Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Iwonka 11:51, 20 kwi 2018

Podziwiam waszą prywatną Holandię Dobrze, że tylko jedna pomyłka, ten odcień żółtego nawet nie jest taki zły Ja kupiłam taśmę i mazak, aby w końcu zrobić porządek w swoich cebulach. Z każdym rokiem mam coraz większy kolorystyczny chaos. Nawet zeszłoroczne nabytki są pomieszane.
W twoim kamiennym kręgu pięknie to wszystko wschodzi
Anitka 23:09, 21 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Ups pomyłka
Ale wiosną wzszystkie kolory są piękne
Zapowiada się spektakl tulipanowy
A wogóle wszystko śliczne u ciebie

Ups o raz drugi można u nie powiedzieć. Znalazł się już druga pomyłka
Ale to chyba już koniec niespodzianek.
Anitka 23:18, 21 kwi 2018

nicol21 napisał(a)
Ależ masz pięknie zorganizowanie to obsadzenie tulipami! choć to już było widać w zeszyciku
Exotiki to moje ulubione tulipany. W ub roku kupowałam mało, ale tylko exotiki [jedna mieszankę cebulowych gdzie okazało się były czerwone tulipany!szok!]. Dalej je uwielbiam!

Nie wiedziałam że bergenia zaprasza na zlot opurchlaki! bosko! [nie mam jej...]

u mnie czerwonych na razie nie widać, ale drugie żółte się pojawiły, choć w zeszyciku o nich też nic nie było zanotowane Exotiki też zostały moimi faworytami.
Opuchlaki drugi zmasowany burdelik mają u mnie na irdze, ale przeglądając twój wątek irgi u ciebie nie widziałam. Uwielbiają też żurawki, które sobie odpuściłam u siebie z ich powodu.
Anitka 23:20, 21 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Połączenie orlików z narcyzami fantastyczne. Zastosuję

Ulu zastosuj, ale na razie to ty się oszczędzaj bardzo cię proszę
Anitka 23:24, 21 kwi 2018

Iwonka napisał(a)
Podziwiam waszą prywatną Holandię Dobrze, że tylko jedna pomyłka, ten odcień żółtego nawet nie jest taki zły Ja kupiłam taśmę i mazak, aby w końcu zrobić porządek w swoich cebulach. Z każdym rokiem mam coraz większy kolorystyczny chaos. Nawet zeszłoroczne nabytki są pomieszane.
W twoim kamiennym kręgu pięknie to wszystko wschodzi

Jest już druga pomyłka i też żółta A ta daje po oczach bardziej. Jeszcze jak się okaże, że Queen of Night będzie czerwony to mi się spełni najbardziej czarny scenariusz. Mnie denerwuje,że jak ja nie namieszam to sprzedawcy robią to za mnie
Jak będziesz je oznaczać tą taśmą?
Anitka 23:41, 21 kwi 2018

Dzisiaj część dnia spędziłam w pracy. Po południu zabrała się za porządki w altanie.
Mebelki zostały przepłukane woda z węża ogrodowego.

Znalazłam też kolejną spiżarkę. Jakieś zwierzątko (myszowate sądząc po odchodach) konsekwentnie znosiło ziarna, które wysypywałam dla ptaków do karmnika i znosiło sobie między mebelki.

Anitka 23:47, 21 kwi 2018

W wianku nad drzwiami do domku, trzy lata temu ptaszki zrobiły sobie gniazdo, ale pomimo, że co roku wykluwają się w min pisklęta to nie przeżywajaąnawet tygodnia. Bywało, że już po dwóch dniach rano ich już tak nie było. Część zbierałam martwych po ogrodzie. Nawet nie pomagało, że eM takie zastawki zrobił. Teraz myślę, że to kuna sprawcą tego była. Usunęłam to gniazdo, bo nie mam ochoty już tych koszmarnych scenek oglądać tym bardziej, że kuna już na całego się u nas panoszy.

Anitka 23:52, 21 kwi 2018

Ciemierniki w korycie zrobiły się zielone. Dobrze, że już przynajmniej tutaj kuna jajek nie zakopuje.

Anitka 00:01, 22 kwi 2018

W ogrodzie z dnia na dzieł pojawiają się kolejne oznaki wiosny. Brzozy i graby całe już w liściach.

Buki dopiero zaczynają nieśmiało pąki otwierać.

Glediczje zakwitają. Będą za chwilkę opanowane przez pszczółki.

Ale największa niespodzianką są pąki kwiatowe na tulipanowcu. Prawie na wszystkich zakończeniach pędów.
Anitka 00:08, 22 kwi 2018

A z tego powstaną śliczne różowe szyszeczki. Świerk pospolity 'Acrocona Push'.

Kukliki też pierwsze pąki otwierają.

Moje dwa rhododendrony 'Cunningham`s White' też już startują.