Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Eksperymentarium 17:17, 17 kwi 2015

Do góry
i kilogramy narcyzów, na razie na macie ale już pięknie zarasta irgą
pomiędzy hortensje Limelight a w plecach młodziutkie graby

Typografia ogrodu 17:16, 17 kwi 2015

Do góry
i kto tu walczy z ugorem?

a pokaże wam jeszcze mojego sąsiada-fotka ubiegłoroczna - niestety nie jest jeszcze u nas tak zielono ale bocki są
Eksperymentarium 17:15, 17 kwi 2015

Do góry
zołto
Eksperymentarium 17:15, 17 kwi 2015

Do góry
przed domem różowo bordowo
Typografia ogrodu 17:14, 17 kwi 2015

Do góry
i jeszcze dla tych, którym brak motywacji kilka zdjęć: Pamiętacie moje Serby sadzone w tym roku - kiedyś na ich miejscu rósł czarny bez... kto karczował ten wie jaka z nim nierówna walka. Było wtedy tak...

i widoki całego "ogródka" trzeba było mieć wyobraźnię...

Typografia ogrodu 17:09, 17 kwi 2015

Do góry
Rozkręciłam dziś do końca warzywne skrzynie - będziemy przebudowywać zupełnie cześć gospodarczą - i wzięło mi sie na wspominki - zaczęłam przeglądac stare zdjęcie. I chciałam podzielić się nimi z Wami. A więc historia mojej pierwszej rabaty - warzywnika:

na początku były na jego miejscu resztki starego stawu - lęgowisko robactwa i śmieci...

Później wielkie zasypywanie ogromnym gruzem i ziemią...

Powstały skrzynie warzywne i pierwsze nasadzenia...

a dziś znów demolka i mam nadzieję początek lepszego...
Początki w Kruklandii 17:05, 17 kwi 2015

Do góry

Jeżówki... nie wiem czyje, bo pomyliłam

na bank jeżówki
W cieniu - zacieniona 17:03, 17 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Jeszcze ciepłą takiego nie ma, jakoś tydzień temu sobota u nas taka była, a potem zimne wiatry, ale dzięki temu wszystko dłużej kwitnie i wolniej
...u mnie wszystko od miesiąca stoi w miejscu...wyjątkiem są irysy,które już przekwitają.
Ogród Margaret-ki :) 16:58, 17 kwi 2015

Do góry
Skrzynie wreszcie skonczone. Wczoraj moja mama bardzo mi pomogła. Rozwoziła ziemie lub pilnowala dzieci, gdy ja woziłam. Skończyłyśmy tuz przed 21wszą.
A dziś przed południem, gdy dzieciaczki były w przedszkolu wysiałyśmy warzywa: sałata, rzodkiewka, pietruszka, marchew, seler, por, cebula, lucek, groch, bób, rukola, szpinak, lubczyk i kalarepka. Ogórki mam wysiane w doniczkach w domu, wysadzę po Zośce, no i mam miejsce jeszcze na kilka krzaczków pomidorów.

Na zdjęciu widać, że póki co marnie zabiezpieczone są przed Nerem. Dolecowo będzie płotek.

I stokroteczki sprzed domu.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:58, 17 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dziękuję za kwiatuszka...taki energetyczny...pozytywnie działa w taki ziąb.Kosmos i ślazówkę wysieję w maju do gruntu...w ubiegłym roku próbowałam w doniczce i za bardzo mi się wyciągnęły...no ale ja nie mam takich warunków jak Ty...
Bogusiu wysiewam w doniczki, bo taki ziąb i zanim się ziemia w ogrodzie nagrzeje to minie dużo czasu, a tak mam już gotowe sadzonki szkoda tylko, że moje najfajniejsze miejsce na inspekt na dworze zajęły mi dwa roczne psiunie, miejsce to osłonięte od wiatru i nasłonecznione miałam w podwórzu, teraz biegają tam pieski, które są bardzo żywe , ciekawskie i twórcze tak, że nic ruchomego w zasięgu ich łap i pyszczków nie może się znajdować

Kardowka 16:54, 17 kwi 2015

Do góry
Koko zachwycona

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:52, 17 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Śliczny czyli emerytura ci służy, masz czas i siejesz
Ireno tak masz rację, mam coraz więcej czasu dla siebie i staram się z tego korzystać, szkoda tylko, że pogoda płata nam takiego zimnego figla, wolałabym cały dzień grzać się w ogrodzie na słonku niż siedzieć w domu i odmierzać ziemię w doniczkach

Tak myślę jakiego kwiatuszka ci dać? a może...poduszeczkę z pierwiosnków?

Do raju daleko - u Ewy 16:48, 17 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Gosiu, jak znajdziesz kartkę, to napisz, bo to głupio tak nie wiedzieć, co rośnie w ogrodzie

Nie wiem czy to ten sam, ale u mnie jest coś takiego - to tulipan niski Johann Strauss, dorasta do 20 cm.
Zwinięty, bo słoneczka nie ma, ale kwitną już od tygodnia. Jakieś wczesne są, bo reszta tulipanów dopiero pąki zielone wystawia zza liści. U Ciebie troszkę inaczej wygląda kwiat, ale może dlatego że się jeszcze nie rozwinął
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:45, 17 kwi 2015

Do góry

kiełkująca werbena w gruncie, tak wygląda dla tych, co nie mogą rozpoznac u siebie
pierwsze listki takie prawie okrągłe, a im wyżej tym bardziej podłużne

oczywiście przezimowała, sporo sadzonek ludziom wysłałam mam nadzieję, ze zadowoleni
Grembosiowo 16:42, 17 kwi 2015

Do góry
Wyrzynanie się pierwszych kłów

Roczniaki bergenii i miodunki...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:41, 17 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Agata, to zdjęcie jest takie urocze. Wszystkie piękne, ale tu wiosna tak nieśmiało się budzi .

Pozdrawiam!
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 16:39, 17 kwi 2015

Do góry
Dabrowka rozlogowa w stokrotkach

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:34, 17 kwi 2015

Do góry
Dwa w jednym, kawałek nowej rabaty i wertykulacja w trakcie. Zdjęcia po będą jutro, bo teraz ..... pracuję i mam nadzieję, że będzie spokojnie bo czuję wszystkie mięśnie po tym grabieniu

A tu wymieniłam czyściec wełnisty na bergenię, ale zdjęcie z przed. Czyściec po zimie nie chciał dojść do siebie, a bergenię uwielbiam, więc wyzbierałam z wszystkich kątów i będzie nowa obwódka

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 16:26, 17 kwi 2015

Do góry
Polinko - ogród jest otwarty dla wszystkich chętnych, nie tylko dla klientów. Latem mamy często wizyty turystów, którzy przechodząc ulica są wciągnięci przez Ogród Traw do górnych ogrodów

Agnieszko - pajęcznica kwitnie od czerwca do połowy lipca, a i potem jest fajna, bo na tych swoich niteczkach ma zielone kuliste nasienniki. Osiąga około 80-100 cm i nadaje się zdecydowanie na drugi plan rabaty.
Paprociami się zajmujemy od początku i zawsze mamy kilkanaście różnych. Paprotnik jest oczywiście piękną paprocią, ale lubi osłonięte miejsca i 70 cm wysokości nie osiągnie. Paprotniki mają spłaszczony lejkowaty kształt. Z wyższych paproci świetne są narecznice, np 'Linearis Polydactyla', 'Cristata The King', 'Pinderi' i okazała narecznica Goldiego. Wszystkie są częściowo zimozielone. Piękna jest też narecznica czerwonozawijkowa o czerwonych liściach. Wietlice są bardziej wymagające co do stanowiska.

a tu najlepsza z odmian hortensji drzewkowatej - 'Incrediball'

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:24, 17 kwi 2015

Do góry

butterfly - przyszły dzisiaj po południu,kiedy w pracy byłam.
Są prześliczne.Aż szkoda ich sponiewierać w ogrodzie
Pasują idealnie rozmiarowo. Ani za ciasne,ani za szerokie.
Skórzane na dłoniach i jakiś materiał do łokcia.
Syn się śmieje,że pewno teraz w nich spać pójdę,taka jestem szczęśliwa ,że je mam

Ale masz sprzęcior w tych rękawicach, żal je sponiewierać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies