Mam je w takich super doniczkach torfowych (nie tanich) i co? doniczki pokryły się białym nalotem (chyba pleśnią). Stipa bardzo wolno rośnie. A w 3 doniczkach wyschła Nie wiem dlaczego, bo podlewam wszystkie tak samo. Stoją przy wschodnim oknie. Musze je przesadzić do doniczek.
Dziś z chórem śpiewaliśmy na konkursie pieśni wielkanocnej w Sopocie. Prawie cały dzień tam spędziliśmy. Ale zdobyliśmy srebrny dyplom
Szafirki już zakwitły i pięknie pokazały się w donicach
Myślałem że te doniczki to świetna sprawa Wsadzasz później do gruntu i nie trzeba wyciągać roślin Wietrzysz to pomieszczenie gdzie masz stipę ? Ja robię tak codziennie jak jest ładna pogoda Zauważyłem że dobra recyrkulacja powietrza powoduje że jest mniej grzyba na powierzchni ziemi i przy okazji rośliny się hartują
Roślinki stoją w salonie przy drzwiach tarasowych. Nie otwierałam tych drzwi. Salon był wietrzony przez otwieranie innych okien. Jakoś bałam się o nie, że zmarzną.
Jesteśmy amatorskim chórem, więc dla nas takie wyróżnienie jest ogromną nagrodą. Nie wiem, czy uda nam się kiedykolwiek zdobyć złoto, bo takie nagrody zdobywają chóry akademickie i profesjonalne, gdzie śpiewają ludzie z wykształceniem muzycznym
Donice też mnie zachwycają Bardzo się cieszę z tego nasadzenia Ciągle się coś w nich zmienia. Na początku nie było widać hiacyntów i szafirków, a teraz pokazały swoją urodę I pachnie przy nich cudownie
Ale fajne zamówienie Szkoda, że u mnie nie rosną coś clematisy. Przemarzają zupełnie, albo aż do gruntu- później wolno puszczają pędy i w sumie niewielki z nich pożytek. Zniechęciłam się i teraz nie mam już żadnego
Gratki Ewcia za chóry anielskie! Skąd Ty masz tyle czasu?