Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:55, 18 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Ewa a co się stało z Twoimi siewkami stip bo podobno nie są w najlepszej kondycji ?

Mam je w takich super doniczkach torfowych (nie tanich) i co? doniczki pokryły się białym nalotem (chyba pleśnią). Stipa bardzo wolno rośnie. A w 3 doniczkach wyschła Nie wiem dlaczego, bo podlewam wszystkie tak samo. Stoją przy wschodnim oknie. Musze je przesadzić do doniczek.
Ewa777 22:57, 18 kwi 2015

szemusia napisał(a)

Ja mam sztuk 30 - w formie żywopłotu, wysokie na 2,5. I właśnie się dowiedziałam, że to cyprysiki, a cały czas byłam przekonana, ze mam żywopłot tujowy...
U mnie chyba inna odmiana, bo nie wypadła mi żadna. Obsychają w środku, jak typowe iglaki...
Muszę teraz inaczej na nie spojrzeć

Beatko, muszę poszperać u Ciebie, żeby znaleźć zdjęcia tego żywopłotu. Pamiętam jak o niego pytałaś, ale mi nie przypominał cyprysika
Ewa777 22:59, 18 kwi 2015

jazzy napisał(a)
Macham zamarzniętą łapką
Ciekawy ten cyprysik. A pokażesz go w całości, pliss?

Jutro zrobię zdjęcia, bo ich nie fotografowałam. Prawdę mówiąc nie wyglądają teraz zbyt ładnie. Zapraszam na jutro, będą zdjęcia
Ewa777 23:03, 18 kwi 2015

Dziś z chórem śpiewaliśmy na konkursie pieśni wielkanocnej w Sopocie. Prawie cały dzień tam spędziliśmy. Ale zdobyliśmy srebrny dyplom
Szafirki już zakwitły i pięknie pokazały się w donicach

anabuko1 23:06, 18 kwi 2015

to gratuluję wyśpiewania srebernego dyplomu!!
a kompozycje wiosenne ładne.Az milej na takie zimne dni, jak dziś
Gardener27 23:09, 18 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Mam je w takich super doniczkach torfowych (nie tanich) i co? doniczki pokryły się białym nalotem (chyba pleśnią). Stipa bardzo wolno rośnie. A w 3 doniczkach wyschła Nie wiem dlaczego, bo podlewam wszystkie tak samo. Stoją przy wschodnim oknie. Musze je przesadzić do doniczek.

Myślałem że te doniczki to świetna sprawa Wsadzasz później do gruntu i nie trzeba wyciągać roślin Wietrzysz to pomieszczenie gdzie masz stipę ? Ja robię tak codziennie jak jest ładna pogoda Zauważyłem że dobra recyrkulacja powietrza powoduje że jest mniej grzyba na powierzchni ziemi i przy okazji rośliny się hartują
Gardener27 23:10, 18 kwi 2015

Też przyłączam się do gratulacji Za rok będzie złoto

Donice zachwycają Wszystko już zakwitło a jeszcze niedawno niektóre cebulowe nawet nie miały paczków
Ewa777 10:49, 19 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Myślałem że te doniczki to świetna sprawa Wsadzasz później do gruntu i nie trzeba wyciągać roślin Wietrzysz to pomieszczenie gdzie masz stipę ? Ja robię tak codziennie jak jest ładna pogoda Zauważyłem że dobra recyrkulacja powietrza powoduje że jest mniej grzyba na powierzchni ziemi i przy okazji rośliny się hartują

Roślinki stoją w salonie przy drzwiach tarasowych. Nie otwierałam tych drzwi. Salon był wietrzony przez otwieranie innych okien. Jakoś bałam się o nie, że zmarzną.

Gardener27 napisał(a)
Też przyłączam się do gratulacji Za rok będzie złoto

Donice zachwycają Wszystko już zakwitło a jeszcze niedawno niektóre cebulowe nawet nie miały paczków

Jesteśmy amatorskim chórem, więc dla nas takie wyróżnienie jest ogromną nagrodą. Nie wiem, czy uda nam się kiedykolwiek zdobyć złoto, bo takie nagrody zdobywają chóry akademickie i profesjonalne, gdzie śpiewają ludzie z wykształceniem muzycznym

Donice też mnie zachwycają Bardzo się cieszę z tego nasadzenia Ciągle się coś w nich zmienia. Na początku nie było widać hiacyntów i szafirków, a teraz pokazały swoją urodę I pachnie przy nich cudownie
Ewa777 10:54, 19 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
to gratuluję wyśpiewania srebernego dyplomu!!
a kompozycje wiosenne ładne.Az milej na takie zimne dni, jak dziś

Dziękuję Aniu
Wkładamy dużo pracy i wysiłku na próbach, poświęcamy a zarazem miło spędzamy czas, więc takie wyróżnienie bardzo cieszy

Ustawiałam donice tak, żeby widzieć je z salonu. Gdy jest zimno na dworze, to cieszę oczy widokiem kwiatów w donicach

A te mam na oknie kuchennym

BusyBee 11:12, 19 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Zamówiłam:
1. Clematis Kiri Te Kanawa (wielkokwiatowy) PEŁNY
2. Clematis Piilu (wielkokwiatowy) PEŁNY
3. Clematis Arabella (bylinowy) OKRYWOWY
4. Clematis Nelly Moser (wielkokwiatowy)

Ale fajne zamówienie Szkoda, że u mnie nie rosną coś clematisy. Przemarzają zupełnie, albo aż do gruntu- później wolno puszczają pędy i w sumie niewielki z nich pożytek. Zniechęciłam się i teraz nie mam już żadnego

Gratki Ewcia za chóry anielskie! Skąd Ty masz tyle czasu?