Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:16, 03 lut 2015

Do góry
zauroczyla mnie taka sciana
Miejsko & sielsko 18:12, 03 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja tak sobie jeszcze po amatorsku myślę, ze dobrze by było widzieć tą ścianę wodną z miejsca, w którym się siedzi
ale się nie znam

Też tak sobie myślę amatorsko tylko ja jakoś ciasno mam… wolałabym bliżej domu…
Ale ew. może TU

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:12, 03 lut 2015

Do góry
Ula,moje azalie ogrodowe

Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:11, 03 lut 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

O fajnie żółty pasuje do tych goździczków Dzięki Ewik
Kwiaty z ogródka Marty :) 18:11, 03 lut 2015

Do góry
W ogrodzie stolarniowym jeszcze nie widać żeby cokolwiek kiełkowało, ale w moich donicach tulipany sobie pozwalają sadzone w końcu października zaczęły w zimowalni wychodzić, więc przeniosłam je do nieco cieplejszego wiatrołapu czytałam, że pędzone w za wysokiej temperaturze mogą nie rozkwitnąć całkowicie, więc ogrzewanie zminimalizowane - teraz mają ok. 15 stopni

teraz tylko przyjdą osłonki na donice i czekam na rozkwit
Miejsko & sielsko 18:08, 03 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Patrzę sie na zdjęcie i szukam tej wody...Myślę sobie, gdzie do cho... ten kranik? Nie wiem czemu ale skojarzyłaś mi się z własnoręcznie wykonanym kranem...i chwilę potrwało jak dojrzałam to ciemne cuuuudo

Polinko, otóż specjalnie dla Ciebie mój kranik… widzisz, dobrze tyle o tym mówiłam, że zapamiętałaś

Ogród Mirelli 18:05, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirello, zerknęłam. Nadal nie wiem, co rośnie wysokiego z przodu twojej rabaty. Po gałęziach nie rozpoznaję. Czemu na brzegu rabaty jest wysoki punkt? On powinien być z tyłu. Zasada trzech pięter mówi, że wysokie piętro w plecach, potem średnie piętro, np. trawy,berberysy i niskie piętro np. wrzosy i wrzośce.
Tak, jak tu:
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem#
Ilość wrzosów zależy od miejsca, jakie planujesz zagospodarować. Ja nie miałam dużo miejsca, dlatego mam u siebie tylko po 5 sztuk. I dwa kolory. I dosadziłam krokusy, aby wiosną było kolorowo.
Znasz warunki, jakie musi mieć wrzosowisko? Kwaśna gleba, nie lubią mieć mokro. Dlatego sadzi się je na mokrych glebach pod brzozami, które lubią wilgoć, mają płytki system korzeniowy i zabierają nadmiar wody. I kwaśną ziemię musisz im dać.
U mnie jest sucho, więc brzozy nie mogę posadzić.
We wrześniu zakładałam tą rabatkę:

I mam wrzosy i tyle, ile się zmieściło. I takie, jakie były w szkółce.
Mirello, tu ci każdy może doradzić, ale to ty musisz wszystko zrobić, jak należy. Doczytać, poszukać informacji. Danusia ma nas tysiące i jeszcze swoją pracę. Nie wpada na każde zawołanie. A jak wpadnie z dobrą radą, to my w skowronkach jesteśmy.
Teraz Ciebie poproszę, abyś jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytała wszystko na swoim wątku. Wszystkie rady i wskazówki. Bo to trochę trwa.
Pozdrawiam

To wysokie to budleja i śliwa wiśniowa, zgadzam się, że powinny być na tyłach rabaty, ale tak na początek zostało posadzone i teraz mąż nie chce przesadzić, a mi samej ciężko to przenieść.
O zakładaniu wrzosowisk, zasadach sadzenia, pielęgnacji to już wiem wszystko. A u Ciebie jakie to roślinki sąsiadują z wrzosami? Co to za drzewko ładne?
Prawie - jak ogród 18:03, 03 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

CZytam, czytam, że u Was już wiosna parapetowa
Ja dopiero zamówiłam. Musiałam ostrą selekcją zrobić, bo z moich "chciałabym" wyszło, coby pół sklepu wykupić

Posiałam za to ostnicę piórkowatą. Z 12 nasionek (takich na pół zapałki) wzeszło - 1. Ale dzielnie rośnie. Może coś z tego będzie...

Ha, ha, to tak jak u mnie w zeszłym roku Posiałam cynie i tylko 1 (słownie: jedna) wzeszła Ale jaka była dzielna i długo kwitła
Początki w Kruklandii 17:42, 03 lut 2015

Do góry
Coś mi nie pasi

Ogród Eli 17:34, 03 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ale cudnie w górach !

cudnie było ale zdecydowanie za krótko
niestety trzeba było powrócić do zakurzonej rzeczywistośći
M ubzdurał sobie teraz metamorfoze największego pokoju....jak ja niecierpię sprzątania po czyszczeniu szpachli

ogrodzie

Kwiatowy ogródek Monteverde 17:32, 03 lut 2015

Do góry
Aniu, buziole ślę i kwiatucha.

Ogród Eli 17:26, 03 lut 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
To jest prawdziwa zima

zgadza się, ferie niektórym dzieciakom się udadzą
u mnie w sobote też było sporo tego białego

Ogródeczek jagody99 17:25, 03 lut 2015

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Rozumiem zima snieg ale co za duzo to i swinia nie chce
Zimno jak cholera wiec mowy nie ma aby ten snieg stopnial do maja

No i wszytko jasne dlaczego u nas nie ma śniegu..... cały uciekł do Ameryki... tak to u nas dobrze, ze i śnieg już nie chce tu mieszkać.
Przed chwilą rozmawiałam z kuzynką.. bo z powodu śniegu nie wydostała się z domu do pracy. Musiałą poczekać aż rodzina dojedzie i ja odkopie
To kolejna zima u was długa i śnieżna..
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:24, 03 lut 2015

Do góry
Ławeczka zrobiona przez M.
Miejsko & sielsko 17:20, 03 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

to mam wodę

hi hi
fajna woda
ale w tym miejscu gdyby miała być ściana wodna, to zbiorniczek musiałby być wąski, żeby nie zabierać tego trawnika, bo wydaje mi się że tam jest akurat potrzebny
w sensie by wyrwa w trawniku nie powstała
i chyba od ucha do ucha
od kostki do kostki na całą długość
nie wiem czy to za długo tam nie wyjdzie bo stąd nie widać
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:18, 03 lut 2015

Do góry
Pergola zyskała na wyglądzie, gdy mój M dorobił jej kratki

.
Moja codzienność - ogród Oli 17:13, 03 lut 2015

Do góry
Ściana wodna to marzenie od dawna, ciekawe co nam z tego wyjdzie
A obok bonzai z graba lub buka bo sosna idzie do wyciepania..

tylko gdzie ta wiosna ???

Miejsko & sielsko 16:59, 03 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

to mam wodę

Patrzę sie na zdjęcie i szukam tej wody...Myślę sobie, gdzie do cho... ten kranik? Nie wiem czemu ale skojarzyłaś mi się z własnoręcznie wykonanym kranem...i chwilę potrwało jak dojrzałam to ciemne cuuuudo
Ogródeczek jagody99 16:57, 03 lut 2015

Do góry
Tak wyglada centrum miasta tutaj pracuje hi hi hi w koncu przeciez to zima czego sie spodziewac teraz sie role odmienily w polsce wiosna tutaj zimy i snieg

Moja codzienność - ogród Oli 16:41, 03 lut 2015

Do góry
Ewcia w miejscu starego nowe będzie innego miejsca nie mam...

Prawdopodobnie prostokątne z niską a szeroką ścianą + szeroka wylewka
Musi pasować do altany i domu więc tak naprawdę z czego i jakie dokładnie będzie to nie wiem, wyjdzie w praniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies