Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

katarzynkak 10:09, 19 kwi 2015

Asiu a może obwódka z bukszpanu lub trzmieliny, w środku kulki bukszpanowe różnej wiekości i miskanty ml?
Bogdzia 11:48, 19 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)
Kupiłam wymarzone drzewko, buka Purple Fountain. Posadziłam na froncie. Na razie to taki długi patyk, zamocowany dwoma palikami, żeby się ukorzenił. Myślę intensywnie co posadzic mu w najbliższym sąsiedztwie. Myślę o kulkach i coś na nóżce po lewej z tyłu. Czy to pasowałoby?
Na razie, na tej rabacie mam z tyłu tuje Yellow Ribbon, z lewej jodłę Jan Paweł II, oraz z lewej stipy i rozchodniki Matrona.

W bliskim sąsiedztwie nic nie sadz albo coś co łatwo jest przesadzic bo buk zajmie sporo miejsca a bukszpany nie tak łatwo przesadzic.Piękny i wysoki udało Ci sie kupic.
Ala106 09:24, 20 kwi 2015

Uwielbiam buki, Twój piękny, wysoki.
ren133 10:37, 20 kwi 2015

A pamiętasz jaką wysokość miały twoje rozplenice?
ren133 10:43, 20 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

W bliskim sąsiedztwie nic nie sadz albo coś co łatwo jest przesadzic bo buk zajmie sporo miejsca a bukszpany nie tak łatwo przesadzic.Piękny i wysoki udało Ci sie kupic.

Popieram Buk sam w sobie jest dużą ozdobąDosadziłabym trawy ozdobne jedynie W jakiej odległości masz buka od tui? Może u mnie się gdzieś taki zmieści?
monibob 21:46, 20 kwi 2015

Witam Panią. Widzę w profilu, że pochodzi Pani z Puszczykowa, a wątek został załozony już dawno, więc pewnie orientuje się Pani w tematach ogrodowych. Nie pochodzę z Poznania i nie orientuję się zbyt dobrze. Może moglaby mi Pani polecic jakieś dobre, sprawdzone sklepy/szkółki roślin ozdobnych w okolicach Poznania. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
A o takim buku też marzę na rabatę przy wejściu na działkę. Piękny jest A jeżeli takich informacji nie można podawać na forum to proszę o wiadomość prywatną.
Magdah 22:12, 21 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)
Kupiłam wymarzone drzewko, buka Purple Fountain. Posadziłam na froncie. Na razie to taki długi patyk, zamocowany dwoma palikami, żeby się ukorzenił. Myślę intensywnie co posadzic mu w najbliższym sąsiedztwie. Myślę o kulkach i coś na nóżce po lewej z tyłu. Czy to pasowałoby?
Na razie, na tej rabacie mam z tyłu tuje Yellow Ribbon, z lewej jodłę Jan Paweł II, oraz z lewej stipy i rozchodniki Matrona.

Wietrzyku,

Podglądam czasem po cichu Twój ogród i podoba mi się kompozycja i staranność wykonania. Dziś rano zobaczyłam Twojego buka. Piękny jest. Myślałam o takim od ubiegłego roku.... i kupiłam dzisiaj pojechałam po ziemię i wróciłam z bukiem. Jest dużo niższy od Twojego, ale nie szkodzi, poczekam

Jeśli mogę, trzy zdania na temat rabaty; rzeczywiście kiedyś buk zajmie całą, ale na razie pusto wokół niego. Kule na ziemi będą eleganckie, ale trochę smutna ta rabata, może sine goździkowe poduszki do kulek. Pomyślałam też o niskiej, pokładającej się róży okrywowej z drobnymi kwiatami w kolorze ciemny róż do bordowego.

Pozdrawiam
kwiatholandii 07:54, 22 kwi 2015

To rzeczywiście niesamowita rabata. Nie mogę uwieżyć, że to widok po jednym sezonie. ps. kora starczyła na front Przypomniałam sobie, że mam duży ogród
wietrzyk 09:26, 22 kwi 2015

Dziewczyny Kochane,
dziękuję Wam serdecznie za wszystkie wpisy i rady Pielęgnuję mojego buka jak mogę i mam nadzieję, że się zadomowi. Oglądam codziennie pączki na nim i trzymam za niego kciuki. Przy sadzeniu okazało się, że korzeń był świeżo ciachnięty i tylko przysypany ziemią w donicy Ot, nieuczciwośc szkółki. Kupuję roślinę w pojemniku, a okazuje się, że z gołym korzeniem
Przemyślałam wszystkie Wasze sugestie i mam pewne przemyślenia na temat tego co dosadzić. Chciałabym na pewno, aby ta rabata była ładna, bo to wiadomo, samo wejście. Ale też, żeby nie była bardzo formalna, bo to nie mój charakter Na pewno, aby ją ożywic dodam cosik kwitnącego.
Kasia73 09:32, 22 kwi 2015

A ja się u Ciebie zachwycam linią rabat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies