. Masz tutaj linki do kilku miejsc w poszukiwaniu inspiracji
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/25-letnie-kompozycje-kwiatowe-na-balkon-i-taras
https://www.ogrodowisko.pl/watek/116-kompozycje-na-parapety-i-balustrady
I jeszcze rodzaje donic
https://www.ogrodowisko.pl/watek/146-rodzaje-donic

A wokół tarasu jest bardzo fajnie, ale mi też brakuje tam wypełnienia w postaci bylin.
Posadziłbym też tam kępkami krokusy, szarifki, tulipany - wiosną będą Cię na pewno cieszyć

Dziękuję Sebku za linki
Wiele fajnych propozycji. Jak będę miała więcej czasu, przyjrzę im się dokładniej.
A propo's przestrzeni między iglakami - ta rabata wymaga koncepcji. Napewno same iglaki tam nie zostaną. Tylko ja się zastanawiam, czy te iglaki mają tam być i czy w takiej rozsadzie....
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:59, 04 wrz 2011

Do góry
No ale ja wcale z tą dynią nie żartuję
Mój pierwszy raz. 18:37, 04 wrz 2011

Do góry
Danusia dobrze radzi - dosadź tam pienne trzmieliny.
Ja bym jeszcze dodał pod katalpą między 5 lawendami (bo chyba jest tyle) jakieś żurawki.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:30, 04 wrz 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

Ale wielka Co z niej zrobisz?

Zatrzymam na Halloween

Chyba, że pójdzie na rozród?

Ja bym z niej zrobił domek dla Twoich jorków

A astry - czuję, że to Ty je tam wysiałaś, tylko nawet nie pamiętasz
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 18:28, 04 wrz 2011

Do góry
Teraz widać, że zaszły wielkie zmiany - jakbyś pokazała dwa całkiem inne ogrody

Bardzo podobają mi się donice na schodach i koło domu - takie nowoczesne i pasują do budynku.

Pod rh posadź żurawki citronelle - bardzo rozjaśnią to miejsce, a jeśli jest bardzo cieniście to daj tutaj hosty.

A drzewo - jedyna w swoim rodzaju wiśnia umbraculifera
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:21, 04 wrz 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
Nie Sebku, to nie cymbidia harmonikują tylko oncidia, miltonia(wogóle jej nie rozumiem) i mieszańce międzyrodzajowe-cambrie, z tego co mi przychodzi do głowy. Cymbidium trzeba w maju, po ustąpieniu przymrozków wykopać za drzwi do półcienia/cienia, najlepiej zadołować w gruncie. Jak się zrobi już całkiem ciepło, to podlewać obficie jak inne doniczkowe i w sierpniu, wrześniu wydają wówczas kwiaty. Ja swoje zaniedbywałam nadto i trochę niedolewałam jak puściło pędy-więc pewnie nie będzie w tym roku zbytnio urodziwe, ale zielone. Teraz moje falki dostały nakaz eksmisji na dwór, bo im za dobrze było i przestały kwitnąc i po tygodniu dworowania widzę, że niektóre się ruszyły łaskawie

Kurcze - to chyba są okazy z serii Beara Gryllsa

Ale je szkolisz

Ja czytałem całkiem co innego i że cymbidium właśnie zamienia się w harmonijkę, ale tyle się naczytałem o wszystkich, że mogło mi się pomieszać. Wiem, że muszą mieć dużą wilgotność i może u Ciebie ją mają. Dołowanie cymbidium? Na prawdę pierwsze słyszę, ale skoro działa to może warto spróbować, choć to są chyba najdroższe storczyki.
Oncidium u mnie teraz drugi raz zakwitło - ma się dobrze
Innych nie miałem - i na razie nie kupuję. Wymyśliłem sobie, że chcę na prezenty dostawać donice, nie rośliny
Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 16:40, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek nic Ci nie da obwódka. u mnie ślimaki wylegują się w orlikach a zjadają wszystko co spotkają na swojej drodze
Ogród zmyślony 16:30, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Kto to Pompon/Melon??

Ale się uśmiałem z tego pompona Magdy - i Twojego też

Melon to centrum ogrodnicze na puławskiej

Po prostu ogród... 15:49, 04 wrz 2011

Do góry
Sebek - sztuczna bukszpanowa kule to też wczorajszy zakup

Basiaw - żwirku jest jakieś 5cm grubości a pod spodem jest włóknina, bo tam nie ma być dużo roślinek, służyć ma głównie jako przejście dookoła domu. Roślinki tylko jeszcze koło tego okiena z piwnicy żeby go załonić, ale nie wiem właśnie jeszcze co to będzie.

Myszorek - o jakiech pasach łukach myślałaś? Tak jak ta kostrzea ma rosnąć to w takim samym układzie posadzić np żurawki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies