Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:13, 07 lut 2015

Do góry
eda napisał(a)
Śliczności Gonia Uwielbiam takie foty....szukałam sopelków ale nima Cmokam

Nie robiłam fotek soplom bo mnie zima wkurza
Nasz przydomowy ogródek 19:11, 07 lut 2015

Do góry
Kasiu z Zielonej Góry zaglądaj często. Nie znamy z Hanią dnia ani godziny kiedy znowu się coś wykluje.

Kasiu z Bawarii ha ha najbardziej pewnie nam chodzi o te robale. Z pieskiem chodzę ścieżkami wśród domów i ślisko jest. W polach drogi zawiane śniegiem i trzeba czekać aż zrobi się plusowa temperatura.

Haniu byli i są artyści co z chrypką pięknie śpiewają. A dobrze zacząć to też duża sztuka.

Śliwowica czy też podlejszy trunek
dobrze robią nie tylko na frasunek.
Dwa kielonki omaszczą również gardełko
i śpiew piękny- niczym po masełku.

Dawno temu prawie przed wiekami
grało się i śpiewało z kumplami.
Ale studenty puste kieszenie miały
piły piwsko i ogórkiem zakąszały.

Ogród zapachów u Jasi 18:59, 07 lut 2015

Do góry
mira napisał(a)

Jasia jest jeszcze Dagmara z Jasła i ma sklep firmowy ale nie widziałam takich tam w ofercie, jak tylko nadarzy się okazja to się tam wybiorę do tego sklepu na polowanie,
ja też bym taki koszyczek chciała to trzeba sprawdzić czy nie mają sklpeu przyfabrycznego może ktoś z Częstochowy będzie wiedział.

pozdrawiam

Gdybyś upolowała jakieś zwierzątka z Dagmara to pokaż proszę. Niestety nie widuję u nas na stoiskach z ozdobami ich produktów.

Pozdrawiam Jasia
Skąpana w słońcu 18:53, 07 lut 2015

Do góry
Niech przychodzą

Pod Laskiem 18:53, 07 lut 2015

Do góry
ok zapamiętam 4 i nic więcej to ja Ci też zwrócę uwagę co to za kwiecie
Ogród zapachów u Jasi 18:45, 07 lut 2015

Do góry
Joku napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten bukiet. Cudowny.

PS! Koszyczek też. Kolejne cudo. Dodam jeszcze obrus. Skoro się zachwycam, to pójdę na całość

Jolu, a co powiesz na obrazy wyhaftowane przez najstarszą ogrodniczkę - oczywiście z motywem kwiatowym

Pozdrawiam Jasia
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:25, 07 lut 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)

Dziewczyny mam takie magnolie posadzone w linii. Chciałabym je podsadzić różami. Za nimi zrobię ekran najprawdopodobniej z cyprysika Ivone. Jakie kolorystycznie róże by do nich pasowały? Zastanawiałam się nad żółtymi i pomarańczowymi. A pod róże może tak żurawki?

Od razu przybiegłam do Ciebie
Obejrzałam widoki wokół Twojego ogrodu. Podobne do moich, u mnie też dużo drzew liściastych.
Ja wybrałabym róże w różnych tonacjach różu To byłoby najbezpieczniejsze
Pozdrawiam.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:22, 07 lut 2015

Do góry
Dotarło poidełko

Rabata z wiosny przy nieszczęsnych świerkach .

Tył ze skarpą , którą powstała zeszłego lata . Na tej części ogrodu skupiam sie w tym roku
Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:14, 07 lut 2015

Do góry
Kilka zimowych fotek, choc pogoda nie zaprasza na spacer.U nas wieje i wilgotno jest .

Nawet zimą kępki gozdzika są ozdobne

Działka wkoło Lubczyka :) 17:47, 07 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czytam i jakbym u siebie była bieganina i brak czasu .......cos tam w Jysku wypatrzyła? I co za nasionka masz? Ja tylko pomidorki i stipe wysiałam ....

Ten pęd już mnie denerwuje :/
W jysku kupiliśmy zestaw wazoników, pudełko na herbate, pakę świeczek-podrzewaczy, wiklinowy koszyczek 2w1, ozdiby do łazienki-świeczki w kształcie kamyków i kwiatek
A z nasionek, to z 3 dni

Warzywka

Kwiatki

Ja jeszcze nic nie siałam, jutro pewnie będę
Ogród w cieniu drzew 17:42, 07 lut 2015

Do góry
Przybiegłam się przywitać, piękny bluszcz i funkie również.
Pozdrawiam i kibicuję

Ogród prawie romantyczny 17:35, 07 lut 2015

Do góry
Agnieszko pokłony w Twoją stronę składam ...

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:34, 07 lut 2015

Do góry
przegląd staroci: jest pieczątka w zeszycie rajdowym jest i foto

schronisko Barania Góra
Na pustyni przy puszczy 17:24, 07 lut 2015

Do góry
Ogrodowisko pochłonęło mnie całkowicie. To miejsce, gdzie zaglądam codziennie. Moja kopalnia wiedzy.
Ogród zawsze był u mnie w rodzinie. Pamiętam moją pierwszą grządkę z cebulką dymką, bielenie drzewek owocowych na wiosnę i znienawidzone przeze mnie jako podrostek zbieranie wiśni na kompot.

Moje osobiste doświadczenia z ujarzmianiem natury zaczęły się gdy 8 lat temu kupiliśmy z mężem działkę... właśnie kupiliśmy ... pojechaliśmy na przetarg do gminy i dzielnie wywalczyliśmy naszą wymarzoną ziemię. Coś nam się nie zgadzało. Słupki graniczne były nieznacznie nie w tym miejscu co trzeba. Myśleliśmy, że po prostu nie umiemy czytać mapy geodezyjnej. 10 dni po przetargu pojechaliśmy na działkę. Latając z wypiekami na twarzy po działce "ustawialiśmy" gdzie będzie stał dom, gdzie grill, które drzewa zostawimy, a które zetniemy... W pewnym momencie zauważyliśmy naszego nowego sąsiada (widzianego już podczas licytacji) w oddali, jak coś kopie.. ale czemu tak daleko... podbiegliśmy kawałek do przodu (jakieś 100 m)
I wtedy do nas dotarło: kupiliśmy inną działkę niż myśleliśmy!! My tacy skrupulatni i taki faul!! Zaczęliśmy się śmiać. Śmiać tak bardzo że zabrakło nam tchu.
Teraz słupki graniczne pasowały i drzew nie trzeba było wycinać.. wszystko pasowało
I tak się zaczęło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:00, 07 lut 2015

Do góry
Mam

Sceneria mocno robocza i tylko mały fragment obwódki
Na pierwszym planie Silver Sceptre, a z tyłu, pod cisową półkulą Dancery.
Wyraźnie widać różnicę w pokroju i kolorze. Dodam tylko, że Dancery były młodsze...duzo młodsze, sadzone małe ździebełka.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:00, 07 lut 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Karolku, wiosną za późno, bo wiosenne cebule sadzimy wiosną, tylko liście Ci wyrosną, ale jesienią się przygotuj, bo warto sam zobacz
Foto z 2004 roku, kiedy powstawał ogród

Wiosną będę mieć ich więcej, dużo więcej

Cudowne!!
Kosolkowa Pasja 16:59, 07 lut 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Tak Kopiowałam nawet kiedys do siebie
Wiem że nie pisałaś po to żeby mnie zniechęcić

Kupiłam cztery- po 3,50szt

I dodatkowo nasiona marchew, szpinak, cukinię, cebulę siedmiolatke, pomidory malinowy smaczek (będzie debiut pomidorowy ) i byla werbena patagonska po 2,70 - wzięłam chociaż mam .

No prosze, będzie się działo.
Skąpana w słońcu 16:52, 07 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

To teraz wiosna

Niech już przychodzą takie widoki.
Mech w trawniku 16:46, 07 lut 2015

Do góry
Mam zdjęcia

piszesz Gemciu o przenawożeniu i to chyba to. Dostałam w zeszłym roku nawóz od kuzyna i chyba przesadziłam na trawniku przed domem - był czarny i nie wiem ile mi go poszło.
To co radzisz mi na wiosnę. Bo słońca tam w nadmiarze. Sam skwar. Często mocno przesycha.
Jurajski Ogród 16:44, 07 lut 2015

Do góry
detal...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies