Iwonko ja nie kupuję nic nowego tylko będę przesadzać to co już mam - wszystkie róże spod warzywnika - i niektóre z ogrodu którym jest źle, albo mają złe miejsce
ale zrobię listę bo i tak muszę je jakoś poustawiać wysokościami
jakie rośliny z nimi? - jeszcze nie wiem - wyjdzie jak zwykle w praniu hahahahaha
rabaty zapchane roslinami a moja głowa jak tylko znajdzie się w ogrodzie z nosem przy ziemi zaczyna pracować, kombinować, przesadzać dosadzać, szukać nowych kompozycji i rozwiązań hahahahahah
teraz jestem na etapie szukania berberysów - będę dosadzać
Kasiu na pewno się pochwalę Dostawa ma być w połowie tygodnia.
Dzisiaj udało mi się kupić bukszpany w formie kul i spore stożki, sosnę bośniacką szczepioną oraz trzy młodziutkie 2 metrowe brzozy pożyteczna jacquemonta, ponoć jak podrosną również mają śnieżnobiałą korę.
Kulki i stożki posadziłam na nowej rabacie, a brzozy na rabacie z szlachetnymi odmianami sosen.
Tyle roboty, że znów zdjęć nie cyknęłam. Obiecuję poprawę .
Muszę jeszcze jutro posadzić wrzośce i tą małą sosenkę szczepioną.
No i ciągle przekonuje ziemię pod trawnik. To najnudniejsza robota.
Aga ja też robię różankę . Napisz jakie róże sadzisz i jakie rośliny będą z nimi na rabacie.A najlepiej pokaż na zdjęciach.
Brzozy kupiłaś na Domaszowskiej?
syn mi je przeniósł i pergolę też ....co prawda ile było przy tym klnęcia ....ech ....ale nieważne ,bo mi bardzo pomógł
umbrowa znika .....umbry są w dawnej brzozowej ,bo brzozy są przesadzone w zagajnik
fotki robocze i syf narazie na ogrodzie ale powolutku ogarnę
na brzozy, czekają 4 na wsadzenie. Może w sobotę się uda bo narazie tutaj robię małą rewolucję
Zamiast hortensji i zurawek będą trzcinniki jeszcze rozstaw ustalam
Mam tu kilka gatunków brzóz. Najbardziej lubię Doorenbos, mają śnieżnobiałą korę i wyglądają pięknie. Na szczęście brzozy rosną bardzo szybko. Jak sadziłam swoje to nie były wielkie, miały około 1,50 cm. Sadziłam 4 lata temu, porosły sama nie wiem kiedy. Bardzo się cieszę, że spodobał ci się mój kawałek ziemi, w tym roku mam wreszcie czym robić zdjęcia, będę mogła trochę lepiej pokazać swoje poczynania. Dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam
ja bym się tym nie przejmowała, czy to samo czy nie to samo, jednakowo wyglądają, a przyrost zależy od warunków jakie im stworzysz. Dla mnie nieistotna to jest informacja. Brzozy są ładne i tego się trzymaj. A jak chcesz napisz maila do prezesa ZSP. U nas już była ta sprawa gdzieś poruszana. Ale gdzie? nie wiem, może znajdę.
Witam!
Mam takie pytanie. Chciałam zakupić brzozy doorenbos, jedna ze szkółek stosuje zamiennie nazwę jacquemonti. Zawsze uważałam że to dwie różne odmiany i że doorenbos rośnie mniejsza. W tej szkółce usłyszałam że faktycznie do tej pory uważano te dwie odmiany za różne jednak teraz po przebadaniu DNA okazuje się że to jedna i ta sama odmiana, oraz że taka informacja była podawana przez związek szkółkarzy polskich. Szukałam na ich stronie takiej informacji jednak nic nie znalazłam. Czy ktoś mógłby się odnieść do tych rewelacji?